Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα κανονιστική για την ένταση της μουσικής και το νυχτερινό ωράριο στην Τρίπολη (vd)!

Νέα κανονιστική για την ένταση της μουσικής και το νυχτερινό ωράριο στην Τρίπολη (vd)!
Κατά πλειοψηφία και χωρίς ένταση πέρασε η κανονιστική που αφορά στη μουσική των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης.
Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κοσκινάς και Σταύρος Ζορμπαλάς ψήφισαν "παρών" εκφράζοντας την επιφύλαξη τους για την πραγματοποίηση της δημόσιας διαβούλευσης, όπως είχε ανακοινώσει και δεσμευτεί να κάνει η δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα ζήτησαν στοιχεία που να μαρτυρούν ότι πράγματι έγινε.
Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιώργος Θεοδωρακόπουλος ενημέρωσε ότι έχει ήδη γίνει δημόσια διαβούλευση και οι σύννομες προτάσεις επιχειρηματιών και δημοτών έχουν ληφθεί υπόψη και περιλαμβάνονται στην κανονιστική, μια κανονιστική που όπως είπε δεν θα φέρει αντιδράσεις, εφόσον ζητήθηκε η γνώμη όλων. Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη κανονιστική αποτελεί πρότυπο και για δήμο της Αττικής, ο οποίος θέλει να τη συμβουλευτεί για να συντάξει τη δική της. Επίσης ενημέρωσε ότι η δημοτική αρχή θα κρατήσει την ανωνυμία όλων όσων ρωτήθηκαν για το σχέδιο αυτό, για να μην δημιουργηθούν εντάσεις και προστριβές μεταξύ των πολιτών.
Παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Τότσης, ο οποίος δήλωσε ότι "εξετάσαμε πολλές παραμέτρους και νόμους, πήραμε παραδείγματα και από άλλες περιοχές και επιθυμούμε να μην θίξουμε ούτε το δημότη, ούτε τον επιχειρηματία" και υπενθύμισε ότι "πλέον θα λειτουργήσουμε νομότυπα".
Υπογραμμίστηκε ότι ο έλεγχος θα γίνει κυρίως στην ένταση της μουσικής (μέχρι 80 decibel). 'Ελεγχοι εκτός από την αστυνομία θα πραγματοποιούν και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που θα οριστούν, κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου. 
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας θα λειτουργούν μέχρι τις 2 το βράδυ, κατ' εξαίρεση (θα λειτουργούν μέχρι τις 3:00) την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, του Πάσχα, την Πρωτοχρονιά και το Σάββατο και Κυριακή της δεύτερης αποκριάς.
Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΕΒΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μίλησε για "ζούγκλα των decibel" και για "χάβρα" και ζήτησε την εφαρμογή των νόμων. Είπε ότι τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν πάνω από 100 μηνύσεις και αυτόφωρα για τη μουσική και δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα πενηνταράκι για μόνωση. Ζήτησε να μην μετατρέπεται σε κέντρο διασκέδασης κανένα κατάστημα αν δεν έχει κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές.
Ο Σ. Ζορμπαλάς διευκρίνισε ότι η παράταξη του δε διαφωνεί με το όριο των decibel αλλά με το ωράριο, το οποίο κατά την άποψη τους θα έπρεπε να είναι μέχρι τις 3:00.
Ο πρόεδρος τόνισε ότι θα πρέπει να διαφυλαχτούν όλες οι επιχειρήσεις και να μην δώσουν το δικαίωμα σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να πάρει τη δουλειά από ένα νυχτερινό κέντρο, γιατί το πρώτο πληρώνει φόρο 0,5% και το δεύτερο 5%, χώρια τα έξοδα για την ηχομόνωση. Εκεί έφερε ως παράδειγμα το Deseo το οποίο όπως είπε έκανε αυτό που έπρεπε, αφού ήθελε να λειτουργεί ως αργά, δηλαδή άλλαξε την άδεια του, έβαλε ηχομόνωση και διπλές πόρτες και πλέον δεν ενοχλεί τις περίοικους, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ξενοδόχος που ήταν παρών στη συνεδρίαση.

B.Π.

4 σχόλια

  • ΑΙΣΧΟΣ
    ΑΙΣΧΟΣ Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 11:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Θεοδωρακόπουλε να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είστε και ο δήμαρχος που βγαίνετε κάθε φορά με αυτό το βαρύγδουμπο ύφος και ανακοινώνεται φιρμάνια. Διάβασε ενημερώσουμε και κυρίως να λες την αλήθεια στους συνδημότες σου οι οποίοι δεν ξεχνάμε τα προεκλογικά τερτίπια σου ......

  • Δημήτρης
    Δημήτρης Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 00:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Aς πεί κάποιος στο Θεωδορακόπουλο ότι για τα ντεσιμπέλ είναι υπεύθυνη μόνο η αστυνομία και το υγειονομικό.
    Αυτό το παιδί από τη μία γκάφα στην άλλη πέφτει...

  • Μανώλης
    Μανώλης Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 23:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι διαβουλεύσεις του ΄Θεοδωρακόπουλου απέτυχαν τελικά όπως οι λαικές συνελεύσεις του Παυλή στα χωριά.
    Διαβούλευση χωρίς τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων είναι σαν να μην ΄΄εγινε ποτέ είναι σα να μας κοροϊδεύουνε και να περνάνε τελικά αυτά που θέλουν αυτοί , παρουσιάζοντας τα σαν άποψη του κοινού.
    Πόσο χαζούς μας περνάνε τελικά?

  • ανώνυμος
    ανώνυμος Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 21:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΤΟΤΣΗΣ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...