Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πεσμένες» οι τιμές για την αγορά ακινήτων στην Τρίπολη

«Πεσμένες» οι τιμές για την αγορά ακινήτων στην Τρίπολη
Μπορεί οι τιμές των διαμερισμάτων να έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο 40% σε σύγκριση με το 2008, αλλά οι ευκαιρίες εντοπίζονται κυρίως σε ακίνητα παλαιότερα των πέντε ετών καθώς και σε ακίνητα μεγαλύτερων επιφανειών.


Στελέχη της αγοράς ακινήτων, όπως ο διευθύνων σύμβουλος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates Θέμης Μπάκας, αναφέρει το euro2day, προβλέπουν πως την επόμενη χρονιά θα σημειωθεί νέα συμπίεση των τιμών σε επίπεδα 10% - 15%, ειδικά αν δεν υπάρξει νέα ρύθμιση αναστολής των πλειστηριασμών. «Με την έναρξη των πλειστηριασμών, τα ακίνητα που θα είναι προς διάθεση στην ελληνική κτηματαγορά θα ξεπεράσουν τις 250.000» λέει ο κ. Μπάκας. Κατά τη διάρκεια του 2014 οι τιμές έχουν υποχωρήσει από 5% - 15% σε σχέση με το 2013.

Στην αγορά ακινήτων γνωρίζουν, πάντως, πως «οι ευκαιρίες δεν εντοπίζονται τόσο εύκολα όσο τις παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων». Επαναλαμβάνουν πως παρά την πολυετή κρίση είναι περιορισμένος ο αριθμός των διαμερισμάτων ηλικίας κάτω των πέντε - έξι ετών που βγαίνουν στην αγορά. Ειδικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία οι τιμές καταγράφουν μικρότερη πτώση σε σύγκριση με τα παλαιότερα διαμερίσματα, ενώ μεγαλύτερες αντοχές δείχνουν οι τιμές και σε διαμερίσματα που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς μετρό.

Με τα επιτόκια καταθέσεων υπό πίεση, όσοι θέλουν να τοποθετήσουν κεφάλαια σε ακίνητα μπορούν να προτιμήσουν και πόλεις της περιφέρειας, όπου οι τιμές είναι ακόμα καλύτερες. Από τα 400 ευρώ ανά τ.μ. ξεκινούν στη Χαλκίδα ή στα Γιαννιτσά, από τα 460 ευρώ ανά τ.μ. στην Τρίπολη, από 300 ευρώ ανά τ.μ. στην Ορεστιάδα.

Ειδικά, για την Τρίπολη οι εμπορικές τιμές ακινήτων έως 5 ετών είναι από 950 ως 1650 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι εμπορικές τιμές για τα παλιότερα ακίνητα κυμαίνονται από 460 ως 1100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...