Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Παράταξη Τζιούμη»: Άλλαξε στάση και διαφωνεί με την απόφαση να πάνε τα σκουπίδια στον «Άγιο Βλάση»! (vd)

«Παράταξη Τζιούμη»: Άλλαξε στάση και διαφωνεί με την απόφαση να πάνε τα σκουπίδια στον «Άγιο Βλάση»! (vd)
Αν και αρχικά ψήφισε υπέρ της μίσθωσης ιδιωτικής έκτασης στην θέση «Άγιος Βλάσης», για να πάνε τα σκουπίδια της Τρίπολης, εν τέλει –και αφού ενημερώθηκε ότι στην περιοχή υπάρχει πηγή υδροδότησης και ζήτημα αρχαιολογικού χώρου- η παράταξη Τζιούμη με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι πλέον δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη μίσθωση.
Για το λόγο αυτό, ο αρχηγός της παράταξης, Κώστας Τζιούμης, έδωσε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την παράταξή του να αλλάξει πλεύση, πάνω στο ζήτημα αυτό.
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΖΙΟΥΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
«Κ. Πρόεδρε
Κατατέθηκε στο δήμο με αρ πρωτ. 12086Υ26-3-2015
Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης ,στις 23\3\2015,μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η μίσθωση οικοπέδου (γηπέδου), για την προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων του δήμου.
Όπως καλά γνωρίζετε, η εισήγηση για τον συγκεκριμένο χώρο μας εδόθη εκείνη την στιγμή κι όχι νωρίτερα. Επομένως δεν γνωρίζαμε για ποιο συγκεκριμένο χώρο πρόκειται και δεν μας εδόθησαν και συγκεκριμένα τοπογραφικά.
Στην συζήτηση που ακολούθησε ετέθησαν διάφορα ζητήματα, ότι βρίσκεται μέσα σε δάσος, κίνδυνος πυρκαγιάς, ότι πλησίον υπάρχουν ναοί κ.λ.π.
Θέσαμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο δάσος και λάβαμε τις διαβεβαιώσεις του κ.Δημάρχου, για τα μέτρα προστασίας που θα πάρει ο δήμος (βυτία νερού,24ωρη φύλαξη κ.λ.π.) και για την εντελώς προσωρινή χρήση του οικοπέδου (για λίγους μήνες),και την πλήρη αποκατάστασή του κατόπιν.
Τελικά κι ύστερα από τις παραπάνω διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου, υπερψηφίσαμε την επιλογή του συγκεκριμένου οικοπέδου, γνωρίζοντας τον άμεσο κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται η δημόσια υγεία, προκειμένου να αποσυμφορηθεί άμεσα ο δήμος από τα σκουπίδια που κατακλύζουν τους δρόμους.
Την επομένη ημέρα όμως, μάθαμε ότι σε σχετικά μικρή απόσταση,(περίπου 800 μέτρα),από το γήπεδο αυτό, βρίσκεται η πηγή της «Μάνας», μία πηγή από την οποία υδροδοτείται τμήμα της πόλης και κάποια χωριά.
Η ύπαρξη της συγκεκριμένης πηγής δεν αναφέρθηκε από τον κ.Δήμαρχο, στην εισήγησή του ,ούτε από κανέναν, από τους ομιλήσαντες στη συνεδρίαση.
Επειδή δεν γνωρίζουμε ,(εξάλλου δεν θα γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων),αν θα υπάρξει επίπτωση στο νερό της πηγής από την ,έστω και προσωρινή, εναπόθεση των απορριμμάτων στο συγκεκριμένο γήπεδο-οικόπεδο, και εφόσον αυτό δεν μας το αποκλείει η αρμόδια υπηρεσία ,δεν συναινούμε στην μίσθωσή του.
Επιπλέον χθες διαβάσαμε ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος, ως εκ τούτου, αν ισχύει κάτι τέτοιο, το συγκεκριμένο γήπεδο-οικόπεδο θα πρέπει να αποκλεισθεί.
Παρακαλούμε κ Πρόεδρε να λάβετε σοβαρά υπόψη τις παραπάνω παραμέτρους -πυρασφάλεια, μόλυνση νερού, αρχαιολογικός χώρος-,ιδιαιτέρως δε τον πιθανό κίνδυνο μολύνσεως του νερού της πηγής,από την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων.
 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Τζιούμης Κωνσταντίνος,
Κούρος Ηλίας,
Αλεξάκης Βασίλειος
Ευχαριστούμε
Τρίπολη 26\3\2015»

8 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 20:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΗΛΙΑ......ΟΥΟΥ ΟΥΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΑ???? ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ 555555 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ???

  • Απογοητευμένος
    Απογοητευμένος Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 17:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Δυστυχώς ο κόσμος δεν ξεχνά τη στήριξή σου στον Παυλή...

  • ΜΑΡΙΑ
    ΜΑΡΙΑ Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 17:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Κούρος σας πειράζει παπαγαλάκια του Σμυρνιώτη. Να μαζέψτε την Αγία Τριάδα πρώτα. Ανεύθυνοι που έχετε το θράσος να παίρνετε και θέση που δεν πρέπει . Ο Ηλίας είχε θράσος να πει αυτό που πρέπει και το αυτονόητο να ανοίξουν οι χωματερές στην θέση που έχομε έρθει. Θα πάθουμε ζημιά.Και ο Τσαμουλος ατάραχος . Τζουμη κανε κάτι διότι και σαν γιατρός έχεις υποχρέωση.

  • Πόσο ακόμα?
    Πόσο ακόμα? Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 17:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ σκουπιδόνερα δεν πίνω, σας το λέω, δεν θα γλιτώσω τη χολέρα από τους δρόμους και να με βρει από αλλού!!! Τι αποφάσεις είναι αυτές??? Τι εγκληματική προχειρότητα είναι αυτή???? Πώς σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι επιτέλους??
    Δεν μπορείτε από την αρχή να κάνετε το αυτονόητο, να μελετήσετε καλά όλες τις παραμέτρους μιας περιοχής? Πριν απ' αυτό ήθελαν να προτείνουν άλλο οικόπεδο και το ακύρωσαν γιατί υπήρχαν λέει δεξαμενές για το Στενό, γεωτρήσεις κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο! Αφού κατάλαβαν κι εκείνο εγκαίρως πάλι καλά!
    Αυτά όμως κάνει ο πανικός του να τρέχουμε και να μη φτάνουμε στην ΕΣΧΑΤΗ ώρα!!!!!!!

  • Πολίτης
    Πολίτης Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Τη Δευτέρα έγινε το συμβουλιο την Τρίτη έμαθε για την πηγή την επόμενη έστειλε την επιστολή που ειναι η καθυστέρηση;
    Βέβαια δεν εχει την εξυπνάδα του σμυρνιωτη!!!
    Γελάει ο κόσμος μαζί σας παπαγαλακια

  • ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 16:37 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ....

  • Fan του Κούρου
    Fan του Κούρου Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 14:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Κούρος δεν θα μας δώσει κάποια συνέντευξη να μας αναλύει τον ρου των γεγονότων!!!!!!!!!!!!!! Που είσαι Ηλία;

  • ΓΙΑΝΝΗΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 14:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπα !!!!! ο Τζιούμης άλλαξε γνώμη; καλά την περιοχή δεν την κατάλαβε εξ' αρχής που ήταν; δεν από την Τρίπολη; 4 μέρες του πήρε να αποφασίσει; φωτιά τ΄ Αγιου Αντώνη είσαι !!! (για τον Κούρο δε συζητάμε βέβαια)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...