Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μία αληθινή ιστορία αναγνώστη: Περίσσευμα ήθους σε καφετέρια της Τρίπολης …

Μία αληθινή ιστορία αναγνώστη: Περίσσευμα ήθους σε καφετέρια της Τρίπολης …
Ο αναγνώστης Θοδωρής Κ., εξιστορεί ένα περιστατικό που συνέβη στο ίδιο, όταν έχασε τα χρήματά του στην Τρίπολη και μιλά για «περίσσευμα ήθους»…
Επειδή η κρίση στην Ελλάδα, που  βιώνουμε αυτήν την περίοδο, είναι πρώτα κρίση αξιών και μετά οικονομική, θα  ήθελα να αναφέρω κάτι που συνέβη σε εμένα και  αν μη τι  άλλο αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.  
Βράδυ Παρασκευής  10-10-2014 στην Τρίπολη, πίνουμε ένα ποτό με την παρέα μου, στο  cafe Copola, πληρώνω τον λογαριασμό και  φεύγουμε όλοι για  τα σπίτια μας. Ξαφνικά διαπιστώνω μετά από 15', στο σπίτι μου πλέον, ότι έχω χάσει όλα τα χρήματα που είχα στην τσέπη μου, ένα αρκετά σεβαστό ποσό. 
Υποθέτω ότι μου έχουν χαθεί την ώρα που πλήρωνα το λογαριασμό και επιστρέφω στο cafe.
Με το που μπαίνω μέσα με περιμένει η κοπέλα που μας σέρβιρε, η Ειρήνη και εκεί χωρίς να πω κάτι , μου λέει την θεϊκή ατάκα: «Αυτά είναι δικά σας, μετρήστε τα!» Μένω κάγκελο. Η κοπέλα μου λέει μετρήστε τα, λες και μου τα χρωστάει!
Εάν αυτό δεν είναι περίσσευμα ήθους τότε τι είναι;
Ειρήνη, να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ πολύ και να ξέρεις ότι ο καλός ποτέ δεν χάνεται! Θα τα ξαναπούμε. Κατά σύμπτωση αυτή την περίοδο διαβάζω το βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη με τίτλο: «Ζητείται ελπίς». Πιστεύω ότι η ελπίδα που ζητάμε όλοι μας, ειδικά αυτές τις εποχές, για την χώρα μας αλλά και για εμάς τους ίδιους, θα έρθει από τις νέες γενιές».

3 σχόλια

  • Επώνυμος
    Επώνυμος Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 21:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Σε μια τόσο δύσκολη εποχή καλό είναι να διαβάζουμε και όμορφα πράγματα που μας δίνουν κουράγιο πως το παιχνίδι δεν το χάσαμε τελείως .Μπράβο στην κοπέλα μπράβο σε όλους αυτούς τους κρυφούς μικρούς ήρωες της καθημερινότητας που δεν το βάζουν κάτω και μπορούν να βλέπουν και λίγο πιο μακρυά από το τομαράκι τους

  • Μαρία
    Μαρία Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 16:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ όταν ως φοιτήτρια δούλευα σερβιτόρα σε καφε μπαρ , μου πέφτει όλο το ματσάκι με τα λεφτά από την ποδιά, 350 ευρώπουλα , και τα βρίσκει ένα νεαρό ζευγάρι και μου τα δίνει! Ακόμα και τώρα το σκέφτομαι και δεν το πιστεύω! Καλό είναι να ακούγονται κι αυτά.

  • Εσωτερικός μετανάστης απο Αρκαδία
    Εσωτερικός μετανάστης απο Αρκαδία Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 15:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Βγαίνοντας απο καφέ στη Αθήνα μου έπεσαν 5 € καθώς εβαζα τα ρεστα βιαστικά στην τσέπη μου γιατί ειχα αργήσει στη δουλειά μου. Εξω ήταν 3 Αλλοδαποί που πουλουσαν ομπρέλες. Ένας απο αυτούς προσεξε οτι το 5€ έπεσε απο εμένα και το πηρε και έτρεξε απο πίσω μου και με προλαβε και μου το έδωσε.
    Αυτό και αν είναι περίσσευμα ήθους !
    Τον ευχαριστώ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...