Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε δημόσια διαβούλευση το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης

Σε δημόσια διαβούλευση το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Φεβρουαρίου 2015 παρουσιάστηκε η Α΄ φάση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για το Δήμο Τρίπολης «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2019».


Στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του επιχειρησιακού Προγράμματος καθορίζονται οι στρατηγικοί στόχοι, οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου και καθορίζεται το αναπτυξιακό όραμα του Δήμου για την περίοδο αναφοράς, σύμφωνα με το οποίο καταρτίζονται οι Άξονες και τα Μέτρα του Προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται διαδικασίες διαβούλευσης με υπηρεσίες, κοινωνικούς φορείς, οργανώσεις ή ομάδες πολιτών και μεμονωμένα άτομα που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την διαβούλευση ακολουθεί η Β΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγραμματισμού, στην οποία γίνεται η εξειδίκευση των Αξόνων και Μέτρων σε συγκεκριμένους Στόχους. Ενσωματώνονται οι παρεμβάσεις, οι δράσεις και τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν την επόμενη χρονική περίοδο σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων του Δήμου (περιβάλλον, υποδομές, κοινωνική μέριμνα, κ.ο.κ.). Επίσης, περιλαμβάνονται στόχοι και δράσεις για τη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου.

Ο Δήμος Τρίπολης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών φορέων στον καθορισμό του οράματος και της στρατηγικής για την περιοχή, καλεί τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να προτείνουν δράσεις που πιστεύουν ότι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Η διαδικασία διαβούλευσης διαρκεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις τουλάχιστον δύο εβδομάδες και πραγματοποιείται με την κατάθεση προτάσεων από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και τους πολίτες του Δήμου.

Η περίοδος διαβούλευσης για το Δήμο Τρίπολης, ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 11/2/2015 έως την Παρασκευή 27/2/2015 και μπορεί να πραγματοποιηθεί με έγγραφη κατάθεση των προτάσεων ή μέσω της απάντησης του ερωτηματολογίου που έχει συνταχθεί για το σκοπό αυτό και έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου.

Οι έντυπες απαντήσεις του ερωτηματολογίου ή οι έγγραφες εισηγήσεις θα κατατίθενται στα Κ.Ε.Π. του Δήμου ή θα αποστέλλονται με e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Επίσης τις επόμενες ημέρες, θα υπάρχει η δυνατότητα και της αυτόματης ηλεκτρονικής συμπλήρωση του σχετικού εντύπου του ερωτηματολογίου στην ιστοσελίδα του δήμου.

Το σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης www.tripolis.gr, με την ένδειξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ». Στον ίδιο ιστότοπο θα βρείτε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο τύπου, την ανοικτή επιστολή της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου και το έντυπο του ερωτηματολογίου.

Για την μεγαλύτερη αλλά και ουσιαστικότερη συμμετοχή όλων στην διαδικασία, ο Δήμαρχος Τρίπολης πραγματοποιεί ενημερωτική Εκδήλωση την Τετάρτη 18/2/2015 στο Παλαιό Δημαρχείο και ώρα...6:30μμ. όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019. Στην εκδήλωση είναι καλεσμένοι όλοι οι πολίτες του Δήμου Τρίπολης.

Η Δημοτική Αρχή,

επιθυμώντας την ενεργή και ουσιαστική εμπλοκή των πολιτών στο κρίσιμο στάδιο της χάραξης στρατηγικών για την ανάπτυξη του Δήμου μας και αναγνωρίζοντας την σημασία της συμμετοχής αυτής στην δημιουργία βιώσιμων αποτελεσμάτων κατά την υλοποίηση των στρατηγικών, προσδοκά την συμμετοχή όλων.

Στοιχεία αρμόδιου υπάλληλου για πληροφορίες: Αικατερίνη Σιάμπου
τηλ 2713600458, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκ του Γραφείου Τύπου

2 σχόλια

  • Βασίλης
    Βασίλης Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 18:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Aυτοί είναι ανίκανοι να μαζέψουν τα σκουπίδια θα κάνουν και επιχειρησιακό προγραμμα?

  • giannis
    giannis Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 15:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κ. Παυλής να γράψει 100 φορές στο τετράδιο του και να καταχωρηθεί παρακαλώ στο στρατηγικό σχεδιασμό: "Όραμα μου είναι να βρωμίζω την πόλη μου".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...