Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Άξιος»! Ορκίστηκε Δήμαρχος Τρίπολης ο Δημήτρης Παυλής – Όλα όσα ειπώθηκαν στην ορκωμοσία!

«Άξιος»! Ορκίστηκε Δήμαρχος Τρίπολης ο Δημήτρης Παυλής – Όλα όσα ειπώθηκαν στην ορκωμοσία!
Ώρα ορκωμοσίας για τη νέα δημοτική αρχή και όλους τους εκλεγμένους του δήμου Τρίπολης, την Τετάρτη, στο πνευματικό κέντρο.
Πολύς κόσμος γέμισε ασφυκτικά την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού για να παρακολουθήσει από κοντά την ορκωμοσία.
Το www.kalimera-arkadia.gr ήταν εκεί και σας μετέφερε live κάθε εξέλιξη από την τελετή!
 DSC 0037
 
Πριν τις 7.00 στο Πνευματικό έφτασε ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος δέχτηκε τις ευχές για καλή θητεία από εκατοντάδες κόσμο.
Στο Πνευματικό και ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, οι αρχηγοί όλων των δημοτικών παρατάξεων, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας και όλοι οι εκλεγμένοι στα συμβούλια των χωριών, προκειμένου να ορκιστούν.
Παρόντες ακόμα ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ και πρώην Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.
 
Στις 7.20 το απόγευμα ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας. Στην παρουσίαση ήταν η δημοτική υπάλληλος – δημοσιογράφος, Θεοδώρα Παπαϊωάννου.
Παρών και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας Βαγγέλης Ντουλέ.
Το πρώτο χειροκρότημα ακούστηκε όταν αναφέρθηκε ότι νέος Δήμαρχος Τρίπολης είναι ο Δημήτρης Παυλής.
Η Αντωνία Γιαννούλη απουσίαζε εξαιτίας ενός σοβαρού προσωπικού προβλήματος και θα ορκιστεί τις επόμενες μέρες.

 

DSC 0041

 

Αρχικά, από την Ντόρα Παπαϊωάννου αναγνώστηκαν ένα προς ένα όλα τα ονόματα των εκλεγμένων στο Δήμο Τρίπολης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.
Στο Πνευματικό και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
«Άξιος» φώναξε ο κόσμος, όταν τελείωσε ο όρκος του νέου Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή!
Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε μόνο ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ.
 
Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος έδωσε την ευχή και την ευλογία του στη νέα δημοτική αρχή, "για να διακονήσει το δήμο Τρίπολης με συνείδηση, με φόβο Θεού και με αγάπη του λαού". Για να προσθέσει ότι "η δημοτική μας αρχή θα δημιουργήσει και ο λαός μας στην Τρίπολη θα ευημερήσει".
 
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι «σήμερα είναι μια μέρα χαράς όμως όλοι γνωρίζουν ότι έχουν περάσει μέσα από μεγάλες στεναχώριες και διαδρομές για να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχηθώ στα νέα παιδιά, που μπήκαν για πρώτη φορά σε αυτή την εκλογική διαδικασία ότι  είναι μία νέα συνειδητοποίηση των προβλημάτων και των λύσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση για το Δήμο Τρίπολης θα εφαρμόσει πιλοτικά, είναι μία από τις 13 περιοχές, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι μία μεγάλη πρωτοβουλία και ο Δήμος Τρίπολης θα είναι ένας από τους 13 δήμους της χώρας που θα εφαρμοστεί πιλοτικά.
Από αύριο θα είναι μια μέρα δουλειάς και συνεργασίας γιατί κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του».
 
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ
Ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι «είναι μία σημαντική μέρα η σημερινή για την Τρίπολη που είναι η πόλη που σηματοδότησε την Απελευθέρωση του Γένους. Είναι κορυφαία τιμή να εκλέγεται κανείς στο αξίωμα του Δημάρχου Τρίπολης και έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόσκληση να οριστεί η Τρίπολη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Είναι στόχος Εθνικής, Αρκαδικής και Τριπολίτικης σημασίας. Να σηκώσουμε ψηλά τον τόπο και να πούμε στους Ευρωπαίους ότι και την κρίση ξεπεράσαμε και η Ελλάδα ξέρει να αποδίδει σεβασμό στην Ιστορία. Εύχομαι κύριε Δήμαρχε από καρδιάς να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας για την πόλη και το δήμο μας».
 
Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τις ευχές του Δήμου Καλαμάτας και όλων των Δήμων της Πελοποννήσου μετέφερε στο νέο Δήμαρχο ο Παναγιώτης Νίκας ο οποίος μίλησε για το Γολγοθά που περνά η Τοπική αυτοδιοίκηση. «Ο δήμαρχος ανέβαινε ένα Γολγοθά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να φροντίσει για όλα. Και μαζί πρέπει να αντιμετωπίσει τις ανεπάρκειες ενός Κράτους, στο επίπεδο της Πρόνοιας, δεν μπορούμε να πορευόμαστε με εθελοντικές οργανώσεις και πρόχειρες δομές. Δήμαρχε, να έχει τη ψυχική δύναμη να ανέβεις αυτό το Γολγοθά. Με το νέο δρόμο, είμαστε ουσιαστικά μία πόλη. Να υπάρξουν συνεννοήσεις σε όλα τα επίπεδα, για να πορευτούμε μαζί για το καλό των κοινωνιών της Καλαμάτας, της Τρίπολης και της Σπάρτης. Εύχομαι τα καλύτερα για την ιστορική Τριπολιτσά».
 
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του κόμματος Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Αντιπρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας Βαγγέλης Ντούλες ο οποίος ήρθε μαζί με τον Υφυπουργό Γεωργίας και το Δήμαρχο Αλύκου που είναι ένας σημαντικός Δήμος για την μειονότητα των Ελλήνων στην Αλβανία.
«Ο νέος Δήμαρχος σας είναι συνάμα και επίτιμος δημότης του Δήμου Αλύκου της Αλβανίας, ενός σημαντικού δήμου για την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας» είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα πετύχει ο Δημήτρης Παυλής για τον οποίο είπε ότι έχει όραμα για το Δήμο.
 
 DSC 0042
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στη συνέχεια διαβάστηκε ένας χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου που δεν μπόρεσε να είναι παρών διότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Ευχήθηκε καλή δύναμη και πορεία στη νέα δημοτική αρχή και τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε δημιουργική προσπάθεια.
 
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ
«Η νέα δημοτική αρχή καλείται σε μία δύσκολη περίοδο να αναλάβει ευθύνες να συνεχιστεί το έργο που παράχθηκε από τις προηγούμενες δημοτικές με τον απαραίτητο σεβασμό και να οδηγήσει την πόλη μας στη νέα εποχή που ανατέλλει αργά – αργά αλλά σταθερά για τη χώρα μας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κύριε Δήμαρχε καλείστε να υλοποιήσετε τις σκέψεις και τα σχέδια σας πάντοτε σεβόμενος τον ανθρώπινο παράγοντα και πολίτη ως σημαντική συνιστώσα δύναμη και της προόδου αυτού του τόπου. Γιατί χωρίς τους πολίτες δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να υπάρξουν θεσμοί ,δεν μπορεί να υπάρξει σε καμία περίπτωση πρόοδος. Είμαστε σε μία περίοδο όπου πλανάται πλάνη οικτρά ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας και διαλόγου. Χωρίς λαϊκισμούς, κομπασμούς, χωρίς φωνές, χωρίς θορύβους, όλοι ταπεινά, πρέπει να εργαστούμε για να μπόρεσε αυτός ο τόπος να ξαναβρεί το δρόμο του. Η Νέα Ελλάδα που πρέπει να κτίσουμε θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από αυτά τα βαρίδια του λαϊκισμού.
Είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη 5ετία οφείλουμε όλοι να εργαστούμε με κύρια στόχευση η Τρίπολη να γίνει πάλι ο σκληρός πυρήνας της Πρωτεύουσας Πόλης της Περιφέρειας μας. Με το αεροδρόμιο της Τρίπολης και την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου και την ένταξη της παράκαμψης των Λαγκαδίων στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα που ήταν σημαντική η βοήθεια του Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλου, έρχονται μέρες ελπίδας και αισιοδοξίας.»
 
ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού είπε ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ και στη συνέχεια κάλεσε εργαζόμενους και δημότες «να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί τίποτα δεν θα απομείνει αν δεν αγωνιστούμε. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα πρωτοστατήσει στους αγώνας και θα είναι στο πλευρό όσων αγωνίζονται».
Ο Γιάννης Λάζαρης από τη Μαντινειακή Συμπολιτεία (απουσίαζε η Αντωνία Γιαννούλη» είπε ότι «στο δήμο πρέπει να ανθίσει η Δημοκρατία και η συμμετοχή, να οργανωθούν οι τοπικές συλλογικότητες στους αγώνες για την ανάπτυξη, της αλληλεγγύης, της οικολογίας και της ανθρωπιάς.»
Ο Νίκος Τσιαμούλος από την παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ανέφερε ότι « η συμμετοχή μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι μέσα από ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και προκλήσεις του δήμου. Θα γίνει έλεγχος στην αυτοδιοίκηση για χρηστή διοίκηση , έφτασε η ώρα κύριε Δήμαρχε οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών να καλύπτονται τηλεοπτικά. Τα επόμενα 5 έτη πρέπει να πράξουμε και να δράσουμε διαφορετικά, να λέμε λίγα και να εργαζόμαστε πολύ, να αποδείξουμε στους συμπολίτες μας ότι αξίζουμε και την εμπιστοσύνη ρους και στην επιλογή τους».
Ο Κώστας Τζιούμης από την παράταξη «Τρίπολη Αύριο» είπε ότι «η κρίση έχει επηρεάσει και την περιοχή μας, πολλά είναι τα προβλήματα του δήμου, μεγάλη η πρόκληση για την επίλυση του, απαιτείται σύνθεση, διαφάνεια και κοινή προσπάθεια. Οι εκλογές τελείωσαν, οι αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν πίσω, να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο συναινετικά, χωρίς άσκοπες αντιπαραθέσεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα το πράξετε αυτό, κύριε Δήμαρχε.»
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «το 2011 γεννήθηκε ο πρώτος Καλλικρατικός δήμος Τρίπολης. Αυτό το δημιούργημα μας εξουσιοδότησε να το οδηγήσουμε στα πρώτα του βήματα, έπρεπε εκ των πραγμάτων να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Κάναμε τομές στην οργάνωση και διοίκηση του δήμου που ενόχλησαν κάποιους που είχαν επαναπαυτεί. Παρά τις αλλεπάλληλες περικοπές πόρων που έφτασαν το 60%, νοικοκύρεψε τα οικονομικά το δήμο. Στο Δήμο Τρίπολης με σκληρή δουλειά κάναμε σημαντικό έργο που άλλαξε την Τρίπολη, που βάζει το δήμο μας σε περίοπτη θέση σε διεθνές επίπεδο. Ο δήμος έχει τα εχέγγυα να πρωτεύει δυνατός στην επόμενη κρίσημη 5ετία. Η νέα δημοτική αρχή παραλαμβάνουν μία Τρίπολη με ένα νέο σύγχρονο πεζοδρομημένο κέντρο, βρίσκει έργα έτοιμα προς υλοποίηση, τρία νέα σχολεία να αναγείρονται, βρίσκει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έτοιμο για υλοποίηση, βρίσκει νέες ασφαλείς παιδικές χαρές, βρίσκει την πόλη να διεκδικεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Αυτές τι βάσεις παραδίδουμε στη νέα δημοτική αρχή για να στηρίζεται και να προχωρήσει. Να προχωρήστε κύριε Δήμαρχε σε όποιον έλεγχο επιθυμείτε, χωρίς ο δήμος να λειτουργήσει με ανούσιες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές κορώνες. Εύχομαι στο νέο Δήμαρχο και στους εκλεγμένους καλή και δημιουργική θητεία.»
 
ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ
Νιώθω ευτυχής, συγκινημένος και ικανοποιημένος για τη σημερινή εκδήλωση.
Σε αυτό το νέο ξεκίνημα θέλουμε δίπλα μας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου
Θέλουμε όλους τους πολίτες ενεργούς, όχι ως χειροκροτητές, αλλά ως αυστηρούς κριτές των προσπαθειών μας.
Τα πάντα θα δημοσιοποιούνται έγκαιρα, τα θέλουμε όλα στο φως, γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Κληρονομούμε σύνθετα και μεγάλα προβλήματα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι και θα πετύχουμε.
Δεν θα δεχθούμε αδικίες εις βάρος των χωριών, θέλουμε ισόρροπη ανάπτυξη.
Θα συγκρουστούμε αν χρειαστεί με πρόσωπα και συμφέροντα.
Θέλουμε την πόλη που αξίζουμε, μία σύγχρονη πόλη και δήμο, που θα γίνει στην πράξη Πρωτεύουσα του Μοριά.
Πρόταση συνεργασίας προς όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα είναι πολύτιμοι συνεργάτες και όχι αντίπαλοι.
Θέλουμε δίπλα μας και τους υπαλλήλους του δήμου, αυτοί κρατούν το δήμο σε ικανοποιητικό επίπεδο και τους συγχαίρω και τους διαβεβαιώνων ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι δίκαιη και θα επιβραβεύει άξιους και εργατικούς.
Οι ρόλοι μέσα στο δημαρχείο είναι διακριτοί και θα δεν θα επιτραπούν συγχύσεις και παρερμηνείες. Όποιος κάνει καλά τη δουλειά του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Η πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου είναι η αφετηρία ενός μεγάλου μαραθωνίου με πολλά εμπόδια.
Η νέα δημοτική αρχή δεν ήρθε για να γκρεμίσει όσα θετικά έχει κάνει η προηγούμενη διοίκηση , θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να γίνει η Τρίπολη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Ήρθαμε στο Δήμο να βάλουμε λιθαράκι και όχι να γκρεμίσουμε.
Με την ομιλία του νέου Δημάρχου, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ.

Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από την ορκωμοσία!

1 σχόλιο

  • ΚΑΡΑΒΑΝ ΣΑΡΑΪ
    ΚΑΡΑΒΑΝ ΣΑΡΑΪ Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 00:57 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ Ο ΠΡΩΗΝ (ELEGANT) ΚΑΙ Ο ΝΥΝ(Η ΓΚΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?). ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΡΚΙΣΘΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...