Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσιαμούλος: «Γιατί ψηφίσαμε «παρών» στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα σκουπίδια»

Τσιαμούλος: «Γιατί ψηφίσαμε «παρών» στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα σκουπίδια»
Η δημοτική παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» του Νίκου Τσιαμούλου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:30 μ.μ. στο Νέο Δημαρχείο Τρίπολης στην οδό Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης, συνεδριάσαμε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής με ένα θέμα ως κατεπείγον, 6 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και 26 θέματα τακτικά. Όσον αφορά το κατεπείγον θέμα όπου συζητήθηκε και πρώτο, αφορούσε τη "Διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για την υπηρεσία «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ Χ.Υ.Τ.Α. Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΙ ΦΥΛΗΣ». Η παράταξη μας είπε τα εξής:(Αναλυτικά η τοποθέτηση μας στα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής)

Αιτηθήκαμε στον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Κο Σταμάτη Χαράλαμπο 2 ζητήματα:

1) Η διενέργεια του διαγωνισμού(διαδικασία με διαπραγμάτευση) να οριστεί Δευτέρα 20-10-2014 για να προλάβουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ετοιμάσουν τους φακέλους- δικαιολογητικά και όχι Σάββατο όπως πρότεινε ο Πρόεδρος αρχικά και ψήφισε η πλειοψηφία. Η πρόταση μας απορρίφθηκε αρχικώς αλλά το Σάββατο μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ότι τελικά η διενέργεια του διαγωνισμού θα διεξαχθεί Δευτέρα 20-10-2014 όπως αρχικώς είχαμε προτείνει και είχε απορριφθεί. Η ξαφνική αλλαγή της ημερομηνίας από τον Πρόεδρο μας προξένησε εντύπωση αλλά μας γέννησε και προβληματισμούς και

2) Ο διαγωνισμός να είναι ανοιχτός και όχι μόνο τρεις που πρότεινε η πλειοψηφία(ΠΕΛΑΝ-ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΑΦΟΙ ΚΑΓΙΑΝΝΗ ΟΕ) αλλά προς όφελος των πολιτών και του Δήμου να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι, κάτι το οποίο τέθηκε σε ψηφοφορία με πρόταση της παράταξής μας και δεν ψηφίστηκε.

Για τους δύο παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε το κατεπείγον αυτό θέμα αλλά συμμετείχαμε μαζί με την επιτροπή που αποτελείται από υπαλλήλους του Δήμου, την Δευτέρα 20-10-2014 στην Οικονομική Επιτροπή μόνο και μόνο για τον έλεγχο των δικαιολογητικών της διενέργειας του διαγωνισμού.

Συμπερασματικά όσον αφορά το 2ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-10-2014 ψηφίζουμε παρών για τους παραπάνω λόγους μιας και συνδέεται αποκλειστικά με τη συζήτηση και την εξέλιξη που είχε η Οικονομική Επιτροπή της Παρασκευής 17-10-2014.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...