Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι Γορτύνιοι της Σπάρτης στηρίζουν την Τρίπολη για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

Οι Γορτύνιοι της Σπάρτης στηρίζουν την Τρίπολη για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης, εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει ότι «αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την εκδήλωση της υποψηφιότητας της ιστορικής πρωτεύουσας του Νομού Αρκαδίας, για την διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, συνήλθε και ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει το παρόν ψήφισμα στήριξης, εν ονόματι των πολυάριθμων μελών και φίλων του Συνδέσμου.


Η Τρίπολη, πράγματι, έχει λόγω θέσης, φυσικού περιβάλλοντος, ιστορίας, λαϊκής παράδοσης, πνευματικής κίνησης, πολιτιστικής δημιουργίας και προσφοράς, το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσει με αξιώσεις την υλοποίηση του θεσμού Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, αρκεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της πόλης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εργαστούν με σύμπνοια, πρωτοτυπία και αποφασιστικότητα για την άρση κι εξάλειψη των όποιων ελλείψεων και αδυναμιών, που υπάρχουν στο επίπεδο των υποδομών, ώστε η υποψηφιότητα να αποτελέσει από μόνη της εφαλτήριο ανάπτυξης για την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε χρήσιμο να υπάρξει συνεργασία του Δήμου Τρίπολης με τον Δήμο της ιδιαίτερής μας πατρίδας της Γορτυνίας, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η υποψηφιότητα αυτή, αλλά και να αναδειχθούν στις κοινές δράσεις, που θα αναληφθούν, τα φυσικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της Γορτυνίας.

Ο Γορτυνιακός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Σπάρτης είναι στη διάθεσή σας για κάθε μελλοντική βοήθεια και για το λόγο αυτό ορίζει ως σύνδεσμο επικοινωνίας τον Γραμματέα του κ. Ευάγγελο Μητράκο- Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό.

Καλή επιτυχία!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΚΑΡΑΣΠΗΛΙΟΣ Ε. ΜΗΤΡΑΚΟΣ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...