Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα 4 σημεία της πρότασης Τζιούμη για να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Δήμο Τρίπολης

Τα 4 σημεία της πρότασης Τζιούμη για να λυθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Δήμο Τρίπολης
Με γραπτή επιστολή του, που απευθύνεται στους πολίτες, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης, αναφέρεται στο πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Δήμο Τρίπολης.
Ειδικότερα, αναφέρει:
«Για άλλη μία φορά τα τελευταία τρία χρόνια τα σκουπίδια βρίσκονται εγκαταλειμμένα στους δρόμους, μπροστά στα σπίτια, στα σχολεία, στο Νοσοκομείο, στα καταστήματα και στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.
Αυτή τη φορά όμως βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα, κοντά τρεις μήνες. Και επειδή υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση, ένα σύντομο ΙΣΤΟΡΙΚΟ είναι αναγκαίο, για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας.
 
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
 
Τον Ιανουάριο του 2012, μετά το κλείσιμο του «Πλατώματος», οι τέσσερεις από τις έξι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και η δική μας παράταξη, είχαμε συμφωνήσει με τον τότε Δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη, να προχωρήσει ο Δήμος μας μόνος του, στη διαχείριση των απορριμμάτων με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιελάμβανε τα εξής: εντατικοποίηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, ώστε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, στη συνέχεια μηχανική διαλογή των σκουπιδιών που οι πολίτες θα είχαν ρίξει στους μαύρους κάδους για ανάκτηση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών σε μονάδα διαχείρισης του Δήμου, κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος για την παραγωγή αξιοποιήσιμου κομπόστ και τέλος δεματοποίηση του υπολοίπου κλάσματος. Δυστυχώς, τρία χρόνια τώρα, τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Τώρα, όμως, δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες…
Το Σεπτέμβριο του 2014, αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή, οι επικεφαλής των παρατάξεων κληθήκαμε από τον νέο Δήμαρχο σε σύσκεψη στο Δημαρχείο. Εκεί ο κ. Παυλής μας ανακοίνωσε την απόφαση του να προχωρήσει στη δημιουργία της δημοτικής μονάδας διαχείρισης που αναφέρθηκε παραπάνω και επίσης να σταματήσει τη χρήση της περιοχής της Αγίας Τριάδας ως χώρου προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.
Στην σύσκεψη αυτή ο επικεφαλής της παράταξής μας Κώστας Τζιούμης συμφώνησε να προχωρήσει ο Δήμος στην ολοκληρωμένη διαχείριση, όπως είχε αποφασιστεί από το 2012. Επιπλέον ο Κ. Τζιούμης επισήμανε στον Δήμαρχο ότι η μεταφορά των σκουπιδιών στην Αθήνα θα σταματούσε σε 3-4 μήνες, γιατί η σύμβαση που είχαμε επαρκούσε για τη μεταφορά περίπου 4.000 ακόμη τόνων. Άρα η νέα Δημοτική αρχή θα έπρεπε από τότε, δηλαδή από το Σεπτέμβριο του 2014, να εξεύρει στα όρια του Δήμου μας χώρο για την προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων, με τις προδιαγραφές που είχε θέσει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο με προηγούμενες αποφάσεις του.
Το θέμα του ορισμού χώρου προσωρινής απόθεσης των απορριμμάτων από το Δήμαρχο το επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλές φορές ο κ. Τζιούμης λέγοντας μάλιστα ότι πλησίαζαν οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα τελείωνε η μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Δήμου και τα σκουπίδια θα παρέμεναν σκόρπια στην Τρίπολη και στα χωριά μας. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε, ώστε να έχουμε έτοιμη τη διάδοχη λύση, όπως επιβάλλει η χρηστή διοίκηση, ή όπως λέει ο λαός μας «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», κι έτσι αφότου τελείωσε η μεταφορά πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων τα σκουπίδια παραμένουν στη γνωστή κατάσταση σε όλη την έκταση του Δήμου Τρίπολης! Από το φθινόπωρο εμείς κι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας είχαμε προσφερθεί να βοηθήσουμε τον κ. Δήμαρχο να βρεθεί μία λύση και να γίνει κι ένα δημ. συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τα απορρίμματα ,για να βρεθεί μία λύση. Δυστυχώς ποτέ δεν έγινε αυτό. Επιπλέον ψηφίσαμε από τότε την μελέτη περιβαντολλογικών επιπτώσεων για την δημοτική μονάδα διαχείρισης.
Στις 14 Ιανουαρίου 2015 έγινε το δημοτικό συμβούλιο, που ζητούσαμε, με πολλή μεγάλη, ανεξήγητη θα λέγαμε καθυστέρηση. Εκεί ο κ. Δήμαρχος μας ανακοίνωσε ότι η μονάδα διαχείρισης προχωρά για αδειοδοτήσεις στη θέση «Μεγαβούνι», περιοχής Βαλτετσίου κι ότι σε λίγες ημέρες, και πάντως πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα είχε εξασφαλίσει χώρο προσωρινής αποθήκευσης και θα ξεκινούσε η αποκομιδή των απορριμμάτων. Δεν το έπραξε όμως. Στις αρχές Φεβρουαρίου μας διαβεβαίωσε ότι σε 2-3 ημέρες ξεκινάει η αποκομιδή, το επανέλαβε στον αρμόδιο Υπουργό, που επισκέφθηκε την Τρίπολη και το ισχυρίστηκε ξανά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προ εβδομάδος.
Τελικά τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Τίθεται λοιπόν σοβαρά ζήτημα αξιοπιστίας της Δημοτικής Διοίκησης.
 
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;
 
Η κατάσταση είναι προφανώς αφόρητη και ήδη έχει γίνει μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, με τα «στραγγίδια» τόσων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στο υπέδαφος και, το κυριότερο, τώρα υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αν δεν έχει ήδη πληγεί η υγεία των πολιτών…
Πρέπει, λοιπόν κυριολεκτικά σήμερα Δευτέρα, όχι αύριο Τρίτη, να ξεκινήσει η μαζική απομάκρυνση των απορριμμάτων από τους δρόμους, με χρησιμοποίηση από το Δήμο όλων των διαθέσιμων μηχανικών μέσων στην περιοχή μας…
ΖΗΤΑΜΕ λοιπόν:
1. Να ξεκινήσει, σήμερα, η μεταφορά των συσσωρευμένων σκουπιδιών σε χώρους εκτός δήμου, (ΧΥΤΑ ή ΧΑΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια ή και την Κεντρική Διοίκηση.
2. Να αναζητηθεί η λύση της αποκομιδής εκτός Δήμου Τρίπολης των συσσωρευμένων απορριμμάτων από αδειοδοτημένες εταιρίες.
3.Παράλληλα σήμερα ο Δήμαρχος κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που του δίνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να ορίσει χώρους προσωρινής αποθήκευσης, έως όταν λειτουργήσει η μονάδα διαχείρισης, που να ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με σαφή δέσμευση,(όχι μόνο προφορική αλλά και γραπτή), της Διοίκησης για την χρονική διάρκεια της απόθεσης και τη μετέπειτα πλήρη αποκατάσταση των χώρων.
4. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της ανακύκλωσης στην πηγή, με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την διαμόρφωση του αναγκαίου κανονισμού λειτουργίας της ανακύκλωσης.
Επίσης καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει υπεύθυνα, με έγγραφα τις δημοτικές παρατάξεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης του έργου της Δημοτικής Μονάδας Διαχείρισης των Απορριμμάτων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογες καταστάσεις στο άμεσο ή προσεχές μέλλον.
Τέλος, επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά στη Δημοτική Αρχή ότι εξακολουθούμε να είμαστε διαθέσιμο για να βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος, μολονότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει μέχρι σήμερα αξιοποιήσει την καλή μας πρόθεση γι’ αυτό.»

14 σχόλια

  • Μαρία
    Μαρία Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 07:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Το τρίπτυχο της λύσης Σμυρνιώτη
    Σκουπίδια για μήνες στους δρόμου
    Νεα χωματερή στην Αγία Τριάδα
    Μεταφορές-αρ@@@ με 2000,0000 ευρώ.
    Το τρίπτυχο Παυλή
    Σκουπίδια,αρρώστιες ,ανικανότητα

  • ΝΙΚΟΛΑΣ
    ΝΙΚΟΛΑΣ Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 00:02 Σύνδεσμος σχολίου

    TA 4 ΣΗΜΕΙΑ
    1. ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
    2.ΚΟΤΣΙΑΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
    3.ΠΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    4.ΠΕΠΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...

  • Νίκος
    Νίκος Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 21:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Aσε ρε Κωστάκη και πριν έπινες καφέ με τον Κοτσάνη και ρίχνατε τα σκουπίδια σε μια τριτοκοσμική χωματερή και τώρα πάλι καφέ πίνεις.

  • vvv
    vvv Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 20:15 Σύνδεσμος σχολίου

    TA TESSERA ΣΗΜΕΙΑ
    1. ΦΡΑΠΕ ΦΡΕΝΤΟ
    2.ΦΡΑΠΕ ESPRESSO
    3.ΦΡΑΠΕ ΜΕ ΓΑΛΑ
    4.ΦΡΑΠΕ ΣΚΕΤΟ

  • ΦΑΝ
    ΦΑΝ Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 20:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ? Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ

  • Ιωάννης
    Ιωάννης Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 19:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Κοιτάξτε τι ψηφίσατε Τριπολιτσιωτες,ένας σοβαρός άνθρωπος υπήρξε ο Τζιούμης και εσείς ψηφίσατε τους ανίκανους Παυλή και ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ !!
    Καλά σας αφήνουν τρία χρόνια κάτω τα σκουπίδια.

  • ΝΝΝΝ
    ΝΝΝΝ Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 18:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΩΣΤΑ ΤΑ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ!!! ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?????? Ε???? ΠΟΙΑ??? ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ????

  • ανώνυμος
    ανώνυμος Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 18:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΣΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΤΟΥ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ . ΜΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣ ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ .... ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΣΕΠΗ ? ΑΣΕ ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ

  • Γκάφα
    Γκάφα Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 18:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Πανούκλα 2. Σύντομα στο Δημαρχείο και στην Παεριφερεια.
    Πρωταγωνιστούν: Τατουλης, Παυλης, στον ρόλο του "δεν ξέρω δεν απαντώ" ο Σμυρνιωτης. Στον ρόλο της καρακαξας ΝΙκολακου. Στον ρόλο " τα ζώα μου αργά" Τζιουμης.
    Στον ρόλο του "δεν μου κόβονταν το χερι" εμείς οι πολίτες

  • Γιωργος
    Γιωργος Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 17:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Κώστα μπράβο!! Πολυ σωστή και ολοκληρωμένη τοποθέτηση!! Τα εχεις ξαναπεί!! Μακάρι να σε άκουγαν! Ο κόσμος όμως κρίνει! Μακάρι να καθόμουν εκλογές για να ξεβρωμίσουμε απο τα σκουπίδια και απο τον σμυρνιωτη , τον Παυλή και τον Τσιαμούλης που ευθύνονται για το πρόβλημα!

  • μαριος
    μαριος Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 17:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιος να ξυπνήσει βρε παπαγαλάκια;
    Εσείς πρέπει να ξυπνήσετε που ανεχόσαστε δυο αποτυχημένους τον ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ και τον Παυλή ,που τρία χρόνια τώρα μας χορταςαν στο ψέμα και στο σκουπίδι
    Αλλά με τι μυαλό να ξυπνήσετε ;

  • ΝΤΙΝΟΣ
    ΝΤΙΝΟΣ Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 16:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ!!!! ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ....ΞΥΠΝΑ ΚΩΣΤΑΚΙ.....ΞΥΠΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!

  • Μαρία
    Μαρία Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 15:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλλον εισαι τελείως κου κου φίλε μου αυτο κατάλαβες απο όλο αυτό;
    Δεν κατάλαβες ότι ο Παυλής όλο αυτο το διάστημα μας εχει χορτάσει ψέμα και μπαρούφα ;
    Άσε το Σμύρνιώτη που χόρτασε γέλια και τίποτε αλλο αυτά τα τρία χρόνια

  • ΚΟΥ ΚΟΥ
    ΚΟΥ ΚΟΥ Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 15:00 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ! ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΩΩΩΩΡΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...