Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αίσχος! Δηλητηρίασαν με φόλες σκύλους και γάτες στην Τρίπολη – Κατατέθηκε μήνυση!

Αίσχος! Δηλητηρίασαν με φόλες σκύλους και γάτες στην Τρίπολη – Κατατέθηκε μήνυση!
Για άλλη μία φορά στην Τρίπολη, δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε … δολοφονικές ενέργειες κατά αδέσποτων ζώων. Ασυνείδητοι στέρησαν τη ζωή σε άτυχα ζώα που κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας στην πόλη.
Ανάρτηση στην ομάδα «φιλόζωοι Αρκαδίας» αναφέρει ότι τη Δευτέρα 24 Ιουνίου "στις οδούς Ερυθρού Σταυρού, Αναγνωσταρά και Θεοφιλοπούλου βρέθηκαν δηλητηριασμένα αδέσποτα σκυλιά και γάτες και κομμάτια κρέατος με έντονα άσχημη μυρωδιά. Μαζί με τα αδέσποτα, την «πλήρωσε» και ένας άτυχος οικόσιτος σκύλος".
 
Για την περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης του Σταύρος Μπασακιώτης έγραψε στο προφίλ του ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα και τον ευχαριστούμε πολύ που με την άδεια του, μπορείτε να το διαβάσετε: «Σήμερα ενημερώθηκα ότι ο Πιστός μου φίλος δολοφονήθηκε, από κάποιον που εφάρμοσε ένα είδος δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λέει ότι τα πλάσματα που έρχονται στην ζωή για να μας προσφέρουν άπλετα την αγάπη τους, δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης ανάμεσά μας! Δεν έχει δικαίωμα... όχι μόνο να υπάρχει ανάμεσα μας, αλλά και να ζει!
Κάποιοι θεωρούν την ύπαρξη των ζώων ανάμεσά μας αφύσικη, γιατί δεν μπορούν να την καταλάβουν! Φοβούνται την ύπαρξη τους και ενοχλούνται από την παρουσία τους! Μα το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν, ποιο θα ήταν το νόημα του ανθρώπου χωρίς τα ζώα και την προσφορά τους! Δεν ζουν εκείνα από εμάς, αλλά εμείς από εκείνα!
Δεν είναι εκείνα αδέσποτα...Αδέσποτος είναι εκείνος που τα χαρακτηρίζει έτσι! Πως είναι ένα ζώο αδέσποτο, όταν εσύ είσαι εκείνος που το πήρες όταν ήταν κουτάβι και ήταν γλυκό και όμορφο και όταν μεγάλωσε το πέταξες στο δρόμο; Πως είναι αδέσποτο, που όταν του πετάς τα αποφάγια σου εκείνο σου γλύφει τα χέρια? Πως είναι αδέσποτο που όταν το αφήνεις να κουρνιάσει στο σκαλοπάτι σου ,εκείνο στέκεται φύλακας του σπιτιού σου; Αδέσποτος είσαι εσύ φίλε μου, όχι εκείνο!
Δεν έχασα τον σκύλο μου χθες, έχασα τον φίλο μου!
Τον βρήκα κακοποιημένο και ετοιμοθάνατο πριν τρία χρόνια περίπου. Τον περιέθαλψα και τον κράτησα κοντά μου μέχρι να αναρρώσει... έπειτα τον άφησα ξανά ελεύθερο! Εκείνος όμως, όχι μόνο δεν έφυγε από κοντά μου, αλλά έμεινε δίπλα σε μένα και την οικογένεια μου και δεν έπαψε στιγμή να δείχνει την αγάπη του καθώς και την ευγνωμοσύνη του, που κάποιος βρέθηκε να του σώσει την ζωή!
Και σε ρωτώ εσένα κύριε που έκανες αυτή την πράξη και αφαίρεσες την ζωή του φίλου μου, ποιος από τους ανθρώπους που βοήθησες κοίταξε να σου ανταποδώσει σε τέτοιο βαθμό μια καλοσύνη; Ποιος από τους φίλους σου και την οικογένεια σου σε στήριξε και σου έδειξε την αγάπη του, όσο εκείνος σε μένα; Ποιος σε περίμενε μέρα-νύχτα ,με καύσωνα και παγετώνες έξω από την πόρτα σου; Με ποιο δικαίωμα κύριε μου στερείς την συντροφιά μου; Γιατί κύριε σκότωσες τον Πιστό και Μοναδικό ΦΙΛΟ μου; Θα ήθελες να βρεθεί και για σένα κάποιος ,που να στερήσει την ζωή του αγαπημένου σου προσώπου με αυτόν τον τρόπο;»
 
Να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Μπασακιώτης έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου.
Ο ίδιος λέει: "τα αδέσποτα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα της πόλης, αλλά οι αδέσποτοι χαρακτήρες της".

6 σχόλια

  • νιο
    νιο Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 18:47 Σύνδεσμος σχολίου

    καποτε, βρεθηκε εξω παο την πορτα μου ενα κουταβακι... ποτε μου δεν ηθελα ζωα.. ηξερα οτι δεν μπορουσα να τα φροντισω...και γι αυτο ποτε μου δεν ηθελα να φυλακισω ενα ζωο στο σπιτι μου και να μενει μονο του για ωρες ολοκληρες... εκεινο λοιπον το κουταβακι... εμεινε στην αυλη μου.. του εδωσα λιγο γαλατακι... κ εμεινε εκει... 2 3 μερες μετα.. χαραματα ξεσπασε μπορα... ξυπνησα απ ανησυχια.. ανοιξα την πορτα και το πηρα μεσα... βρωμικο και λασπωμενο.... το εβαλα σε μια λεκανη.. το μπανιαρισα του εδωσα γαλατακι κ το αφησα να κοιμηθει.. κι εγω πια ηρεμη κοιμηθηκα.... ξυπνωντας το πρωι.. ειχε ηδη ξυπνησει και καθοταν ορθιο, αθορυβο, και με κοιτουσε.. το πιο γλυκο βλεμμα που εχω αντικρισει...
    εφυγα για δουλεια και γυρνωντας δε το βρηκα εκει... ανησυχησα αλλα ρωτωντας εμαθα οτι ... ο σπιοτονοικοκυρης μου το ειχε διωξει ... το ειχε φορτωσει στο αμαξι του κ το πηγε... καπου..
    βραδυ το σκυλακιξαναγυρισε και το πρωι χανοταν..επεστρεφε παντα οταν σουρουπωνε, σαν να ηξερε ποτε θα λειπει ο σπιτονοικοκυρης μου!!!! οταν πια το εχασα... δεν ξαναηρθε.. ενιωσα να α ξεριζωθηκε ενα κομματι της καρδιας μου... ειχα συνηθισει την παρουσια του... και την αστειοτητα που χανοταν ολη μερα κ εμφανιζοταν το βραδυ!!
    εμαθα λοιπον οτι εντελως τυχαια το ειχε πατησει αυτοκινητο... το αυτοκινητο του τοτε σπιτονοικοκυρη μου που δεν υπηρξε για πολυ ακομη σπιτονοικοκυρης μου..

  • Σκύλος
    Σκύλος Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 21:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Αδέσποτος και ζωντανός
    Eτσι !!!!!!!!!! Σκατόψυχοι !!!!

  • ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
    ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 09:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήπως να ψάχνατε ποιον ενοχλούν τα αδέσποτα σ'αυτή τη γειτονιά?...

  • δημητρα
    δημητρα Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 00:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Τερατα.καθαρματα.ενα πραγμα θελω ναρωτησω.τι ψυχη θα παραδωσετε κ που θα βρεθειτε στην αλλη την αιωνια ζωη?που θα βασανιζεστε αιωνια?τερατα

  • Αδέσποτος και ζωντανός
    Αδέσποτος και ζωντανός Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 03:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάποια στιγμή όλα βγαίνουν στο φώς. μόλις λοιπόν έρθει εκείνη η στιγμή,που θα βρεθούν οι υπαίτιοι για αυτή την τόσο απάνθρωπη πράξη,εύχομαι η τιμωρία τους να είναι ένα γεύμα από το ''μίγμα'' που με τόσο ευκολία τάισαν αυτές τις αθώες ψυχές.Ο πάτος της κολάσεως είναι βαθύς και χωράει όλα τα άτομα δίχως ψυχή,δίχως φίλους,Που δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης παρά μόνο να κάνουν κακό σε άλλους,που δεν έχουν φίλους,που πάσχουν από πάρα πολλά ψυχολογικά προβλήματα και το μόνο που ξερουν είναι να προκαλούν πόνο με τον χειρότερο τρόπο.Σας προτείνω να αυτοκτονησετε γιατί εάν σας βρουν δεν τη γλιτώνετε....

  • Στηβ
    Στηβ Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 02:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Γυρνούσα κάτι παράξενα βράδυα στο σπίτι...εκείνος με περίμενε ξάγρυπνος στο σκαλοπάτι...τον κοίταζα στα μάτια, με διάβαζε σαν ακτινογραφία κι ανοιγε τα φρύδια του με κατανόηση και συμπόνια...έσπρωχνε με την μουσούδα του την παλάμη μου και τον χαϊδευα για λίγο ,παίρνοντας μου με μαγικό τρόπο κάθε αρνητική ενέργεια που κουβάλαγα μαζί μου...με κοιτούσε για μερικά δευτερόλεπτα σιωπηρός κι επειτα έμπαινε στο σπιτάκι του κουνόντας την ουρά του, σαν να μου έλεγε, "έλα πάει πέρασε, μην το σκέφτεσαι...Πήγαινε να ξαπλώσεις!"
    Αμέσως, έφευγε ένα βάρος απο μέσα μου και πήγαινα με ανακούφηση κι ένα περίεργο χαμόγελο να πλαγιάσω...(ένα χαμόγελο που ποτέ δεν κατάλαβα , πως γίνεται να δημιουργείται)!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...