Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλος καυγάς στη Δημοτική Κοινότητα για τα τραπεζάκια της οδού «Δημητρακοπούλου» (vd)

Μεγάλος καυγάς στη Δημοτική Κοινότητα για τα τραπεζάκια της οδού «Δημητρακοπούλου» (vd)
Πολύ μεγάλη ένταση για τα τραπεζοκαθίσματα της οδού «Δημητρακοπούλου» επικράτησε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης.


Ένα από τα θέματα που ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί ήταν η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα σε κατάστημα «καφετέρια – σνακ μπαρ» ιδιοκτησίας της εταιρείας Τσουκάκη Ειρήνη – Αθανασάς Σταύρος Ο.Ε., που βρίσκεται επί της οδού Δημητρακοπούλου 5 (πεζόδρομος), απέναντι από το κατάστημα, στην Τρίπολη.

Εκπρόσωποι του «Olive Green» ήταν εκεί και ανακοίνωσαν ότι έχουν στείλει εξώδικο προς το Δήμο και ότι προτίθεται να προχωρήσουν σε μηνύσεις και εναντίον προσώπων. Συγκεκριμένα, ζήτησαν τα αντιμετωπιστεί η επιχείρηση τους, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται όλοι οι άλλοι στην πόλη, να μην εξαιρείται συνεχώς και να εφαρμοστεί η κανονιστική για να μπορούν να λειτουργούν νόμιμα.

«Κάθε φορά γίνεται ολόκληρη φασαρία με το δικό μου μαγαζί, μας εξαιρείται συνεχώς, δώστε μου μια νόμιμη απόφαση. Από τα 50 μαγαζιά ένα εξαιρείται, το δικό μας» είπε εκνευρισμένος ο Απόστολος Κυρίμης!

Από την πλευρά του ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σωτήρης Καπόγιαννης είπε ότι «όταν έγινε η κανονιστική της Πλατείας Άρεως, η οδός «Δημητρακοπούλου» ήταν ακόμα δρόμος, άρα δε μπορεί να ισχύσουν τα ίδια με τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται εκεί. Πλέον πρέπει να γίνει κανονιστική για τη «Δημητρακοπούλου». θα πρέπει να υπάρξει κανονιστική για τους πεζόδρομους και να παραπέμψουμε το θέμα στη νέα δημοτική αρχή».

Ενώ, σε υψηλούς τόνους, ο Απόστολος Κυρίμης είπε πιο μετά ... «Τις προάλλες μου έκανε επίθεση ο κ. Τζανής, επειδή το δικαστήριο είναι διατηρητέο και τα τραπεζοκαθίσματα τα δικά μου θα πρόσβαλαν την αισθητική, στο Μαλλιαροπούλειο που είναι επίσης διατηρητέο, γιατί δεν ισχύει το ίδιο; Για ποιό λόγο γίνεται διάκριση μόνο για το δικό μου μαγαζί; Κάποιοι γνωρίζουν! Να υπάρξει ισότητα».

Ενώ, ο σύμβουλος Ηλίας Μπασακιώτης είπε ότι «για παράδειγμα στο Θησείο και στο Μοναστηράκι αν και είναι η αρχαία αγορά, τα τραπεζοκαθίσματα μόνο που δεν καβαλάνε τα κάγκελα, γιατί ταλαιπωρούνται τώρα; Ή θα το κάνουμε για ολους ή για κανέναν! Οι περισσότεροι δε είναι εντάξει με τις πληρωμές τους και παρόλα αυτά λειτουργούν κανονικά και παίρνουν τις άδειες τους και όλα τους.. δεν υπάρχει νομιμότητα πουθενά!»

Όμως, η μεγάλη ένταση προκλήθηκε όταν τοποθετήθηκε ο σύμβουλος Φώτης Παπούλιας και είπε ότι «όλοι θέλουν ένα μαγαζί και μια πλατεία δικιά τους, ο κοινόχρηστος χώρος δεν είναι κανενός».

Τότε, αντέδρασε ο Απόστολος Κυρίμης ο οποίος άνοιξε διάλογο σε πολύ υψηλούς τόνους με τον Φώτη Παπούλια, με την κατάσταση να ξεφεύγει κάποια στιγμή... Οι δυο τους χτυπούσαν τα χέρια στα έδρανα και η ένταση είναι πολύ μεγάλη.

Ο Απόστολος Κυρίμης είπε ότι ζει την οικογένεια του από αυτή την επιχείρηση και χαρακτήρισε άσχετο τον Φώτη Παπούλια. Από την πλευρά του, ο Φ. Παπούλιας ζήτησε την αποπομπή του Κυρίμη από την αίθουσα, διότι είπε ότι τον έβρισε και τον απείλησε!

Τελικά, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε, όταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παναγιώτης Κοσκινάς ο οποίος πρότεινε η Κοινότητα να μην λάβει απόφαση προκειμένου να μην δεσμεύσει τη νέα Δημοτική Αρχή η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντα της την 1η Σεπτεμβρίου και θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει τελικά. Η πρόταση του Π. Κοσκινά εγκρίθηκε από το σώμα του Συμβουλίου.

Η κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» κατέγραψε τις στιγμές της έντασης που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.
Β.Π.
 

9 σχόλια

  • χιχιχιχιχιχι
    χιχιχιχιχιχι Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 17:48 Σύνδεσμος σχολίου

    κατα πρωτον θα ηθελα να δω απο το σεπτεμβρη και μετα αν θα τους μαζεψουν ΟΛΟΥΣ η αν θα ειναι μια απο τα ιδια.

    για να μην ξεχνιωμαστε ,για τη πλατεια πετρινου,ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΜΕΤΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
    ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ,ουτε γλαστρα,οποιοδηποτε τραπεζοκαθησμα ομπρελα απο τα 4 μετρα και μεσα στην πλατεια,αυτο λεει ο ΝΟΜΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    απο την αλλη τι φωναει ο κυριμης οπως σωστα ειπε και αλλος,αφου δεν ειναι ιδιοκτητης?

    και το τρελο γελιο,τι λεει?
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ (γιατι καραπαρανομοι ειναι ολοι τους) ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    και στελνει και εξωδικο για αυτο ε .......αρε τρελο γελιο που μας δινουν

  • Τιμωρος
    Τιμωρος Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 17:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτο που πρεπει να γινει με τα συγκεκριμενα τραπεζοκαθισματα ειναι επιτελους ο ιδιοκτητης να τα μαζεψει και να αφησει τους τσαμπουκαδες στην ακρη....επισης να μας εξηγησει για ποιο λογο η διαβαση πεζων περναει στη μεση του πεζοδρομου ξαι οχι εκει που προβλεπει ο νομος...αντε γιατι πολυ τον ανεχτηκαμε τον συγκεκριμενο επιχειρηματια...ο τσαμπουκας...και οι αλλοι παρανομοι μεχρι ενα βαθμο ειναι, αλλα δεν πανε στα συμβουλια να κανουν φασαριες...αρκετα με τον συγκεκριμενο

  • Ο DEAN Β.
    Ο DEAN Β. Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 15:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΘΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΤΟ ΚΑΘΕΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΕΨΙΜΟ ΦΑΝΗΚΕ ΠΑΛΙ ΕΧΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΧΕΣΤΟΥΣ

  • Α
    Α Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 14:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κυρίμης νομικά δεν εχει καμία δουλειά να εκπροσωπεί το κατάστημα δεν ειναι στο όνομα του ούτε ειναι δικηγόρος. Γιατί τον ανέχονται και τρεις και λίγο.

  • Δ.Α.
    Δ.Α. Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 14:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΩΤΗΣ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (ΠΑΥΛΗΣ) ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ;;;;; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η' ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ !!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ !!! ΙΔΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ...........

  • αγνωστος
    αγνωστος Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 12:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτο θα ειναι το ηθος της παραταξης παυλη ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ μας

  • sxoliastis
    sxoliastis Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 10:07 Σύνδεσμος σχολίου

    όχι πόλεμο με το καλύτερο cafe της πόλης

  • ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΠΟΛΙΤΗΣ Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 10:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν υπήρχε σοβαρή δημοτική αρχή θα είχε ξηλώσει όλες τις παράγκες έξω από τα μαγαζιά....Θα επιτρέπονταν 2 σειρές ΜΟΝΟ τραπέζια και καρέκλες στο κάθε μαγαζί, ΜΟΝΟ έξω από το μαγαζί του και τέλος..Έλεος με αυτή την κατάσταση.... Και με τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζόδρομους και με την μουσική ορισμένων στη διαπασών μέχρι της 4!!
    ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ= Δρόμος για τους πεζούς και ΟΧΙ
    ΜΑΓΑΖΟΔΡΟΜΟΣ ή ΚΑΦΕΤΕΡΙΟΔΡΟΜΟΣ δρόμος για τα μαγαζιά και τις καφετέριες...

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 09:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Το θράσος του δεν έχει όρια. Έχει καταλάβει με το έτσι θέλω το 60% του πλάτους του πεζόδρομου κι επικαλείται τη νομιμότητα. Νομιμότητα είναι να του τα μαζέψουν ΟΛΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...