Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μουσική παράσταση στην Τρίπολη για να ενισχυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Μουσική παράσταση στην Τρίπολη για να ενισχυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
29 IOYNIOY 2014 | Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης | 21:00

Η παγκοσμίου φήμης χορωδία MUSICA FICTA καταφθάνει από την Κοπεγχάγη της Δανίας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης –το θρυλικό αυτό κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της πόλης-, για μία και μοναδική συναυλία όπου θα ερμηνεύσει συνθέσεις του Πατέρα της Μουσικής, Johann Sebastian Bach (1685-1750). Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ στην στον χώρο θα φιλοξενηθεί κουμπαράς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση του έργου του.


Η MUSICA FICTA ιδρύθηκε από τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Bo Holten το 1996. Η ύπαρξη της στηρίχτηκε –και στηρίζεται- στις βασικές αρχές της πρώιμης μουσικής, τις οποίες συνταίριαξε με τον ιδιαίτερο και γλυκό ήχο της, τον τόσο χαρακτηριστικά σκανδιναβικό, κερδίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη διεθνή αναγνώριση. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει διανύσει μία πολυποίκιλη δισκογραφική πορεία σε σημαντικές εταιρείες –όπως η NAXOS-, έχει περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη δίνοντας συναυλίες σε σπουδαίους συναυλιακούς χώρους ενώ οι παραστάσεις αποτελούν κάτι πολύ περισσότερο από απλά μια μουσική εμπειρία υψηλής ποιότητας. Καταρτίζοντας πρωτοποριακά θεματικά προγράμματα όπου η συνεργεία της ιστορίας, της λογοτεχνίας καθώς και της φιλοσοφίας με τη μουσική εντείνουν την εμπειρία των θεατών, έχει παρουσιάσει μουσικά θεάματα με έντονο το στοιχείο της θεατρικότητας καταφέρνοντας να ταξιδέψει το κοινό όχι μόνο στον ήχο αλλά και στον χρόνο και στην ατμόσφαιρα παλαιότερων εποχών.

Ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Bo Holten αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια παγκόσμια κορυφή στη διεύθυνση χορωδίας. Ο επί 17 χρόνια διευθυντής του φωνητικού συνόλου ARS NOVA (Copenhagen) καθώς και βασικός προσκεκλημένος για δεκαέξι συναπτά έτη της χορωδίας BBC SINGERS, πραγματώνει μέσα από την χορωδία MUSICA FICTA ένα προσωπικό όνειρο. Μια ευέλικτη με άλλα λόγια χορωδία η οποία θα προσεγγίσει με πρωτοποριακό τρόπο τις συνθέσεις που πρόκειται να ερμηνεύσει. Για αυτό το λόγο και για την συναυλία της Τρίπολης επέλεξε ένα πρόγραμμα που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Η χορωδία πρόκειται να ερμηνεύσει έργα του μεγάλου Johann Sebastian Bach (1685-1750) –καθώς και του γιου του Carl Phillip Emanuel Bach (1714-1788)- σε μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδοχή τους: δίχως τη συνήθη συνοδεία μουσικών οργάνων!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

J. S. Bach (1685-1750):
C. P. E. Bach (1714-1788):
J. S. Bach (1685-1750):
Befiehl du deine Wege (arr. Bo Holten)
Wenn wir in höchsten Nöten sein (arr. Bo Holten)
Die neue Litanei
Komm, Jesu, komm

Η συναυλία πραγματοποιείται με την αμέριστη συμπαράσταση του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα του Δήμου Τριπόλεως.
Στο χώρο θα φιλοξενηθεί κουμπαράς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση του έργου του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...