Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πριμ έως 25.000 ευρώ σε άνεργους πτυχιούχους!

Πριμ έως 25.000 ευρώ σε άνεργους πτυχιούχους!
Χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ σε 46 κατηγορίες επαγγελμάτων. Καλύπτεται έως και το 100% των λειτουργικών δαπανών
Με επιδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ από 5.000 έως 25.000 ευρώ χρηματοδοτούνται 46 κατηγορίες άνεργων πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και όσοι από αυτούς απασχολούνται χωρίς μισθωτή σχέση εργασίας προκειμένου να στήσουν τη δική τους δουλειά.
Αιτήσεις για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μπορούν να υποβάλουν άνεργοι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση
Αιτήσεις για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μπορούν να υποβάλουν άνεργοι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση
Τις ενισχύσεις που καλύπτουν 100% τις λειτουργικές δαπάνες περιλαμβάνει η δράση του επιχειρησιακού προγράμματος «Επανεκκίνηση» «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Ο προϋπολογισμός του πρώτου κύκλου είναι 17,5 εκατ. ευρώ. Η αναλυτική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο πρώτος κύκλος υποβολής των προτάσεων θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Ο αριθμός των δικαιούχων εκτιμάται σε 2.200
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν άνεργοι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν και πτυχιούχοι που είναι γεννημένοι πριν από την 1.1.1991 και εργάζονται χωρίς όμως να χουν σχέση μισθωτής εργασίας.
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν για τον παραγωγικό τους εξοπλισμό θα πρέπει να διατηρηθούν για τουλάχιστον τρία έτη από την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.
Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν προς αξιολόγηση αίτηση χρηματοδότησης με βάση τη διαδικασία που θα καθοριστεί στην πρόσκληση του προγράμματος.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης και οι λοιποί όροι του προγράμματος θα περιγραφούν αναλυτικά στην πρόσκληση του προγράμματος (καθώς και στο σύνολο των εγγράφων που τη συνοδεύουν).
Σημειώνεται ότι κατά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνουν αυστηρές διασταυρώσεις δεδομένων, ώστε να επαληθευθεί η ακρίβεια των στοιχείων που περιέχονται στις επενδυτικές προτάσεις και να αποφευχθούν φαινόμενα απάτης σε βάρος του ενωσιακού προϋπολογισμού.
Η αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης θα είναι συγκριτική, βάσει των κριτηρίων που θα οριστούν στην πρόσκληση του προγράμματος.
 
Πού θα απευθυνθώ
Στις ιστοσελίδες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «ΕΠΑνΕΚ» http://www.antagonistikotita.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr.
E-mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Γραμμή επικοινωνίας: 801 1136 300.
 
Οι επιλέξιμες δαπάνες που επιδοτούνται
Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών για τη διετή περίοδο ενίσχυσης είναι:
Ο αναγκαίος επαγγελματικός παραγωγικός εξοπλισμός σε ποσοστό έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου (εκτός του κόστους της νέας θέσης εργασίας),
Το λειτουργικό κόστος της δραστηριότητας (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, παροχές τρίτων όπως π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή επαγγελματική τηλεφωνία),
Τα έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες (παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης, χρήση εξοπλισμού, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες - ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού, εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης, ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων, συντονισμό και αξιολόγηση της υλοποίησης κ.ά.),
Οι δαπάνες προβολής και δικτύωσης,
Το κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου) έως μιας ετήσιας μονάδας εργασίας (ΕΜΕ),
Ο γενικός εξοπλισμός (γραφεία, καθιστικά κ.ά.),
Οι παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ,
Οι αμοιβές τρίτων.
 
Τα επαγγέλματα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα
Οι 46 επαγγελματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα ενδεικτικά είναι οι ακόλουθες: Ιατρός, οδοντίατρος, κτηνίατρος, φυσιοθεραπευτής, βιολόγος, ψυχολόγος, μαία, δικηγόρος, αρχιτέκτονας, μηχανικός, τοπογράφος, χημικός, γεωπόνος, γεωλόγος, δασολόγος, ωκεανογράφος, σχεδιαστής, δημοσιογράφος, συγγραφέας, διερμηνέας, ξεναγός, μεταφραστής, καθηγητής, δάσκαλος, καλλιτέχνης γλύπτης, ζωγράφος, σκιτσογράφος, χαράκτης, ηθοποιός, μουσικός, χορευτής, χορογράφος, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, διακοσμητής, οικονομολόγος, αναλυτής, προγραμματιστής, ερευνητής, σύμβουλος επιχειρήσεων, λογιστής, φοροτέχνης, αναλογιστής, κοινωνιολόγος, κοινωνικός λειτουργός.
 
Δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των επενδυτικών προτάσεων θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα:
Να είναι πτυχιούχοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ) ή ισοτίμων προς αυτά, της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ).
Να έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991.
Να δραστηριοποιηθούν ή να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δραστηριότητα συναφή με την ειδικότητά τους.
Κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο να συμμετέχει στην υποβολή μίας και μόνο επενδυτικής πρότασης.
Η επαγγελματική τους δραστηριότητα να αφορά στις επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθ' όλη τη διάρκεια της επένδυσης.
Να μη διαθέτουν εισόδημα από άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Θα ενισχυθούν 100% έργα από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ.

Πηγή - Έθνος Εργασία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...