Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν θα στείλει λίστες για την αξιολόγηση των υπαλλήλων ο Δήμος Τρίπολης!

Δεν θα στείλει λίστες για την αξιολόγηση των υπαλλήλων ο Δήμος Τρίπολης!
Δεν κατάφερε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης να λάβει ομόφωνη απόφαση για το θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, στη συνεδρίαση της Πέμπτης.


Αρχικά, πήρε το λόγο ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Σώστης Κοσκινάς ο οποίος έθεσε υπόψη του συμβουλίου ένα προσχέδιο ψηφίσματος και είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να σπεκουλάρουν ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν θέλουν την αξιολόγηση. Τη θέλουμε αρκεί αυτή η αξιολόγηση να προέλθει μετά από διαβούλευση του Υπουργείου, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Το υπουργείο θέλει να υπάρξει μία ποσόστωση 15% που θα είναι η πηγή για μελλοντικές διαθεσιμότητες και μειώσεις μισθών.

Εμείς ζητάμε να αποσυρθεί και να καταργηθεί ο νόμος, να μη δοθεί κανένα στοιχείο και το Δημοτικό Συμβούλιο να δεσμεύσει τον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου να μην αποστείλουν στο Υπουργείο τη λίστα του πίνακα για την αξιολόγηση».

Ο Κώστας Τζιούμης τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των πάντων, διαφώνησε όμως με την ποσόστωση που θέτει ο συγκεκριμένος Νόμος.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ είπε ότι η αξιολόγηση θα αποτελέσει δεξαμενή για διαθεσιμότητες και απολύσεις και ότι γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να μείνουν με το κεφάλι σκυφτό.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής κράτησε αποστάσεις λέγοντας: «Είμαι υπέρ της αξιολόγησης, σε σκέψεις με βάζουν όμως οι ποσοστώσεις. Το ψήφισμα μιλά για συνολική κατάργηση του νόμου. Έχουν δίκιο να ανησυχούν αλλά δεν πρέπει να καταργηθούν τα πάντα. Μπορεί να δημιουργήσει δεξαμενή για διαθεσιμότητες. Δεν μπορούν να καταργηθούν τα πάντα. Αντί να μπούνε επί της ουσίας ακυρώνουν συνολικά το νόμο.

Έχω ισχυρές αμφιβολίες για το ψήφισμα. Δεν συνηγορούμε στην εφαρμογή του νόμου όπως προτείνεται γιατί χρήζει τροποποίησης και δεν απαντά πως συνολικά θα γίνεται η αξιολόγησης.

Δεν μπορούν να αποφασίζουν κάποιοι για την πάρτη τους μια ζωή, αξιολογώντας τον εαυτό τους. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Εγώ διαφωνώ με το κείμενο του ψηφίσαντος. Πως θα αξιολογηθούν αυτοί που θα αξιολογούν τους υπαλλήλους;»

Με το τελικό ψήφισμα συμφώνησαν όλοι (και ο Νικολάου, αφού αφαιρέθηκε η λέξη «μνημονιακό» για το μέτρο της αξιολόγησης), ενώ διαφώνησε η παράταξη Παυλή, με το σκεπτικό που εξήγησε ο ίδιος στην τοποθέτηση του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...