Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Έγινε έργο χωρίς να εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα – Για τυπικό λάθος μίλησε ο Δήμαρχος – Τσιαμούλος: «Έχει εκτεθεί πανελλαδικά ο δήμος»

Τρίπολη | Έγινε έργο χωρίς να εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα – Για τυπικό λάθος μίλησε ο Δήμαρχος – Τσιαμούλος: «Έχει εκτεθεί πανελλαδικά ο δήμος»

Σε τροποποίηση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου 2022 προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αλέξανδρος Κανελλόπουλος Ένα λάθος από την τεχνική υπηρεσία για ένα έργο διάνοιξης δύο οδών «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και «Αγίου Παντελεήμονος». Δεν είχε εγγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα. Εκτελέστηκε το έργο και κατά την πλερωμή διαπιστώθηκε το τυπικό λάθος.

Σήμερα, θα γίνει τροποποίηση του προγράμματος για να πληρωθεί ο εργολάβος.»

Καλό είναι να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, θα ψηφίσουμε παρών, είπε ο κ. Σμυρνιώτης.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Νίκος Τσιαμούλος είπε: «Με αυτό το θέμα έχει εκτεθεί ο Δήμος Τρίπολης πανελλαδικά. Να γίνονται έργα που δεν έχουν εγγραφτεί στον προϋπολογισμό, πάντοτε να φταίει άλλος, στην προκειμένη περίπτωση η Τεχνική υπηρεσία, λες κι εμείς δεν έχουμε ευθύνη, κύριε Κανελλόπουλε. Δεν ξέρω τι εξέλιξη θα έχει αυτό και ποιος θα πληρώσει τη νύφη, κάναμε κάτι τραγικό, ξεκινήσαμε να υλοποιούμε έργο χωρίς αποφάσεις. Κανείς πολίτης δεν θέλει η δημοτική αρχή να παρανομεί ,αυτό είναι ντροπή σήμερα για το δημοτικό συμβούλιο.

Εδώ, υπάρχει και ένα θέμα ατυχήματος σε ένα δρόμο που δεν είχατε σηματοδοτήσει. Να πληρωθεί ο εργολάβος, αλλά δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε. Από τον κύριο Δήμαρχο, δεν το συγχωρώ, διότι έχει εμπειρία.»

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης είπε ότι «είναι ένα τυπικό λάθος. Έχει εγγραφεί στο προϋπολογισμό, γράφτηκε στο νέο τεχνικό πρόγραμμα ως συνεχιζόμενο, υπήρξε μια παράλειψη να γραφτεί στο τεχνικό πρόγραμμα. Είναι ένα έργο που έλυσε το πρόβλημα μιας γειτονιάς που είχε ταλαιπωρηθεί 30 χρόνια. Είναι σημαντικό έργο. Είναι ένα ανθρώπινο λάθος. Θέλετε να το χρεώσετε σε μένα; Χρεώστε το. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει μια παρανομία. Χαίρομαι που συμφωνήσατε ότι είναι σημαντικό έργο. Για το ατύχημα, έγινε ένα ατύχημα. Έχουν μπει ασφαλιστικές εταιρίες, αυτό θα το αποδείξουν αυτοί που πρέπει. Εγώ δεν δέχομαι αυτό που λέτε ότι φταίει ο δήμος. Δίνουμε τόση βαρύτητα, για ένα τυπικό λάθος. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιο λάθος.»

Ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι «δεν έχω διάθεση να δημιουργήσουμε ένταση. Αν δεν είχε γίνει το ατύχημα, δεν θα το είχατε φέρει. Είναι τραγικό για το δήμο μας. Κανείς δεν θέλει παράνομες λύσεις. Θα ταλαιπωρήσετε έναν συμπολίτη επειδή δεν κάνατε καλά τη δουλειά σας. Δεν τιμά τον δήμο αυτό που έγινε.»

Ο Δήμαρχος είπε ότι «δεν έχει σχέση το ατύχημα, το θέα ήρθε διότι δεν μπορούσε να πληρωθεί ο εργολάβος και έπρεπε να γίνει τροποποίηση.»

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «λάθη γίνονται, αλλά με πείραξε ότι πήγατε να μας υφαρπάξατε την ψήφο, γράφοντας για ένα έργο στο πουθενά. Κανένα πρόβλημα να πληρωθεί.»

Ο Δήμαρχος είπε «δεν κρύψαμε τίποτα, εσένα κύριε Σμυρνιώτη σας το είχα πει».

Παρών ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη και Τσιαμούλου και ο κ. Καρώνης.

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 07:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Να ήταν μόνο αυτό …
    Την πήρε και την αναθεσούλα του ο λασπιτζης προεδρακος…
    Καθήστε εσεις οι υπόλοιποι να σας δουλεύει ο γυρολόγος …

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 08:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Αλέκο τραγούδα

  • Α.Λ.
    Α.Λ. Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 07:58 Σύνδεσμος σχολίου

    22:49 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙ.ΑΡ.

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 23:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε ουστ !!!! Το τραγικο λαθος εινσι να μην γινονται εργα ....
    Ολα σας φτσινε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο κύριε Ανδρέα να σε χαίρετε η υπηρεσία σου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 22:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Για ποιό λάθος μιλάτε κύριε Τζιούμη.,μας κοροϊδεύετε, εάν δεν σα καθόταν Η στραβή με το ατύχημα δεν θα το μαθαίναμε ποτέ.Είναι προσωπικό ρουσφέτι για να αρπάξεις ψηφαλάκια και απλά έκατσε το ατύχημα πάντα τα ρίχνετε στην τεχνική υπηρεσία Η κάπου αλλού εσείς δεν φταίτε ποτέ και για τίποτα.Ευτυχώς έχετε ημερομηνία λήξης και αυτή είναι κοντά.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 21:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Η διάνοιξη της Μεγάλου Αλεξάνδρου έπρεπε να γίνει γιατί μεταφέρθηκε μέρος της κίνησης από την Αγίου Παντελεήμονος που είναι στενός δρόμος με κίνηση, διπλής κατεύθυνσης, με παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φανάρι στη συμβολή της με την Λεωφόρο ΟΗΕ. Εκείνο το πλάτωμα όμως που δημιουργήθηκε στην συμβολή της Αγίου Παντελεήμονος με την Στεφάνου Ρολογά, στο οποίο ασφαλτοστρώθηκαν ακόμη και οι κήποι των σπιτιών, κάτι θέλει (διαγράμμιση;). Αν δεν προσέξεις πας γραμμή και πέφτεις πάνω στο εγκαταλελειμμένο κτίσμα. Μια αυτοψία στο σημείο θα σας πείσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...