Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπογράφτηκε η απόφαση – Ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη για τα σκουπίδια!

Υπογράφτηκε η απόφαση – Ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη για τα σκουπίδια!
Με δεδομένη τη μη ύπαρξη αδειοδοτημένων Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων καθώς και χώρου προσωρινής αποθήκευσης αστικών στερεών αποβλήτων στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης,
ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υπόγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία κηρύσσεται ο Δήμος Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα τριών μηνών, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2015.

Η απόφαση λήφθηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης αποβλήτων σε διάφορα κατοικημένα σημεία του Δήμου, αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση.

Αλλά και διότι – όπως αναφέρει η απόφαση- «η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα εξακολουθούν να παραμένουν συσσωρευμένοι όγκοι αστικών αποβλήτων που συνεχώς αυξάνονται. Η συνέχιση της μη αποκομιδής των αποτριμμάτων παίρνει πλέον σοβαρές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία διαστάσεις λόγω του μεγάλου χρόνου παραμονής τους στους δρόμους, εκτός κάδων. Στην περαιτέρω μεγέθυνση του προβλήματος συμβάλλει ο διασκορπισμός των απορριμμάτων από αδέσποτα ζώα και τυχόν αλλαγή των καιρικών συνθηκών (βροχή, άνεμος) που μπορεί να τα παρασύρουν κατά μήκος των οδών και να προκαλέσουν φραγή των φρεατίων με απαο΄τλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων.»

Και η απόφαση συνεχίζει:

«Η κήρυξη αυτή θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης, με τις εξής προϋποθέσεις:

Α) Να ορισθεί από το Δήμο Τρίπολης συγκεκριμένος χώρος για την προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση απορριμμάτων, ο οποίος πρέπει να έχει τις ελάχιστες επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Β) Να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στο χώρο προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης.

Γ) Πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και η αποκατάσταση του αναφερόμενους χώρους είναι ευθύνη του Δήμου Τρίπολης.»

Τέλος, στην ίδια απόφαση επισημαίνονται τα εξής:

«Η υποχρεωτική πλύση των κάδων και των σημείων (πεζοδρόμια, δρόμοι κλπ) που έχουν εναποτεθεί και συσσωρευτεί μέχρι τώρα τα απορριμμάτων και την απολύμανσης αυτών, καθώς και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Η λήψη των απαραίτητη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Να δοθεί προτεραιότητα στους χώρους των νοσοκομείων, των σχολείων, παιδικών σταθμών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δημόσιες υπηρεσίες κλπ

Η επίσπευση διαδικασία για την άμεση αδειοδότηση και λειτουργία Σταθμού Μεταβατικής Διαχείρισης, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...