Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συναντήσεις Χριστοδουλόπουλου στην Αθήνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021!

Συναντήσεις Χριστοδουλόπουλου στην Αθήνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021!
Κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Νικολάου του ΚΚΕ (ψήφισε κατά), το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ενέκρινε τη μετακίνηση του Γεωργίου Χριστοδουλόπουλου (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για την υποψηφιότητα της Τρίπολης) στην Αθήνα το διάστημα 30/9/2014 ως 2/10/2014 προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις συνεργασίες με φορείς και προσωπικότητες σημαίνοντες για την υποβολή υποψηφιότητας στο θεσμό Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 οι οποίες περιλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης και διαμονής την 30η /9ου και 1η/10ου.


Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτού του θέματος, έγινε ο παρακάτω διάλογος:

κ. Νικολάου Δημήτριος: κ. Πρόεδρε σαν παράταξη είχαμε διαφωνήσει ακόμα και με τη διεκδίκηση αυτής της ανάθεσης, εν πάση περιπτώσει της διεκδίκησης για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, εξηγώντας και τότε τους λόγους ότι πρόκειται για θεσμούς εξαγοράς και ενσωμάτωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας και της οποίας και του καπιταλισμού που βιώνουμε βέβαια είμαστε σ΄αυτή τη δεινή θέση.

Άρα δεν είναι δυνατόν να διαφωνούμε και να υπερψηφίσουμε και οποιαδήποτε δαπάνη για αυτό το θεσμό πέρα ότι πάει να δει κάποιους και τα λοιπά δεν είναι και σοβαρή αιτιολόγηση. Επομένως καταψηφίζω.

κ. Τσιαμούλος: Αν γίνεται να μας πει ο κ. Δήμαρχος αυτή η απόφαση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021 πότε περίπου βγαίνει ποιο έτος.

κ. Δήμαρχος: Θα βγει το Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2016, αλλά ουσιαστικά θα κριθούν τα πάντα μέχρι το τέλος περίπου του 2015.

κ. Τσιαμούλος: Δηλαδή για ένα χρόνο και κάποιους μήνες θα πρέπει να βγάζουμε κάποιες πιστώσεις για να πηγαινοέρχονται οι άνθρωποι που εμπλέκονται.

κ. Δήμαρχος: Θα προβλεφθούν και στον προϋπολογισμό βέβαια.

κ. Τσιαμούλος: Καλό θα είναι αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να μας στείλετε αύριο αυτή τη διάταξη του νόμου για να ξέρουμε ποιο είναι το κόστος. Να ξέρουμε ποιο είναι το κόστος γιατί τώρα για την Αθήνα τρεις ημέρες να πάει για την πρώτη φορά και δεν έχει κανένας αντίρρηση και έχω τοποθετηθεί για την εισήγηση αυτή, αλλά επειδή φαντάζομαι ότι θα επαναληφθεί πολλές φορές καλό είναι να γνωρίζουμε το κόστος, εννοείται ότι θα μπουν στον προϋπολογισμό.

κ. Δήμαρχος: Θα γίνει συγκεκριμένος προϋπολογισμός για αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι το οποίο σήμερα μπορεί να προσδιοριστεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία στο να συντονιστεί όλη η Επιτροπή και από εκεί και μετά βέβαια θα τα υπολογίσουμε όλα και θα τα βάλουμε κάτω.

1 σχόλιο

  • Τάκης
    Τάκης Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 23:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Eσείς κύριε Παυλή όταν ο Σμυρνιώτης πήγε στην Αγία Πετρούπολη για την πολιτστική πρωτεύουσα ρητορεύατε κατά για ένα μήνα. Τώρα ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ως τι πηγαίνει ?
    Είναι δημοτικός σύμβουλος?
    Πώς του καλύπτονται τα έξοδα?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...