Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ζει και βασιλεύει» το παρεμπόριο στην Τρίπολη (εικόνες)

«Ζει και βασιλεύει» το παρεμπόριο στην Τρίπολη (εικόνες)
Σε έξαρση είναι το παραεμπόριο στην Τρίπολη, καθώς αν κοιτάξει κάποιος γύρω του, σε πολλά σημεία της πόλης, πλανόδιοι πωλητές, είτε σε κάποιον πρόχειρο πάγκο είτε πεζοί πωλούν τρόφιμα και διάφορα αντικείμενα.
Η κάμερα του kalimera-arkadia.gr βρέθηκε στη λαϊκή αγορά του Μπασιάκου και κατέγραψε εικόνες από αυτό το φαινόμενο.
Δίπλα και απέναντι από νόμιμους πάγκους στη λαϊκή αγορά, κάποιοι κάνουν παρεμπόριο με τα προϊόντα τους, χωρίς να επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ φόρο, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους εμπόρους που κατέχουν άδειες και πληρώνουν ενοίκιο για το χώρο που έχουν τον πάγκο τους.
Ρωτώντας τους εμπόρους για την κατάσταση μας δήλωσαν απογοητευμένοι "αφού οι ίδιοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τα βλέπουν και δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό, εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;"
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν περιορίζεται μόνο στις λαϊκές αγορές, αλλά συμβαίνει στην κεντρική πλατεία και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους πλανόδιους να βρίσκονται εκεί με τις ώρες και να πωλούν την πραμάτεια τους!
Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες κωφεύουν και αυτό είναι φανερό από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα για την πάταξη του παράνομου εμπορίου!
Βάσω Παπαδοπούλου
 

1 σχόλιο

  • ΔΗΜΗΤΡΑ
    ΔΗΜΗΤΡΑ Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ.ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ?ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ?ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...