Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μέχρι τι ώρα θα μπορεί να παίζει μουσική στα καταστήματα της Τρίπολης;

Μέχρι τι ώρα θα μπορεί να παίζει μουσική στα καταστήματα της Τρίπολης;
Μετά από τρεις μήνες δημόσιας διαβούλευσης, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο νέος κανονισμός λειτουργίας για τα καταστήματα στην Τρίπολη.
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπορεί μετά από αίτηση του να του επιτραπεί η παράταση του ωραρίου
λειτουργίας μουσικής, είτε με μηχανικά, είτε με μουσικά όργανα γίνεται αυτή και ως εξής ειδικότερα:
α) Κατά την χειμερινή περίοδο από 1ης Οκτωβρίου μέχρι 31ης Μαρτίου, Κυριακή έως  Πέμπτη μέχρι την 1:00 π.μ κατ’ ανώτατο όριο και Παρασκευή – Σάββατο - παραμονές  αργιών, τις επίσημες αργίες, τοπικές θρησκευτικές και εθνικές εορτές μέχρι την 02:00 της  επόμενης ημέρας κατ’ ανώτατο όριο
β) Κατά την θερινή περίοδο από 1η Απριλίου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου μέχρι 02:00 της  επόμενης ημέρας κατ’ ανώτατο όριο.
Επαναλαμβάνεται ότι τόσο κατά την χειμερινή όσο και την θερινή περίοδο η μουσική θα λειτουργεί μόνον εντός των καταστημάτων με κλειστές πόρτες και παράθυρα για την προστασία και περιφρούρηση της κοινής ησυχίας των περιοίκων.
Για καταστήματα που κάνουν χρήση μουσικής στον υπαίθριο χώρο ορίζεται και για την χειμερινή περίοδο στις 24:00 και την θερινή περίοδο μέχρι την 1:00.
Στις περιπτώσεις που αφορούν γάμους, βαφτίσεις και συναφείς εκδηλώσεις, το ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των οποίων η άδεια τους, αποκλειστικά επιτρέπει την διεξαγωγή ανάλογων εκδηλώσεων, παρατείνεται έως τις 3 π.μ. κατ’ εξαίρεση την ημέρα της εκδήλωσης και εφ’ όσων δεν ενοχλούν τους περίοικους, κατόπιν αιτήσεως τους και έγκριση από τον Δήμαρχο Τρίπολης.
να σημειωθεί ότι η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία. Υπήρξε και μία αντιπρόταση από τους Σμυρνιώτη και Τσιαμούλο για ωράριο μέχρι 2.00 τη νύχτα το χειμώνα και μέχρι 3.00 το καλοκαίρι, χωρίς εξαιρέσεις, για όλες τις ημέρες. Η πρόταση αυτή όμως απορρίφθηκε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...