Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρυθμίστε τις οφειλές σας στο Δήμο Τρίπολης με δόσεις και γλιτώστε τις προσαυξήσεις!

Ρυθμίστε τις οφειλές σας στο Δήμο Τρίπολης με δόσεις και γλιτώστε τις προσαυξήσεις!
Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο πέρυσι ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να διαγραφούν τα πρόστιμα ή τουλάχιστον να μειωθούν σε όσους οφείλουν στο Δήμο και δε μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης.


Έτσι λοιπόν στις 14 Απρίλιου ήρθε ο νόμος 4357, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες με αίτησή τους, η οποία πρέπει να έχει καταληκτική ημερομηνία 14 Αυγούστου να την υποβάλλουν στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου αυτού.

Οι οφειλές διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: α) σε αυτές που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 31/12/2009 και β) σε αυτές που ξεκινούν από την 1/1/2010.

Για την πρώτη κατηγορία δίνεται η δυνατότητα να διαγραφούν όλες οι προσαυξήσεις και η κύρια οφειλή κατά 60% και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε 24 δόσεις.

Για τη δεύτερη περίπτωση μπορούν να κάνουν ρυθμίσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής και ανάλογα την πληρωμή θα διαγράφονται τα πρόστιμα.

Δηλαδή επί εφάπαξ καταβολή διαγράφεται το 100% των προστίμων και των προσαυξήσεων και σε περίπτωση δόσεων θα διαγράφεται το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα να φτάσουν μέχρι 72 οι δόσεις, αλλά κάθε δόση δεν θα πρέπει να είναι κάτω των 150 ευρώ...

Αυτή την ενημέρωση είχαμε από τον υπεύθυνο των οικονομικών του Δήμου Τρίπολης Σάββα Σαββάκη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  "αν μας χρωστάνε 4 εκατομμύρια, το 1,5 είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις"!

Όσοι λοιπόν έχουν οφειλές προς το Δήμο θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση τους για να τις ρυθμίσουν, όπως ορίζει ο νόμος.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...