Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταπέλτης ο Νικολάου για τη στάση όλων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (vd)!

Καταπέλτης ο Νικολάου για τη στάση όλων στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (vd)!
Συνέντευξη τύπου για όλα όσα έγιναν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (στις 10/10/14) παραχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νικολάου, σχετικά με το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο Τρίπολης.
Υποστήριξε ότι όλοι συμφωνούν με την επιχειρηματική δραστηριότητα και όλοι στηρίζουν τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την πολιτική της ΤΕΡΝΑ.
"Η λύση που ανακοίνωνε πριν τις εκλογές η νέα δημοτική αρχή είναι η ίδια με αυτή της προηγούμενης δημοτικής αρχής" είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι "στόχος είναι να δεχτούμε τους ιδιώτες σαν σωτήρες με κόστος πολύ μεγάλο για τους πολίτες".
Στη συνέχεια ανάφερε τις προτάσεις που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, τις οποίες, όπως υποστήριξε, δεν επέτρεψε το προεδρείο να μπουν σε ψηφοφορία.
Φυσικά αναφέρθηκε σε όλες τις παρατάξεις, μια προς μια, για τη στάση που κράτησαν στη συνεδρίαση, σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων.
Ειδικότερα για την παράταξη Τζιούμη είπε ότι "ζήτησε να φύγουν τα σκουπίδια με οποιοδήποτε κόστος", για την παράταξη Τσιαμούλου είπε ότι ο επικεφαλής της υποστήριξε "να μην τσιγκουνευόμαστε για το μάζεμα, αφού εξήγησε τις επιπτώσεις που έχουν τα αμάζευτα σκουπίδια", ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ (Μαντινειακή Συμπολιτεία) είπε ότι "μπλόκαρε τις προτάσεις μας και ζήτησε να σταματήσει η ψηφοφορία γιατί ήθελε περισσότερη ενημέρωση για το θέμα, δεν ξέρει αν θέλει ή όχι τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα;"

B.Π.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, οι δήθεν ανεξάρτητοι, όλοι συμφωνούν με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην διαχείριση των απορριμμάτων και την παράδοσή της στους μονοπωλιακούς ομίλους με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Όλοι μαζί στο Δήμο Τρίπολης απροκάλυπτα στηρίζουν και υλοποιούν την πολιτική και τους σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ.

Τώρα οι κάτοικοι της Τρίπολης και των χωριών του Δήμου Τρίπολης ξέρουν ότι η λύση για τα σκουπίδια που διαλαλούσε στην προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοτική Αρχή είναι η ίδια με της προηγούμενης, είναι τα σκουπίδια στους δρόμους και είναι ενταγμένη στο μεθοδευμένο προ πολλού αδιέξοδο που επιδιώκει με την πίεση των σκουπιδιών να εξαναγκάσει τον κόσμο να δεχτεί τους ιδιώτες σαν σωτήρες, να δεχτεί το τεράστιο κόστος στο περιβάλλον, στην τσέπη και στην υγεία του .

Μετά από 40 ημέρες άρνησης της πλειοψηφίας του Δήμου να συζητηθεί το θέμα, αποφάσισαν να το φέρουν οι ίδιοι στο Δ.Σ. με την διαδικασία των εκτός Ημερήσιας Διάταξης θεμάτων όπως:

1.            Να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

2.            Να ανατεθεί η αποκομιδή και διαχείριση 1500 τόνων απορριμμάτων που βρίσκονται στοιβαγμένα σε σωρούς στην πόλη σε ιδιωτική εταιρία (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, «Κ.Δ.Α.Υ.») έναντι του υψηλότατου τιμήματος των 74.000 € . Να σημειώσουμε εδώ ότι τα απορρίμματα του Δήμου είναι σύμμεικτα και όχι ανακυκλώσιμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

3.            Να αναζητήσει ο Δήμος χώρο για την προσωρινή ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων. Στην ουσία να βρει χώρο για την ΤΕΡΝΑ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής έθεσε προς ψήφιση τρεις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Πρόταση Α΄

·        Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης αποφασίζει να ζητήσει από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην υπογράψουν την σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με την «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

Πρόταση Β΄

·              Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης αποφασίζει να ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μας γνωστοποιήσει πόσους τόνους απορριμμάτων υποχρεώνεται να παραδίδει ο Δήμος μας ετησίως στην «ΤΕΡΝΑ»



Πρόταση Γ΄

·              Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης αποφασίζει να ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μας δοθούν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως διαμορφώνεται το συνολικό ανά τόνο κόστος απορριμμάτων, τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας.



Και εκεί αποκαλύφτηκαν όλοι:

-               Η παράταξη Τζιούμη με επιχειρηματολογία άριστου «σκουπιδολόγου» ανέπτυξε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους, λες και δεν το ζουν οι κάτοικοι, για να ζητήσει να φύγουν με οποιοδήποτε κόστος.

-               Να μην αδικήσουμε και την παράταξη του Τσιαμούλου που εξήγησε πολύ καλά τις επιπτώσεις από τα αμάζευτα σκουπίδια και πρότεινε και αυτή να μην τσιγκουνευόμαστε.

-               Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που τα στελέχη της κοσμούσαν τις πρώτες σειρές στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του δεύτερου γύρου της σημερινής δημοτικής αρχής, ανέλαβε να μπλοκάρει τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης μην ξεφύγει τίποτα.

Μετά την συζήτηση του θέματος και ενώ άρχισε η ψηφοφορία στις προτάσεις που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση που ήταν και οι μόνες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να σταματήσει η ψηφοφορία γιατί ήθελε περισσότερη συζήτηση και ενημέρωση.

Ήθελε περισσότερη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούσε να ψηφίσει να μην υπογραφεί η εγκληματική σύμβαση Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με την ΤΕΡΝΑ!

Έλειπε η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει υπέρ της πρότασης που έλεγε να γνωστοποιηθούν στο Δήμο Τρίπολης στοιχειώδη πράγματα, όπως τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως διαμορφώνεται το συνολικό κόστος ,που θα πληρώνουν για δεκαετίες οι δημότες, ανά τόνο διαχείρισης απορριμμάτων και για να μάθουμε επιτέλους πόσους τόνους απορριμμάτων υποχρεώνεται ο Δήμος να παραδίδει ετησίως στην ΤΕΡΝΑ.

Την λύση έδωσε «δημοκρατικά» το προεδρείο (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) που δεν επέτρεψε τελικά να μπουν σε ψηφοφορία οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με τις προτάσεις της πλειοψηφίας:

-Η παράταξη της Ν.Δ. ήταν απλά παρούσα . Το ένα χέρι νίβει το άλλο και όλοι μαζί υπηρετούν και υλοποιούν την πολιτική της ΤΕΡΝΑ

Με τις θετικές ψήφους της πλειοψηφίας, της παράταξης Τζιούμη και Τσιαμούλου, με παρών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και μοναδική αρνητική ψήφο του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφίας που υπηρετεί την πολιτική και τους σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ δηλαδη:

Να αναζητηθεί χώρος για να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής, που θα δημιουργήσει συνθήκες ανοιχτής χωματερής όπως στα Δίδυμα της Ερμιονίδας και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι δημότες θα πληρώσουν με νέο περιβαλλοντικό κόστος, με νέες οικονομικές επιβαρύνσεις, για την αγορά νέου εξοπλισμού και την λειτουργία νέων εγκαταστάσεων, ενώ είναι βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια όλα αυτά θα πάνε προίκα στην ΤΕΡΝΑ.

Όταν ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί της ΤΕΡΝΑ, οι όροι που της εξασφαλίζει η σύμβαση και ειδικότερα οι ρήτρες ποιότητας και ποσότητα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο δραστηριότητας στους Δήμους.

Τα λαϊκά στρώματα με τον αγώνα τους και την δράση τους πρέπει να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα . Αυτή η σύμβαση (ΣΔΙΤ) δεν πρέπει να υπογραφεί.

Τρίπολη 15/10/2014

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...