Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεσα στην εβδομάδα οι προσλήψεις πυροσβεστών για την καλοκαιρινη περίοδο

Μεσα στην εβδομάδα οι προσλήψεις πυροσβεστών για την καλοκαιρινη περίοδο

Εντός της εβδομάδας,  αναμένεται να έχει ρυθμιστεί το θέμα της κάλυψης των 225 κενών θέσεων στις κατηγορίες των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και 34 θέσεων των μονίμων πυροσβεστών.

Για τους 5ετούς υποχρέωσης, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί ο κατάλογος αυτών που θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σώμα ωστόσο θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου δυο μηνών για διασταύρωση στοιχείων και την προβλεπόμενη εκπαίδευση τους στις Σχολές του ΠΣ. Τα στελέχη του υπουργείου σημειώνουν ότι στόχος είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες και στη κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου να είναι σε θέση να συνδράμουν σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών.

Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται περίπου 79 άτομα που προέρχονται από τη κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών καθώς λόγω της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει από το 1998 θα συμμετέχουν απλά στη προβλεπόμενη εβδομαδιαία ή περίπου 10ημερη εκπαίδευση στις κατά τόπους υπηρεσίες του Π.Σ.

Επίσης στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τη κάλυψη των κενών στους μόνιμους πυροσβέστες και μετά και τη σχετική εισήγηση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να εκδοθεί η τελική απόφαση που θα υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό.

http://www.e-dimosio.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...