Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτική Κοινότητα - Ένταση προκάλεσε η συζήτηση για το νυχτερινό ωράριο στην Τρίπολη (vd)!

Δημοτική Κοινότητα - Ένταση προκάλεσε η συζήτηση για το νυχτερινό ωράριο στην Τρίπολη (vd)!
Ένταση επικράτησε για ακόμη μια φορά σε συνεδρίαση της Δημοτικής κοινότητας Τρίπολης για το γνωστό θέμα ... τον τρόπο λειτουργίας των καφετεριών!


Στη συνεδρίαση της Τρίτης, τα περισσότερα θέματα αφορούσαν στην προέγκριση αδειών για ίδρυση και λειτουργία κέντρων διασκέδασης και το νυχτερινό ωράριο των καταστημάτων. Εκεί βρέθηκαν και επιχειρηματίες.

Όσον αφορά στο θέμα της προέγκρισης άδειας για λειτουργία μουσικής, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παναγιώτης Κοσκινάς διάβασε αρχικά την αστυνομική διάταξη του 1996 που ορίζει ότι απαγορεύεται σε όλα τα καταστήματα η ύπαρξη μουσικής χωρίς άδεια και αυτή δίνεται από την αρμόδια αρχή μόνο όταν δεν προκαλείται διατάραξη της κοινής ησυχίας. Έτσι εξήγησε ότι η άδεια μουσικής δίδεται μέχρι τις 10.00 το βράδυ, τους χειμερινούς μήνες και μέχρι τις 11.00 το βράδυ, τους καλοκαιρινούς. Σε περίπτωση που κάποιος ζητήσει παράταση ωραρίου δίδεται η δυνατότητα από το νόμο να πάρει τη σχετική άδεια.

Μέχρι σήμερα τα μαγαζιά έχουν άδεια για μουσική μέχρι τις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα και με τη σημερινή εισήγηση ζητούσαν να λειτουργούν μέχρι τις 3:00. Αυτή ήταν και η εισήγηση του προέδρου, ο οποίος υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί στους επιχειρηματίες μια επιπλέον ώρα, από τη στιγμή που τους το επιτρέπει ο νόμος και δεν θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο αφού έτσι και αλλιώς είναι άλλα τα αρμόδια όργανα που θα πρέπει να ελέγξουν την όλη κατάσταση. Φυσικά τονίστηκε ότι αυτή η παραπάνω ώρα που θα δοθεί θα έχει την προϋπόθεση ότι κανένας πολίτης δεν θα ενοχλείται από τη φασαρία. Στη συνέχεια το θέμα ούτως η άλλως θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο.

Με την εισήγηση συμφώνησαν οι Βασίλης Κοττής, Ηλίας Μπασακιώτης, Αλέκος Χουτουτιάν και Άννα Δημητρακοπούλου. Ενώ κατά ήταν οι Φώτης Παπούλιας, Ηλίας Τότσης, Κατερίνα Γιαλή και Σωτήρης Καπόγιαννης.

Ειδικότερα η Κ. Γιαλή έθεσε το ερώτημα «πότε θα λειτουργήσουν τα κέντρα διασκέδασης, αν δώσουμε στις καφετέριες μια επιπλέον ώρα»;

Ο Φώτης Παπούλιας σε έντονο ύφος είπε ότι "αντί να προστατέψουμε τους πολίτες λέμε ότι θα το κάνει η αστυνομία, έχουμε φτάσει την Τρίπολη στην τζάμπα μαγκιά, μην κοιτάτε να ξεπληρώσετε προεκλογικές υποσχέσεις. Να εφαρμόσετε ό,τι έχουμε ψηφίσει, δηλαδή μέχρι τις 2:00 για να προστατέψουμε την πόλη μας".

Ο Ηλίας Τότσης δήλωσε ότι "εφόσον οι καφετέριες ζητάνε άδεια μουσικής όπως τα κέντρα διασκέδασης να μετατρέψουν και την άδεια τους ανάλογα και να πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Ήδη μέχρι τις 2:00 είναι υπερβολή γιατί δεν τηρεί κανένας τους όρους και υπάρχουν πολλές καταγγελίες για ηχορύπανση".

Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του bailar Θ. Παπαναστασίου, ο οποίος είπε ότι "εφόσον εγώ έχω άδεια μέχρι τις 4:00 και οι υπόλοιποι μέχρι τις 3:00, θα δουλεύω για μία ώρα; Ούτε στη Μύκονο αυτά!"

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την ίδια συνεδρίαση ήταν το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας κέντρων διασκεδάσεως και στην προκειμένη περίπτωση στη συνεδρίαση βρέθηκαν οι κύριοι Κουτσογιάννης και Μιτζήθρας, μιας και ένα από τα θέματα αφορούσε το μαγαζί τους, για το οποίο ο κ. Παπαναστασίου έχει υποβάλει ένταση.

Ειδικότερα ζητούν προέγκριση για να λειτουργήσει κέντρο διασκέδασης στην οδό Νεομάρτυρα Δημητρίου. Στην ένταση του (η οποία διαβάστηκε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας) ο κ. Παπαναστασίου εξηγεί ότι όπως ορίζει ο νόμος για να δημιουργηθεί κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να διαθέτει χώρο στάθμευσης (ιδιόκτητο ή μισθωμένο) σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων από το κατάστημα. Η αναλογία των θέσεων στάθμευσης θα πρέπει να είναι 1/6, δηλαδή ανά 6 άτομα, μία θέση στάθμευσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσογιάννης, μετά από μία τοποθέτηση του Φ. Παπούλια, είπε ότι «δεν καταλαβαίνω πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, μου ζήτησαν πέντε χαρτιά, και έψαξα να τα βρω για να είμαι νόμιμος».

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση ήταν για ακόμη μια φορά περιπετειώδης, με εκφράσεις, χαρακτηρισμούς, φωνές και αποχωρήσεις με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν ούτε οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι τι ακριβώς συμβαίνει...

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα μικρό απόσπασμα από τον ιδιοκτήτη του bailar που μιλά για το νυχτερινό ωράριο.
Β.Π.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...