Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγαλώνει το αδιέξοδο … «Όχι» από τη Φυλή στα σκουπίδια της Τρίπολης!

Μεγαλώνει το αδιέξοδο … «Όχι» από τη Φυλή στα σκουπίδια της Τρίπολης!
Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Τρίπολη είναι (για άλλη μία φορά) αποπνικτική. Η πόλη βουλιάζει στα απορρίμματα τα οποία έχουν δημιουργήσει λόφους, παντού.


Ο Δήμος Τρίπολης κατέθεσε ένα αίτημα για να συνεχιστεί η μεταφορά σκουπιδιών της Τρίπολης προς τη χωματερή της Φυλής, για άλλους έξι μήνες, λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης που υπάρχει, μέχρι να βρεθεί ένας χώρος να πηγαίνουν εντός του Δήμου.  

Το αίτημα αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες του "Καλημέρα Αρκαδία" - συζητήθηκε προ ημερών στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, που είναι υπεύθυνος για τη Φυλή.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση πήγε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής ο οποίος εξήγησε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όμως, η Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται άλλο η Φυλή. Και προσέθεσε ότι η νέα περιφερειακή Αρχή της Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος παππούς είπε ότι ο ΧΥΤΑ δεν μπορεί να δεχτεί απορρίμματα από άλλες περιοχές.

Τελική, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει τα αίτημα του Δήμου Τρίπολης.

Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει το αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι θα έρθει σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, για να βρεθεί μία λύση.

Ενώ, τέλος, να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη, στις 8.00 το βράδυ, θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα αυτό. 

6 σχόλια

  • Νίκος
    Νίκος Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 23:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σμυρνιώτης είχε πάει στο Σγουρό 42 φορές για να τον πείσει να πάρει τα απορρίματα στη Φυλή. Ο Παυλής έφαγε πόρτα από τη Δούρου με την πρώτη και εγκατέλειψε τις προσπάθειες.
    Ετσι εύκολα Μήτσο νόμισες ότι είναι τα πράγματα?

  • tripper
    tripper Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 10:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα έληξε η κάτασταση έκτακτης ανάγκης με υπογραφή Λυκουρέντζου ως Υπουργού Υγείας και 2 άλλων υπουργών , που επέτρεπε στον Δήμο Τρίπολης να στέλνει σκουπίδια στη Φυλή. Αυτό ζήτησε πάλι από τον Βορίδη ο Λυκουρέντζος...αν το δεχτεί θα τον σώσει ή δεν θα τον σώσει τον "΄εχω τη λύση στο τσεπάκι " Δημαρχό σου "Γιάνκο";;; Άρα τον περιμένει και προσεύχεται να πετύχει κιόλας!! Μέχρι τότε κράτα τα σκουπίδια σου στο μπαλκόνι που είπε ο μέγας Τάσος!!

  • 3polis
    3polis Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 10:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Πες στον δημάρχό σου "Ανυ" να ψάξει πιο βαθειά στην τσέπη μήπως βρει την λύση για τα σκουπίδια. Ο Λυκουρέντζος αποδεδειγμένα είχε βοηθήσει την προηγούμενη φορά να ανοίξει η Φυλή...

  • Ανυ
    Ανυ Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 23:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Τόσο καιρό που ήταν ο Λυκουρετζος? τώρα το θυμήθηκε?

  • ΓΙΑΝΚΟΣ
    ΓΙΑΝΚΟΣ Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 14:44 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΙΟΣ....

  • tripper
    tripper Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 10:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήτσιο , αν σε σώσει ο Λυκουρέντζος τυχερός θα είσαι! Γιατί φαίνεται οτι λύση ούτε είχες ούτε θα βρείς μόνος σου!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...