Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγιασμός στο Κατηχητικό Σχολείο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου (εικόνες)

Αγιασμός στο Κατηχητικό Σχολείο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου (εικόνες)
Με την παρουσία των μικρών μας φίλων, τελέσθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 ο Αγιασμός στο Ενοριακό Κατηχητικό Σχολείο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.
Ακολούθησε το καλωσόρισμα και οι ευχές από τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού π. Ιωάννη Σουρλίγγα ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός και η Ενορία μας άνοιξε μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά που αγκαλιάζει, χωράει και περιμένει όλα τα παιδάκια μέσα της, με σκοπό, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις με Θεό και Ελλάδα, να γίνουμε αιτία για την αναγέννηση της Πατρίδος μας. Ευχές διαβίβασαν και οι συνεφημέριοι της Ενορίας μας προς τα παιδιά και τους γονείς τους.

Αμέσως μετά η απερχόμενη επί πολλά έτη κατηχήτρια κ. Γεωργία Δροσοπούλου – Γεωργαρά ευχήθηκε καλή χρονιά και μίλησε στα μικρά παιδάκια, εξηγώντας ότι ο λόγος που την αναγκάζει να απέχει από αυτό το διακόνημα δεν είναι άλλος παρά μόνο ότι σε λίγα χρόνια και αυτή θα φέρει στο ίδιο Κατηχητικό Σχολείο τα μικρά παιδάκια της που της χάρισε ο Θεός.

Η νέα Κατηχήτρια κ. Αγγελική Χαϊδά με την σειρά της καλωσόρισε τα παιδία, ευχόμενη καλή συνεργασία και καλή Κατηχητική Χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να εξηγήσει στα παιδιά και τους παρευρισκομένους γονείς, ότι ο σκοπός της είναι να στηρίξει τα μικρά παιδιά, να τους δώσει τα φώτα της πίστεως, αλλά και να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση η οποία θα προκύψει κατά τις ώρες διδασκαλίας και τις ώρες των άλλων δραστηριοτήτων του ξεχωριστού αυτού Σχολείου.

Κλείνοντας η απερχόμενη Κατηχήτρια χάρισε στα παιδία τα οποία από φέτος θα βρεθούν στις κατηχητικές Συντροφιές των μεγαλυτέρων παιδιών μια Καινή Διαθήκη ως εφόδιο στην ζωή τους.

Τέλος προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά προς όλα τα παιδάκια και τους γονείς.

Η προσέλευση των μικρών παιδιών ήταν ικανοποιητική, περιμένουμε όμως την επόμενη φορά να ανταποκριθούν και άλλοι μικροί μας φίλοι στο κάλεσμα αυτό της Ενορίας μας.

Μεγάλη χαρά μας έδωσε και την φετινή χρονιά η παρουσία αρκετών γονέων και κηδεμόνων των παιδιών μας τόσο κατά την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού, όσο και κατά την έναρξη των μαθημάτων του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας μας.

Πρόγραμμα Κατηχητικού Σχολείου Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως

Κορυφαία νεανική δράση αποτελεί για την Ενορία του Μητροπολιτικού μας Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως το Κατηχητικό Σχολείο.

Στη δράση του, στις συντροφιές του, στις εξορμήσεις του, με τις δραστηριότητές του, πλάθονται οι άνθρωποι εκείνοι, που αύριο θα στηρίξουν σε αξίες και πνευματικότητα τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και ολόκληρη την κοινωνία. Κυρίως, όμως, θα νιώσουν πως ανήκουν σε μια κοινότητα ανθρώπων,

την Εκκλησία, που τους ενώνει η κοινή πίστη, η κοινή ελπίδα και ο κοινός αγώνας για μια καλύτερη ζωή, γεμάτη νόημα και περιεχόμενο. Παράλληλα, θα εμβαθύνουν στις αλήθειες της ορθόδοξης παράδοσης, ανακαλύπτοντας την ουσία της, αλλά και τη δυνατότητά της να απαντά στα αγωνιώδη ερωτήματα του καιρού μας.

Κάθε Σάββατο από της 11.00 το πρωί έως της 1.00 το μεσημέρι, στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως επί της Πλατείας Ανεξαρτησίας, όπου στον πρώτο όροφο στεγάζεται και το Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας, θα γίνεται το μάθημα του Κατηχητικού, που θα διδάσκει η κ. Αγγελική Αν. Χαϊδά (Καθηγήτρια Φιλόλογος) με την στήριξη των Εφημερίων της Ενορίας μας καθώς και άλλων συνεργατών και αμέσως μετά θα ακολουθεί μάθημα δημιουργικής απασχόλησης και άλλες δραστηριότητες όπως παραδοσιακά τραγούδια, ζωγραφική, χειροτεχνεία κ.λ.π..

Με ιδιαίτερη χαρά περιμένουμε τα παιδιά σας, δηλαδή τα παιδιά μας, στο Κατηχητικό μας Σχολείο, τα παιδιά τα οποία είναι αυτά που θα συνεχίσουν την ζωή και θα παραδώσουν και στις ερχόμενες γενιές τα ήθη και τα έθιμα μας και σίγουρα την Θρησκεία μας και τον Ελληνικό Πολιτισμό μας.

Εκ του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού

Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...