Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βανδάλισαν και προσπάθησαν να κλέψουν άγαλμα στην Πλατεία Άρεως!

Βανδάλισαν και προσπάθησαν να κλέψουν άγαλμα στην Πλατεία Άρεως!
Η οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως, συγκλονίστηκε από τον απεχθή βανδαλισμό του αγάλματος της «Μάνας», που έγινε ξημερώματα – προφανώς – Κυριακής, στην πλατεία Άρεως.
«Ενημερωθήκαμε από τον φίλο του ΛΕΤ, κ. Δημήτριο Κεκετσίδη, ο οποίος και μερίμνησε να ειδοποιηθεί ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δ. Παυλής, ενώ και η Αστυνομία κατέγραψε το συμβάν.
Με ενέργειες και την εντολή του Δημάρχου, άμεσα, το άγαλμα μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Δήμου, και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αποκατάστασή του.
Λυπούμεθα για το γεγονός.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Τρίπολης και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Κακλαμάνο για την ευαισθησία τους να κινητοποιηθούν άμεσα.» αναφέρει για το Διοικητικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος του ΛΕΤ Άννα Αναγνώστου.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
«Σήμερα, 21-9-2014, άγνωστοι προκάλεσαν ζημιά στο Άγαλμα της Μητέρας που βρίσκεται στην Πλατεία Άρεως, (στην είσοδο του Grant Chalet) στην Τρίπολη, με σκοπό την κλοπή του.
Συγκεκριμένα, υπέπεσε στην αντίληψη των καταστηματαρχών ότι το άγαλμα είναι πεσμένο στο έδαφος.
Αμέσως επενέβη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Κακλαμάνος και αφού κάλεσε την αστυνομία, έχοντας και ένα συνεργείο που εργαζόταν σε κοντινή απόσταση, το μετέφεραν σε ασφαλή μέρος.
Ο Δήμος κινήθηκε νομικά και κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων για κλοπή και φθορά.
Είναι λυπηρό και ανησυχητικό το φαινόμενο αυτό. Να σπιλώνονται και να καταστρέφονται μνημεία, ιστορικά κτίρια και ότι έχει σχέση με την ιστορία μας, τη διαδρομή μας, την πορεία μας γενικότερα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...