Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συμβούλιο στην Τρίπολη με αποχωρήσεις, διακοπές και αποφάσεις για τα σκουπίδια (vd)!

Συμβούλιο στην Τρίπολη με αποχωρήσεις, διακοπές και αποφάσεις για τα σκουπίδια (vd)!
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Παυλής ρώτησε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κώστα Ταλούμη «να μας αιτιολογήσετε που συνίσταται το επείγον των θεμάτων» για να πάρει απάντηση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εξηγεί γιατί είναι επείγον να παρθούν αποφάσεις για τις εκδηλώσεις αλλά και για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
«Η διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα κάνει ο δήμος Τρίπολης προέκυψαν εκτάκτως ή το ξέραμε από καιρό πριν;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Βόσνος.
«Κάναμε αυτή την έκτακτη συνεδρίαση για να μην γίνει άλλη μία τακτική συνεδρίαση» είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.
 
«Η 25η Μαρτίου δεν είναι μετακλητή και μετακινούμενη. Ο κατήφορος του συμβουλίου δεν έχει σταματημό. Επειδή βλέπω ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, λυπούμεθα αλλά η δική μας παράταξη δεν θα συνηγορήσει στο να περνάτε τα θέματα όπως σας βολεύουν και όποτε θέλετε. Η παράταξη μας αποχωρεί διαμαρτυρόμενη για την πραγματικότητα κατάπτωση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται περί ευτελισμού του θεσμού» είπε ο Δημήτρης Παυλής.
 
«Κάνετε μικροπολιτική και στη θέση σας δεν θα αποχωρούσα. Δικαίωμα σας είναι βέβαια αν θέλετε να φύγετε» είπε ο Κώστας Ταλούμης.  
 
«Αποχωρούμε κι εμείς αφού έχουν να μαζευτούν τα σκουπίδια επί ένα μήνα» είπε ο Ηλίας Κούρος ο οποίος επίσης αποχώρησε.
«Δυο φορές έγινε η δημοπρασία και καταλήξαμε να γίνει με απευθείας διαπραγμάτευση» τόνισε ο Δήμαρχος εξηγώντας για ποιο λόγο καθυστέρησε αυτή η διαδικασία..
 
Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος είπε ότι πρέπει να μαζεύονται τα απορρίμματα αλλά με τον τρόπο όπου συμβαίνει αυτό διαφωνούμε και αποχωρούμε.
Μετά, αποχώρησε και ο Τάσος Παπαζαχαρίας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε πέντε λεπτά διάλλειμα.
Μετά από λίγο άρχισε πάλι η συνεδρίαση χωρίς την παρουσία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τρίπολης που είπε: «Εκφράζω τη λύπη μου για την τακτική των παρατάξεων που αποχώρησαν. Γνωρίζετε ότι έχουν γίνει δυο διαγωνισμοί αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρποι ή ακυρώθηκαν με αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης. Δεν υπήρχε η εμπειρία στη διοίκηση του δήμου για διαγωνισμούς στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Δυστυχώς υπήρξαν εμπλοκές με ενστάσεις και χθες η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες εταιρείες για να προχωρήσουμε για ένα χρόνο στην ανάθεση των εργασιών. Δεν είναι θέμα προς εκμετάλλευση ειδικά αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές, για να δημιουργούμε εντυπώσεις».

Ομόφωνα το Συμβούλιο ενέκρινε την ανάθεση των εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν και τα άλλα δύο θέματα για την εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο και για την 25η Μαρτίου. 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...