Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παυλής: «Στις επόμενες 48 ώρες ξεκινά το μάζεμα των σκουπιδιών – Θα μεταφορτώνονται στην Τεγέα και θα φεύγουν για τη Φυλή» (vd)

Παυλής: «Στις επόμενες 48 ώρες ξεκινά το μάζεμα των σκουπιδιών – Θα μεταφορτώνονται στην Τεγέα και θα φεύγουν για τη Φυλή» (vd)
Για τις εξελίξεις αναφορικά με τη λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια, που αντιμετωπίζει η Τρίπολη, μίλησε, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, την οποία παραχώρησε ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ουσιαστικά, ο νέος Δήμαρχος είπε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα ξεκινήσει το μάζεμα των απορριμμάτων τα οποία για τους επόμενους μήνες, θα πηγαίνουν στο Τζίβα, θα μεταφορτώνονται και θα φεύγουν αμέσως για τη Φυλή.


Το www.kalimera-arkadia.gr μεταφέρει τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης τύπου.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ «ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ»

«Κληρονομήσαμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Δύο μέρες πριν αναλάβω τα καθήκοντα μου, μου έγινε γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα στο μάζεμα των σκουπιδιών. Λυπάμαι που το λέω ότι η υπηρεσία και η νέα δημοτική αρχή κώφευε ότι η Τρίπολη έχει νέο Δήμαρχο. Ζήτησα ενημέρωση αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό, ούτε μας παραχώρησαν χώρο στο νέο Δημαρχείο.

Φτάσαμε την 1η Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να μείνουν στους δρόμους και εδώ αρκετό καιρό να έχει σταματήσει και η ανακύκλωση που θα μπορούσε να μειώσει τον όγκο απορριμμάτων.

Τα πάντα έγιναν σύμμεικτα, σαν μην υπήρχαν κάδοι ανακύκλωσης.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

«Φτάσαμε ήδη τη 10η μέρα και για να μη ζήσουμε απίστευτες καταστάσεις του παρελθόντος, υπάρχει άμεσα θέμα διαχείρισης. Ζητήθηκε από την πλευρά μου να υπάρξει απόλυτη νομιμότητα δεν θα δεχθώ να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε σκουπίδια σε μία παράνομη χωματερή όπως έκανε στην Αγία Τριάδα. Εκεί είναι 50.000 τόνοι σκουπιδιών. Αυτός ο χώρος για να μπορέσει να αποκατασταθεί θέλει πολλά χρήματα για μεταφέρουμε τα σκουπίδια».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

«Η πόλη και τα χωριά ασφυκτιούν. Δεν κάνουμε καμιά παράνομη διαχείριση. Επιζητούμε ένα χώρο που θα γίνεται η μεταφόρτωση απορριμμάτων, για να μεταφερθούν 4.800 τόνους προς τη Φυλή. Έγιναν προσπάθειες, ο μόνος νόμιμος χώρος που θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρξει ήταν στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Μίλησα με τους κατοίκους για να κάνω χρήση του χώρου. Με την προϋπόθεση ότι το κόστος θα ήταν συμβατό για 4-5 μήνες. Δυστυχώς, το κόστος ήταν υψηλότατο. Διαφώνησα και έκλεισε το θέμα».

ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΔΕΝΔΡΙ ΤΕΓΕΑΣ

«Οι πολίτες δεν επιβαρύνονται ούτε ένα ευρώ με τη λύση που δρομολογήσαμε.

Αποφασίσαμε οι μεταφορτώσεις των απορριμμάτων, των παραγομένων και μόνο, και από καμία άλλη περιοχή (Άγια Τριάδα, Πλάτωμα κλπ), να γίνονται σε δημοτικό χωράφι, στο Τουρκοδένδρι, στο χωριό Τζίβα Τεγέας. Είναι ένας δωρεάν χώρος, 8,5 στρεμμάτων.

Εκεί θα γίνει η μεταφόρτωση για το διάστημα που θα απαιτηθεί για να φύγουν οι 4.800 τόνοι.

Εδώ δημιουργούνται κάποια θέματα. Εμείς δεν είμαστε οι προηγούμενοι, έβαλα ασφαλιστικές δικλείδες για τη διαχείριση αυτή. Θα διαμορφώσουμε τον εκεί χώρο με μπάζωμα κάτω για να γίνεται μεταφόρτωση. Η μεταφόρτωση θα γίνεται μόνο όταν είναι εδώ τα αυτοκίνητα. Όταν υπάρχει κώλυμα στη μεταφορά, τα σκουπίδια θα μένουν στην πόλη.

Επίσης, ζήτησα την απόλυτη νομιμότητα από τις υπηρεσίες του δήμου για τη χρήση αυτού του χώρου.

Ενημέρωσα τις αστυνομικές αρχές και τις υγειονομικές αρχές και τους ζήτησα να παραβρίσκονται καθημερινά και να επιβλέπουν τις μεταφορτώσεις και στο τέλος της ημέρας να μου παραδίδουν βεβαίωση καλής εκτέλεσης, ότι δεν θα μένουν σκουπίδια εκεί.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η μεταφόρτωση.

Εξουσιοδοτώ τον Πρόεδρο του Τζίβα και του Θάνα να είναι παρόντες στις μεταφορτώσεις και να επιβλέπουν.

Ίσως χρειαστούν 4-6 μήνες να γίνεται η μεταφόρτωση στο Τζίβα.

Θα μεταφέρουμε εκεί και τους 200 τόνους από το ΚΔΑΥ για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το εργοστάσιο.

Μέσα σε αυτό το 6μηνο, θα έχει δρομολογηθεί η επόμενη λύση.

Δεν θα μένουν σκουπίδια στο Τουρκοδένδρι. Δεν θα κάνουμε ό,τι έγινε στην Αγία Τριάδα.

Η λειτουργία του χώρου στο Τζίβα θα ξεκινήσει στις επόμενες 48 ώρες.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

«Όσο για τις αντιδράσεις κατοίκων, θα μάθουν ότι υπάρχουν νόμοι και τηρούνται. Μπορώ να δικαιολογήσω την οποία αντίδραση τους, μέχρι ένα όριο. Να μην λένε ότι εγώ θα κάνω τα ίδια με τους άλλους.

Η πόλη θα καθαρίσει, θα μπει τάξη και θα τηρείται η νομιμότητα. Όποιος νομίζει ότι παρανομώ, μπορεί να προσφύγει εκεί που νομίζει. Όσες περισσότερες μηνύσεις δεχτώ, θα είναι παράσημα για μένα. Να το κάνουν επώνυμα. Θα πάμε ενάντια στα συμφέροντα. Εκβιασμούς και εκφοβισμούς και τσαμπουκάδες, δεν το δέχομαι. Η υγεία των πολιτών είναι πάνω απ’ όλα.»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

«Μας προέτρεψε ο πρώην Δήμαρχος να συνεχίσουμε, εκεί σε έναν χώρο παράνομο. Αυτό είναι απαράδεκτο διότι επιβαρύνει τους πολίτες οικονομικά. Έχει τεράστιες ευθύνες, ο πρώην Δήμαρχος, διότι αυτά τα 3,5 χρόνια δεν έκανε αυτά που είχαμε συμφωνήσει οι παρατάξεις, για να προχωρήσει η λύση με ανακύκλωση, κομποστοποίηση και το υπόλειμμα σε ΧΥΤΥ.
Ο Σμυρνιώτης δεν κατάλαβε γιατί πέρασε από το Δήμο και τώρα ξεσηκώνει τον κόσμο να αντιδράσει».

5 σχόλια

  • Παναγιώτης
    Παναγιώτης Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    H πολιτική να απαξιώνεις το έργο των άλλων και να μιλάς συνέχεια για το παρελθόν είναι πλέον περασμένη.
    Τώρα κύριε Παυλή είστε δήμαρχος και κρίνεστε εσείς πλέον για το έργο σας.
    Και μέχρι στιγμής το να λαικίζετε προκειμένου να εξυπηρετήσετε δικά σας συμφέροντα είναι φανερό.
    Φάσκετε και αντιφάσκετε μέσα στην ίδια συνέντευξη, για να μη θυμηθούμε τις συνεντεύξεις που είχατε δώσει σαν αντιπολίτευση.
    Το να χρυσώνετε δε το χάπι δεν περνάει πιά.
    Μαζευτείτε ή αλλιώς πηγαίνετε σπίτι σας από τώρα.
    Με ψέματα δε βγαίνει πενταετία.

  • paulos
    paulos Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 17:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Κοίτα ποιος μιλάει για αξιοπιστία .
    Κύριε Παυλή για πείτε μας τι ακριβώς δικαστήριο έχετε τέλος του μήνα?

  • Νικολετα
    Νικολετα Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 17:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Toυλάχιστον στην Αγία Τριάδα είναι οι νεκροί.
    Τώρα πάτε κύριε Παυλή να φτιάξετε μία νέα χωματερή σε χώρια που ζουν άνθρωποι, παιζουν παιδιά, σε κτήματα που καλλιεργούν προιόντα οι αγρότες που πανε στη λαική.
    Είστε σοβαρός?

  • has vesDut
    has vesDut Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 17:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Kυριε Παυλή γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο?
    Γιατι δε λέτε πόσο θα στοιχίσουν τα μπαζώματα και ποιο θα είναι το λειτουργικό κόστος του νέου χώρου.
    Θα στοιχίσει τα διπλάσια χρήματα απ΄οτι στοιχίζει τώρα η Αγία Τριάδα.

  • ΝΙΚΟΣ
    ΝΙΚΟΣ Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 17:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Eνας δήμαρχος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του κάτι που ο κύριος Παυλής δυστυχώς άπό την πρώτη στιγμή αρνειται να κάνει. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια ήταν γνωστό σε όλους τα 3 τελευταία χρόνια. Είχε πλήρη ενημέρωση από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είχε παραστεί σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και διαπαραταξιακές συναντήσεις που είχαν γίνει. Δε δικαιοκολογείται να μη ξέρει το θέμα και να έχουν καταγραφεί επίσημα δηλώσεις του σε πρακτικά με λεπτομέρειες.
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑς ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥς ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...