Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλη ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο - Απόφαση για τα σκουπίδια στο Λεβίδι

Μεγάλη ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο - Απόφαση για τα σκουπίδια στο Λεβίδι
Πάνω από 3 ώρες κράτησε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σκουπίδια, με κάποιες στιγμές να επικρατήσει πολύ μεγάλη ένταση.
Μετά τις 7.00 το απόγευμα κάτοικοι από το Λεβίδι, την περιοχή Φιλικών και άλλες περιοχές έχουν συγκεντρωθεί στο Πνευματικό Κέντρο, εκεί που θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα το πρόβλημα με τα σκουπίδια.
Ίσως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσος κόσμος σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη.
Η συνεδρίαση είναι κρίσιμη και το «Καλημέρα Αρκαδία» θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.
 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αρχικά, έκανε μία ενημέρωση ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής ο οποίος είπε ότι «μόνο ένας δήμος ανταποκρίθηκε από την Αρκαδία, να δεχτεί μέρος των απορριμμάτων μας.

Από την Αθήνα, δεν υπάρχει λύση.

Έχουμε φροντίσει να έχουμε καταρχήν ενδιαφέρον από ένα δήμο που έχει νόμιμο ΧΥΤΑ για να μεταφέρουμε μέρος των σκουπιδιών μας. Από τη στιγμή που δημοσιοποίησα ποιος είναι, φρόντισαν κάποιοι να μπλοκάρουν αυτή τη λύση.

Τώρα, έχουμε τρεις ΧΥΤΑ που μπορούμε να μεταφέρουμε. Αυτή η διαδικασία θα φάει 10-12 μέρες, μπορεί και 15, στη χειρότερη, γιατί πρέπει να βγουν αποφάσεις από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τη δική μας και τη δική τους.

Επειδή οι μέρες περνούν, ενημέρωσα τους κατοίκους του Λεβιδίου ότι ο κύριος όγκος των απορριμμάτων θα πάει σε αυτούς τους ΧΥΤΑ, αλλά το μεσοδιάστημα θα χρησιμοποιήσουμε το Λεβίδι, μετά και τη δικαστική απόφαση. Εκεί, θα γίνει περίφραξη, θα υπάρξουν δεξαμενές, θα υπάρχει μόνιμα πυροσβεστικό όχημα και ασφάλεια.

Μετά από 10-15 μέρες εκεί θα γίνεται με αυτοκινούμενο μηχάνημα, ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Τα απορρίμματα που θα πάνε τις πρώτες μέρες εκεί, θα επεξεργαστούν όλα και θα γίνουν κομπόστ.

Ξεκινώντας μέσα στην εβδομάδα τη μεταφορά και ενεργοποιώντας τις άλλες διαδικασίες θα έχουμε αποφόρτιση της πόλης από όλα τα απορρίμματα. Όσα παραμείνουν στο Δήμο Τρίπολης, θα επεξεργάζονται και το κομπόστ. Το κόστος διαχείρισης συνολικά θα είναι 32 ευρώ τον τόνο.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Από την πλευρά του, ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Σμυρνιώτης, είπε: «Ο κ. Παυλής λέει ξανά συνειδητά ψέματα. Υπόσχεται λύσεις που δεν υπάρχουν. Κατάργησε αυτή την κακή λύση που επιβάλλαμε στην περιφέρεια και στο υπουργείο. Τα ίδια έλεγε και στον Υπουργό ότι θα τα κάνει στο Μεγαβούνι. Και τώρα λέει ότι θα το κάνει στο Λεβίδι. Οι Δήμοι δεν έχουν αρμοδιότητα να κάνουν διαχείριση (χειροκροτήματα από τον κόσμο). Να μην κοροϊδεύετε άλλο τους πολίτες. Βρήκατε μία κακή λύση στην Αγία Τριάδα, που κρατούσα καθαρή την πόλη, αφήνεται μόνιμα την περιφέρεια στο απυρόβλητο. Και αφήνεται τη Νικολάκου. Ποια είναι η Νικολάκου; Αυτή που κάνει ένα διαγωνισμό 4 χρόνια … χρησιμοποιήστε την Αγία Τριάδα, μην πάτε στο Λεβίδι. Δεν χωράει το Λεβίδι τα σκουπίδια της Τρίπολης. Αυτά που λέγονται για το Πλάτωμα είναι αστεία. Δεν χωράει τίποτα εκεί. Σηκώστε λίγο ανάστημα στην περιφέρεια. Δεν είναι κακό.»

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΟΥΜΗ

Στη συνέχεια, μίλησε ο Κώστας Τζιούμης … «Με τα χρονοδιαγράμματα δεν τα έχουμε πάει καθόλου καλά. Αυτά που είπε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο η κυρία Νικολάκου για το δημοτικό συμβούλιο είναι προσβλητικά και πρέπει να τα στηλιτεύσουμε.
Να ξεκαθαρίσουμε τίνος είναι η αρμοδιότητα.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε εκείνο το σημείο, ο Δήμαρχος, είπε ότι «οι 2.500 -3000 τόνοι θα πάνε σε νόμιμο ΧΥΤΑ, εκτός Πελοποννήσου. Η συμπεριφορά της κυρίας αυτής, πως τη λένε, είναι όχι μόνο απρεπέστατη και δεν θέλω να πω την άποψη μου. Κανένας δεν της έχει το δικαίωμα, αλλά πάτησε σε κάτι που είχε ειπωθεί μέσα σε αυτή την αίθουσα. Ευθύνη έχει η περιφέρεια διότι 4 χρόνια μας κοροϊδεύει».

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΥ

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «το ψέμα έχει κοντά πόδια. Την αρμοδιότητα την προσωρινή δεν την έχει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Την έχουν και οι δύο και πρέπει να συνεργαστούν. Η κυρία Νικολάκου έχει γίνει ειδική επί παντός επιστητού. Ποιος; Η Νικολάκου. Που έχει γίνει ειδική ακόμα και για το κουνούπι του Νείλου! Να πάρει μία απάντηση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε καμία άλλη περιφέρεια.
Εγώ προσωπικά έχω αγωνιστεί για να κλείσει ένας ΧΑΔΑ. Εγώ ζήτησα να μας βάλετε όλους στο παιχνίδι για να συναποφασίσουμε. Θέλατε να αποφασίσετε μόνος σας. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ανοίξει ένας ΧΑΔΑ».

Η ΤΟΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

«Θέλουμε να μάθουμε ποιος έχει την αρμοδιότητα. Δήμαρχε, αν είχες μείνει πιστός στις προεκλογικές σου εξαγγελίες, η πόλη δεν θα είχε όλα αυτά τα σκουπίδια. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2015 να ανοίξει το ΧΑΔΑ Λεβιδίου. (χειροκροτήματα). Δεν μας έχετε ζητήσει την άποψή μας για τα σκουπίδια» είπε η επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Δημήτρη Νικολάου είπε: «Είτε από το γιατρό, είτε από τη μαμή, το παιδί θα το χάσουμε. Το μπαλάκι για τις αρμοδιότητες συνεχίζεται. Κυριε Δήμαρχε, δεν στηρίξατε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ΤΕΡΝΑ. Χωροθετείτε με το δάχτυλο στο χάρτη, μία εδώ, μία εκεί.»

Ο ΠΑΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ

«Η Δούρου είπε ότι το θέμα είναι πολιτικό και δε δέχεται σκουπίδια από άλλη περιφέρεια. Έχουμε τρεις ΧΥΤΑ και αύριο θα αποφασίσουμε σε ποιον από αυτούς θα πάμε.» είπε ο Δήμαρχος.

«ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» ΛΕΕΙ Ο ΦΑΧΟΥΡΙ

«Αν δεν βρεθεί λύση μέσα στην εβδομάδα, να παραιτηθούμε όλοι. Ντρέπομαι να περπατώ στο δρόμο» είπε ο γραμματέας του Δημοτικού συμβούλιου Ιμπραχήμ Φαχούρι.

ΦΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ

Όταν ο Δήμαρχος είπε ότι τα σκουπίδια θα πάνε στο Λεβίδι, άρχισαν οι φωνές και οι αντιδράσεις. Στη συνέχεια, υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Τάσο Κακλαμάνο και τη Μαρία Εικοσιδέκα η οποία όταν δεν της δόθηκε ο λόγος, μίλησε για φασιστικές διαδικασίες.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Η νέα ένταση από τους κατοίκους προκάλεσε την απόφαση του Τάσου Κακλαμάνου να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση. Γεγονός που προκάλεσε την οργή του κόσμου.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ: «Πάλι σε 10-15 μέρες θα είμαστε εδώ και θα συζητάμε. Και σφίγγουν και οι ζέστες»

ΤΖΙΟΥΜΗΣ: «Μας αιφνιδιάζετε, κύριε Δήμαρχε και φέρνετε ένα θέμα για μονάδα που ποτέ ξανά δεν είχε συζητηθεί. Θα χρειαστούν περιβαλλοντικές μελέτες και χρειάζεται χρόνος. Ο σχεδιασμός κάπου πάσχει. Εμείς πιθανώς να μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο σχεδιασμό, για τη διαδικασία. Εκεί που διαφωνούμε για την επιλογή του Λεβιδίου. Και για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την προγραμματική σύμβαση. Την επόμενη εβδομάδα, αν ανέβει η θερμοκρασία, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει η πόλη.»

ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ: «Αν είχε γίνει αποκατάσταση των χωματερών που είναι ευθύνες της περιφέρειας, δεν θα ήταν σήμερα κανένας εδώ. Πρώτα πρέπει να μαζευτεί η σαπίλα γιατί τώρα δεν έχει τύχη η ανακύκλωση. Δεν συζητάμε για ΧΑΔΑ. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Έχουμε πάει τον Περιφερειάρχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για παράβαση καθήκοντος που δεν έχουν κλείσει οι ΧΑΔΑ.»

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ: «Λύση είναι η ανακύκλωση στην πηγή. Δεν έχει γίνει καμία κίνηση που να δείχνει ότι θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Είναι μία πολιτική επιλογή και όχι ανικανότητα.»

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων μας δημιουργεί αυτά τα προβλήματα. 40 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δεν έκαναν τίποτα για να χωροθετήσουν για τα σκουπίδια. Αν δεν απεμπλακούμε από την ΤΕΡΝΑ, δεν θα μας αφήσουν. Θέλουν να μαζευτούν τα σκουπίδια μέχρι το 20-30 όροφο και θα έρθουν μετά ως σωτήρες. Να μαζευτούν αύριο τα σκουπίδια. Εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων».

«ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ» ΕΙΠΕ Η ΖΑΜΠΑΘΑ

Υπέρ της λύσης της Αγίας Τριάδας τάχθηκε η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Ζαμπαθά και είπε ότι αν δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα, να παραιτηθεί πρώτα ο Δήμαρχος και να ακολουθήσει όλο το δημοτικό συμβούλιο.

ΜΑΡΙΑ ΕΙΚΟΣΙΔΕΚΑ: «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ»

Η δημοτική σύμβουλος από τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου, Μαρία Εικοσιδέκα είπε: «Λέγατε κύριε Δήμαρχε ότι είχατε τη λύση έτοιμη. Λέτε συνέχεια ψέματα στους πολίτες. Παίρνε κρυφά τηλέφωνα και τάζετε «αφήστε με να ρίξω και θα σας κάνω έργα». Έχετε διαλύσει τα πάντα. Δήμαρχος Τρίπολης είσαστε, όχι πλανητάρχης, να κάνετε ό,τι θέλετε. Δεν το φέρατε ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Μαγούλα βρίσκεται μέσα στο Μαίναλο. Εκεί, σκουπίδια δεν θα έρθουν. Οι Λεβιδαίοι σας έχουν βάλει σε αυτή τη θέση και τους κοροϊδεύετε.»

ΝΙΚΟΥ: «ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ»

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκου είπε: «Να ζητήσει συγνώμη ο Δήμαρχος. Συζητάμε για το πρόβλημα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τότσης χασμουριέται! Δήμαρχε δεν ενδιαφέρεστε για την υγεία των πολιτών. Η υγεία δεν απειλείται, έχει ήδη πληγεί».

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παυλή, εκτός από δύο.
«Παρών» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παυλή, Παναγιώτης Παπαχρόνης, Ηλίας Κάμαρης και Μπάμπης Σταμάτης.
Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη, Τσιαμούλου, Γιαννούλη και Νικολάου.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΕΒΙΔΙΟΥ – ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Μεγάλη ένταση επικράτησε όταν άρχισε ο Δήμαρχος να λέει τα έργα που θα γίνουν στη χωματερή Λεβιδίου για συντηρήσεις οδών, περίφραξη και γεωσυνθετικά υλικά.

Θα το προσβάλουμε είπε ο Γιάννης Σμυρνιώτης γιατί υπάρχει κατάτμηση κονδυλίου που δεν έχει έρθει ακόμα!

Όλες οι παρατάξεις διαφώνησαν για τα έργα και τόνισαν ότι η αποδοχή της χρηματοδότησης πρέπει να τεθεί ξεχωριστά στη ψηφοφορία από τα έργα που προτείνει ο δήμος.

Ο Μπάμπης Σταμάτης τόνισε ότι «διαφωνώ με την έλευση σκουπιδιών στο Λεβίδι.»

Η αποδοχή της χρηματοδότησης των 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση των υποδομών προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα έργα στη χωματερή Λεβιδίου καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ναι ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παυλής, εκτός από Σταμάτη και Παπαχρόνη που ψήφισαν «παρών».

10 σχόλια

  • ΘΕΜΙΣ
    ΘΕΜΙΣ Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 08:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σμυρνιώτης βρήκε μία λύση έστω και προσωρινή και καθάρισε την πόλη μετά από 1 μήνα . Ο Παυλής 6 μήνες τώρα δεν έχει βρει λύση έχει αναστατωσει όλο τον κόσμο πηγαίνοντας μία εδώ και μία εκεί, έχει ξοδέψει τα τριπλάσια χρήματα και τελικά θυμηθείτε το ότι ούτε στο Λεβίδι θα πάει.

  • Μαγουλα
    Μαγουλα Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 02:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν ειχε γινει αποκατασταση στους ΧΥΤΑ δεν θα υπηρχε το προβλημα αυτο τωρα.Εστω και αργα κυριε Παυλη τωρα αποκατασταση στους ΧΥΤΑ.Τερμα πια η κοροιδια που τρωμε μαζι με τη βρωμα των σκουπιδιων

  • αντωνης
    αντωνης Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 02:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Τσια-μουλος φταιει που η Τριπολη εχει αυτο το χαλι. Τολμαει και μιλαει

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 01:14 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.ΣΜΥ.ΤΖΟΥ.ΤΣΑΜ.ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΒΙΔΙ .ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2015.ΕΙΚΟΣΙΔΕΚΑ ΤΑΛΟΥ.ΖΑΜΠΘ.ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΟΒΑΡΗ ΛΥΣΗ.ΛΥΠΑΜΑΙ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ.

  • profit
    profit Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 23:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Kamari pali kolotoympa tha pas piso sto giannaki???

  • ANONYMOS
    ANONYMOS Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 23:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Εδω και χρονια έπρεπε να είχαν αποκαταστήσει ολους ΧΑΔΑ.Εγινε έγκλημα απο την Περιφερεια.Τωρα όλοι οι ΧΑΔΑ αποκατάσταση να σωθούμε.

  • ΒΒΒ
    ΒΒΒ Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 21:43 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΦΤΑΕΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ

  • Πολίτης Τρίπολης
    Πολίτης Τρίπολης Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 21:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί αποφάσισε μόνος του ο Δήμαρχος για το που θα πάνε τα σκουπίδια !!!! Έτσι παιρνονται οι αποφάσεις στο ΔΣ -με δημοκρατικες διαδικασίες !!!

  • filosofos
    filosofos Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 21:15 Σύνδεσμος σχολίου

    giannoyli gia pes mas thn lisi soy giath mono filosofies eisai!!!!

  • kandileos
    kandileos Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 21:11 Σύνδεσμος σχολίου

    boylosto tsamoyle pali perifanebese poy eklises to platoma.

    ntropi soy o monos poy prepei na paretithi eisai esy poy den exeis kanena hthiko fragmo!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...