Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεύκες θα κλαδευτούν σε διάφορα σημεία της Τρίπολης – Κρίνονται επικίνδυνές για πεζούς και αυτοκίνητα!

Λεύκες θα κλαδευτούν σε διάφορα σημεία της Τρίπολης – Κρίνονται επικίνδυνές για πεζούς και αυτοκίνητα!
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το κλάδεμα-καρατόμιση των ατόμων Λεύκας στο σύνολο του Δήμου Τρίπολης και μετά από υπόδειξη του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα υπάρχουν συστάδες Λεύκας στο πλάι εθνικών οδών και εντός οικισμών Τ.Κ. (Παναγίτσα, Κάψας, Αρτεμίσιο) αλλά και σε οδούς και πλατείες της Δ.Κ. Τρίπολης (Ναυπλίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Μπασιάκου, Φιλικών).
Το συγκεκριμένο είδος γίνεται πολύ ψηλό (20 μέτρα και άνω) ενώ προσβάλλεται από
ξυλοφάγα έντομα με αποτέλεσμα να υπάρχουν ξερά κλαδιά σε μεγάλο ύψος που σπάνε με δυνατούς ανέμους και είναι επικίνδυνα για διερχόμενους πεζούς ή αυτοκίνητα. Επίσης υπάρχουν αρκετά παράπονα από πολίτες την άνοιξη που δημιουργούνται προβλήματα αλλεργιών από την γύρη που παράγει η Λεύκα.
Με το κλάδεμα θα μειωθεί το ύψος των δέντρων στα τρία τέσσερα μέτρα περίπου κατά περίπτωση, θα κλαδευτούν οι ξεροί κλάδοι και θα μειωθεί η ποσότητα της γύρης.
Το αυστηρό κλάδεμα δεν πρόκειται να ξηράνει τα δέντρα καθώς το συγκεκριμένο είδος έχει αποδεδειγμένα μεγάλες δυνατότητες αναβλάστησης.
Τα ξύλα που θα προκύψουν θα διατεθούν στους κατοίκους για καυσόξυλα, ενώ οι μικροί κλάδοι θα απομακρυνθούν από τα σημεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...