Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το νέο ... πρόσωπο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη! (vd)

Το νέο ... πρόσωπο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη! (vd)
Στην κάμερα και στους δημοσιογράφους μίλησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, για τις εργασίες που γίνονται τον τελευταίο καιρό στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βασιλείου.


Αρχικά έκανε λόγο για την ιστορία του ναού η οποία όπως είπε είναι πολύπλοκη και μακρά.
"Ο χρόνος είναι σκληρός και τα έργα που είχαν γίνει μέχρι σήμερα ήταν επιφανειακά με αποτέλεσμα να φτάσει σε σημείο τέτοιο ώστε ο ναός να κινδυνεύει.
Ειδικά μετά την πυρκαγιά που έλαβε χώρα το 1996 και τα σοβαρά προβλήματα στα θεμέλια ξεκίνησε όπως είπε ο αγώνας για την αποκατάσταση του ναού.
Αρχικά με επαιτείες συγκεντρώσαμε ένα ποσό και στην συνέχεια με ένα δάνειο 300.000 ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς καταφέραμε να στερεώσουμε τα θεμέλια του ναού της Βορείου πλευράς καθώς και την αποκατάσταση της επιφάνειας της αυλής.
Τα χρήματα όμως δεν αρκούσαν όπως είπε μέχρι την στιγμή της δωρεάς ενός συμπατριώτη μας από την Γορτυνία, του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, αξίας 140.000 ευρώ για να προχωρήσουν οι εργασίες και της Νοτίου πλευράς."

Στην συνεχεία ευχαρίστησε δημόσια και τον δωρητή καθώς και τον πατέρα Ιωάννη Σουρλίγγα για τον αγώνα που έχει επιτελέσει τόσο καιρό.
«Οι εργασίες μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται να ολοκληρωθουν» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την πρόσβαση τους στο ναό είπε; «Έχουν δίκιο αλλά για να γίνει μια ράμπα απαιτεί μήκος που δεν μάς επιτρέπετε και ένα ασανσέρ δεν θα έχει την δυνατότητα λειτουργιάς. Οι πόροι του ναού είναι πολύ λίγοι, δεν έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε τις ανάγκες μας».

Σε ερώτηση για τα σχόλια κάποιων, για το χρόνο που γίνονται οι εργασίες, σε μια τέτοια οικονομικά δύσκολη στιγμή, απάντησε: «Αυτό ακριβώς είπε και ο Ιούδας. Όσοι τα λένε αυτά κόπτονται για τους φτωχούς αλλά ποτέ δεν προσφέρουν. Οι ναοί είναι τα μνημεία της πίστης, οι ναοί είναι η κιβωτός της σωτηρίας του λαού».

Τέλος όσον αφορά τη φορολογία της εκκλησιάς ξεκαθάρισε πως είναι συκοφάντες και ψεύτες όσοι το λένε αυτό μιας και η εκκλησία φορολογείται κανονικά.

Δείτε αναλυτικά τις εργασίες του Ναού κατά την διάρκεια του 2015.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

Συντήρηση σταυροθολίου γυναικών - Επαναζωργάφιση διακόσμου παραθύρου¬ - καθαρισμός προσόψεως γυναικωνίτη - Εργασίες κατασκευής νέου καλαίσθητου διακόσμου στο τόξο άνω της εισόδου του νάρθηκα του Ναού -
Εργασίες τοποθετήσεως γυψοσανίδες άνω του κεντρικού τόξου του Ναού - Επαναζωργάφιση διακόσμου - καθαρισμός προσόψεως κεντρικού γυναικωνίτη - Αγορά τοποθέτηση νέων πολυελαίων έμπροσθεν των βοηθητικών πυλών του Ιερού Βήματος
Αγορά συστήματος καταγραφής του Ιερού Ναού και αναμεταδόσεως τηλεοπτικής εικόνας εκ των ακολουθιών του Ναού ( τρείς κάμερες –δορυφορικό ιντερνετ.... )
Καθαρισμός συντήρηση μαρμάρινου τέμπλου Συντήρηση εικόνων δωδεκάορτου και Μ Δείπνου στο Τέμπλο του Ναού - Αλλαγή 4 προβολέων έμπροσθεν Τέμπλου Ναού - Κατασκευή ξυλόγλυπτου προσκυνηταρίου Παναγίας των Χαιρετισμών εις Μνήμη Νικολάου Μάγκλαρη.

Δαπάνη Ιερέως Ιωάννου Σουρλίγγα Αγορά τριών εξαπτέρυγων και δύο λαμπάδων για τους ιερόπαίδες του Ναού και κατασκευή ξύλινων βάσεως δια την τοποθέτηση αυτών εντός του Ιερού Βήματος - Αγορά ενός σέτ Δισκαρίου και Αγίου Ποτηρίου επάργυρων - Αγορά θυμιατού επάργυρου
Τοποθέτηση φωτισμού άνω προθέσεων και κρυφού φωτισμού άνω των ερμαριών του Ιερού και όπισθεν του εσταυρωμένου - Αποπεράτωση συντηρήσεως στασιδίων Ναού ( καθαρισμός επένδυση με ύφασμα λουστράρισμα)
Εργασίες τοποθετήσεως γυψοσανίδες - χρωματισμός αυτής και τοποθέτηση τζαμιών στις πόρτες της εξωτερικές του Ιερού Βήματος

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΣΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ
Ανακαίνιση Νοτίου Τμήματος Εξώστου ... Δαπάνη κ. Μαρτίνου

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ (Νεομάρτυρας Δημήτριος)
Κατασκευή τουαλέτας στον προαύλιο χώρο των παρεκκλησίων - Αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα Ναού – ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων - Συντήρηση θύρας κωδωνοστασίου Νεομάρτυρα και τοποθέτηση κλειδαριάς σε αυτήν

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ ( Παναγία Γρηγορούσα)
Αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα Ναού – ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Μ.Σ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...