Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια: Πάρθηκε απόφασ

Σκουπίδια: Πάρθηκε απόφασ
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ενημέρωσε το Δημοτικτ ΣυμͲούλ
Ο Δήμαρχος ζήτησε να προχωρήσει άμεσα στην απευθείας ανάθεση σε νόμιμα αδειοδοτημένη επιχείρηση για την επεξεργασία 1000- 1500 τόνων σκουπιδιών. Η δαπάνη για 1000 τόνους είπε ότι είναι 60.000 ευρώ συν το ΦΠΑ.
Πρόκειται για τη λύση μεταφοράς σκουπιδιών σε «πράσινο σημείο» στην Κορινθία, που είχε προαναγγελθεί από τις προηγούμενες μέρες.
Στην τοποθέτησή του, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι η δημοτική αρχή διαχειρίστηκε άστοχα το θέμα και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να έρχεστε κάθε τρεις και λίγο με μια νέα ιδέα». Στη συνέχεια, είπε ότι συναινέσαμε σε αυτή τη λύση, αλλά πάλι θα βρεθούμε στο αδιέξοδο. «Κοιτάξτε να παραταθεί στη Φυλή. Ότι απορρίψατε την Αγία Τριάδα, οδήγησε την πόλη σε αυτή την κατάσταση, που φοβάμαι ότι θα κρατήσει πολύ» είπε.
Ο Ηλίας Κούρος, εκ μέρους της παράταξης «Τρίπολη Αύριο», είπε ότι το «βλέπουμε θετικό γιατί πρέπει σήμερα να μαζευτούν τα σκουπίδια και άμεσα να υπάρχει μία λύση».
Ο Νικόλας Τσιαμούλος είπε ότι συμφωνεί με την επιφύλαξη να μην έχει πρόβλημα η επιχείρηση, τόνισε ότι ο κόσμος είναι στα όριά του και τόνισε ότι παράλληλα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και πρότεινε μάλιστα μία έκτακτη συνεδρίαση αποκλειστικά για το θέμα αυτό.
Ο Γιάννης Λάζαρης από τη Μαντινειακή Συμπολιτεία είπε ότι κομμάτι – κομμάτι λύση, δεν είναι λύση και ότι πρέπει να συνολικά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Είπε ότι μεγάλη ευθύνη έχει η περιφέρεια και ο δήμος ζήτησε να διεκδικήσει τα εξτρά έξοδα από την περιφέρεια, διότι δεν έχει κάνει τη δουλειά της. Ενώ, ζήτησε με τη σειρά του ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ είπε ότι οι κάτοικοι του Θάνα έχουν ζητήσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε να γίνει αποδεκτό. Για το πρόβλημα με τα σκουπίδια είπε ότι το αδιέξοδο είναι μεθοδευμένο για να έρθει ο σωτήρας – ιδιώτης. Περιφέρεια, δήμοι που δεν είναι σε αντιπαράθεση. Και τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τη λύση αυτή.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε ότι «η εταιρεία που θα πάνε τα σκουπίδια, δεν λειτουργεί μόνο ως ΚΔΑΥ, αλλά θα μπορεί να δεχτεί σύμμεικτα σκουπίδια της Τρίπολης. Δεν σταματάει η μεταφορά στη Φυλή. Θα μεταφερθούν οι ποσότητες που είναι κάτω στην πόλη. Αυτό θα γίνει μέσα σε 5-8 μέρες. Να αδειάσει η πόλη και να λειτουργεί φυσιολογικά η καθημερινότητά μας. Όπου θέλει η περιφέρεια αδειοδοτεί σε δύο μήνες κι αλλού σ 18 μήνες. Εμείς προχωρούμε άμεσα».
Στην ψηφοφορία έγινε δεκτή η λύση για τη μεταφορά των σκουπιδιών στην Κορινθία. Όχι ψήφισε ο Δημήτρης Νικολάου και «παρών» η παράταξη Σμυρνιώτη. Οι παρατάξεις Παυλή, Τζιούμη, συμφώνησαν, ενώ ναι με επιφύλαξη είπαν οι παρατάξεις Τσιαμούλου και Γιαννούλη.

7 σχόλια

  • ΓΙΩΡΓΟΣΣΣΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣΣΣΣ Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 19:39 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ .....ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ????ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!!!!!!ΟΠΟΤΕΜΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ !!!!

  • ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
    ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 21:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ "ΕΛΕΟΣ' ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΝΗΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ .ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ .ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ?ΕΧΕΤΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.

  • ΕΛΕΟΣ
    ΕΛΕΟΣ Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 18:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Κούρο σαφώς και πρέπει να μαζευτούν τα σκουπίδια από την Τρίπολη αλλά μην μας παραμυθιάζεται για τα κόστη δεν είμαστε αμόρφωτοι . Δεν υπερασπίζομαι κανένα οικοπεδούχο , δεν τον γνωρίζω αυτό που υπερασπίζομαι είναι η υγεία των παιδιών μου καθώς και το δικαίωμά μου σαν πολίτης να αντιδρώ στην οποιαδήποτε βλακεία βλέπω. Βλακεία είναι η αντίδραση του Παυλή που υποστήριξες να μην πηγαίνει τα σκουπίδια στην Αγία Τριάδα εδώ και 40 ημέρες , ας τα πήγαινε και παράλληλα να έβρισκε την λύση (που δεν έχει) να πάει τα σκουπίδια αλλού.Ο επικεφαλής σου τι λέει ο Τζιούμης (καθώτι γιατρός) είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση της πόλης μας , γιατί δεν βγαίνει να πάρει θέση δημόσια ? Και επειδή βαρέθηκα να σου απαντάω άλλο σου λέω λοιπόν ότι συμφέροντα εξυπηρετείτε όλοι και ο Παυλής που κοβότανε για την νομιμότητα των κινήσεων του Σμυρνιώτη. Τώρα κάνει τα ίδια και χειρότερα γιατί αυτός το προκάλεσε το χάλι της πόλης για να αναθέσει εκεί που ξέρει. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

  • ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΡΟΣ
    ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΡΟΣ Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 17:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Επειδή δεν γνωρίζεις το θέμα 21:42 και είναι κακό να παραπληροφορείς τους δημότες μας, καλό θα είναι να αναλύσεις το ποσό που θα πληρώσει ο Δήμος μας για την μεταφορά από την αγία Τριάδα σε Τέρνα,ενώ για το ποσό που αναφέρεσαι είναι όλη η εργασία από τη συγκομιδή έως και την μεταφορά.Για την ιστορία η μεταφορά στην Αθήνα σύνολο κοστίζει περίπου 100 €/τόνο Πολλαπλάσια τα χρήματα και δεν είναι θέμα ενοικίου που υπερασπίζεσαι τον οικοπεδούχο . Καλώ είναι να μιλάμε επώνυμα για να δούμε πόσο μπορούμε να γινόμαστε πιστικοί και αξιόπιστοι σε αυτά που υποστηρίζουμε. Να αποφασίσουμε εάν πρέπει επιτέλους να μαζευτούν τα σκουπίδια η αν θα βγάλουμε τα μάτια μας μεταξύ μας.

  • Τάκης
    Τάκης Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 09:24 Σύνδεσμος σχολίου

    O Παυλής κατηγορούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή για αναθέσεις και τώρα αυτός μοιράζει χιλιάδες ευρώ σε εργολάβους και χωρίς να λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών.
    Θα τα πάει εάν καταφέρει για λίγο στην Κορινθία και μετά?

  • χεζολίθαρο
    χεζολίθαρο Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 22:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχουμε και λεμε....
    οι 1500 τόνοι 90.000 ευρώ..... και η πόλη σε εκτακτη ανάγκη... αυτά που έκανε ο Σμυρνιώτης δηλαδή.....
    Τελικά μήπως έπρεπε να συνεχίσουμε στην Αγια Τριάδα και να πληρώσουμε 50.000 πρόστιμο;;;;; πιο φτηνα θα μας ερχόταν και θα είχαμε γλυτώσει τη βρώμα.
    Ακόμη αν δίναμε και κανένα δεκαχίλιαρο στο Μπ...... για να εξοφλήσουμε τις προεκλογικές εξυπηρετήσεις πάλι κερδισμένοι θα ημασταν.
    Ο σχεδιασμός πάντως προχωράει σταθερά σύμφωνα με το αρχικό πλάνο!!!!

  • ΕΛΕΟΣ
    ΕΛΕΟΣ Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 21:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο βρε Κούρο ψήφισες ενώ ξέρεις ότι δεν είναι αυτή η λύση , θα δώσουμε 60000 ευρώ για τα σκουπίδια που είναι κάτω τα καινούργια που θα προκύψουν σε 5-6 μέρες θα χρειαστούν άλλα 60000 ευρώ. Η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε όλο της το μεγαλείο . Η Αγία Τριάδα είχε ένα ενοίκιο 3000 ευρώ "ο νοών νοήτω" πόσα ενοίκια καλύπτουν τα 60000 ευρώ. Δεν θα αφήσει κολυμπιθρόξυλο ο Μήτσος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...