Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η «Όπερα της Βαλίτσας» παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο! (vd)

Η «Όπερα της Βαλίτσας» παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο! (vd)
Η νέα παραγωγή της Oπερας της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος», μιλά για την τραγική ιστορία της Κάρμεν που είναι πάντα επίκαιρη, αφού ο έρωτας, το πάθος, η ανάγκη για την ελευθερία είναι δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης.
Σε ένα κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, σε πλατεία και εξώστη, ο κόσμος ταξιδέψε σε ένα διαφορετικό βράδυ, με συγκλονιστικές φωνές και ερμηνείες να τον εντυπωσιάζουν, από το πρώτο λεπτό.
Καινοτομία για το θέατρο στηn πόλη μας ήταν οι υπότιτλοι στο πάνω μέρος της αίθουσας οι οποίοι μετέφραζαν το έργο στίχο με το στίχο κάνοντας το κόσμο μέρος της παράστασης.
Χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν ο κόσμος ο οποίος έμεινε απέξω επειδή δεν υπήρχαν άλλες θέσεις.
Δείτε φωτογραφίες και video με απόσπασμα από τη παράσταση.
Μ.Σ.

2 σχόλια

  • Μίμης
    Μίμης Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα ήθελα να συμπληρώσω στον αρθρογράφο, ότι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν ο μεγάλος αριθμός μαθητών που παρακολούθησε την παράσταση. Επίσης σε ότι αφορά την "καινοτομία" των υπερτίτλων με τη μετάφραση του έργου, να θυμίσουμε ότι είναι η τρίτη φορά που χρησιμοποιείται στο Μαλλιαροπούλειο ανάλογος τρόπος επικοινωνίας με το κοινό. Η πρώτη φορά ήταν στο νεοανακαινισμένο τότε θέατρο, με την όπερα βαλίτσας σε Τραβιάτα, παράσταση στην οποία είχαμε την ευχαρίστηση να είναι κοντά μας και ο Μύρων Μιχαηλίδης καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρική Σκηνής. Η δεύτερη φορά ήταν στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση 2014 της χορωδίας Ορφέας Τρίπολης, που παρουσίασε το έργο Cristmas Story του Άλκη Μπαλτά, σε λατινικό λιμπρέτο. Στο πάνελ οι θεατές έβλεπαν τα λόγια στα Λατινικά και σε Ελληνική μετάφραση ταυτόχρονα.

  • Μαρια
    Μαρια Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 09:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Η "ΚΑΡΜΕΝ" παρουσιαστηκε απο την Οπερα της Βαλιτσας της Εθνικης Λυρικης Σκηνης. Ηταν μια ευχαριστη ανασα μεσα στη "βρωμερη" καθημερινοτητα που ζουμε. Μεχρι και οι σακουλες με τα σκουπιδια που συμπεριλαμβανονταν στο σκηνικο αγγιξε την θλιβερη μας πραγματικοτητα!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...