Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σμυρνιώτης: «Για πάνω από 50 μέρες παραμένουν αμάζευτα τα σκουπίδια σε κατοικημένα σημεία της Τρίπολης»

Σμυρνιώτης: «Για πάνω από 50 μέρες παραμένουν αμάζευτα τα σκουπίδια σε κατοικημένα σημεία της Τρίπολης»
Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ενέκρινε το από 20-10ου -2014 πρακτικό διενέργειας διαγωνισμού για την υπηρεσία: «Μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων στο Χ.Υ.Τ.Α. Δ. Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι Φυλής». Επίσης, κατακύρωσε την παραπάνω υπηρεσία στον ανάδοχο κ.Καγιάννη Εμμανουήλ ο οποίος προσέφερε το ποσό των 101.253,60 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο κ. Παυλή Δημήτριο για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.


«Παρών» ψήφισε η παράταξη του πρώην Δήμαρχου Γιάννη Σμυρνιώτη ο οποίος πήρε το λόγο και είπε: «Η παράταξή μας ψηφίζει «παρών» τεκμηριώνοντας τη θέση της ως ακολούθως: Στην οικονομική επιτροπή της Παρασκευής 17.10.2014 μειοψηφήσαμε στην διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων θεωρώντας ότι μπορούσε να γίνει η διαδικασία είτε με ανοικτή δημοπρασία αφού η Δημοτική Αρχή γνώριζε ότι η υφιστάμενη σύμβαση δεν μπορούσε να καλύψει τη μεταφορά των υπολοίπων 2940 τόνων της προς κατακύρωση υπηρεσίας: «Μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων στο Χ.Υ.Τ.Α. Δ. Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι Φυλής» είτε με ανοικτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την εκτέλεση της υπηρεσίας όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.

Επιπλέον επισημαίνουμε ότι ενώ η Δημοτική Αρχή επικαλείται για την προσφυγή στην ανωτέρω διαδικασία την υπ' αριθ. 4414/4360/10-10-2014 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί «Κήρυξης Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Τρίπολης» εδώ και δέκα τουλάχιστον μέρες δεν την υλοποιεί αφού δεν έχει ακόμα ορίσει τον προβλεπόμενο συγκεκριμένο χώρο για την προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων (παρ. (α) του αποφασιστικού της ανωτέρω απόφασης) ούτε χρησιμοποίησε τον ορισθέντα σε εκτέλεση των προηγούμενων αποφάσεων κήρυξης του Δήμου Τρίπολης σε έκτακτη ανάγκη χώρο, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις για πάνω από πενήντα μέρες τα απορρίμματα σε κατοικημένα σημεία του Δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την υγεία των κατοίκων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...