Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άλωση: Τελετή λήξης, με χορούς, συναυλία Μαρκόπουλου και πυροτεχνήματα! (vd)

Άλωση: Τελετή λήξης, με χορούς, συναυλία Μαρκόπουλου και πυροτεχνήματα! (vd)
Με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά σύνολα της Τρίπολης και μία μοναδική συναυλία έκλεισαν οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση, τη νύχτα της Κυριακής.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα χορευτικά σύνολα της Τρίπολης: Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης, Χορευτικό Συγκρότημα «Αρκαδιανή» Πολιτιστική Κληρονομιά, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία» και Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Μωραΐτες».
Μετά τους χορούς, ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσίασε και διεύθυνε τη λαϊκή Λειτουργία σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού για τραγουδιστές, αφηγητή, ορχήστρα και χορωδία. Το έργο αντανακλούσε διαχρονικά τα αιτήματα της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.
Τα χορωδιακά μέρη απέδωσε η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την εντυπωσιακή καύση πυροτεχνημάτων και τον Εθνικό Ύμνο από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρίπολης.

1 σχόλιο

  • ΧΟΡΕΥΤΗΣ
    ΧΟΡΕΥΤΗΣ Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 23:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε παιδια ολα καλα και ωραια .......αλλα ποιος νους ειχε αυτη την ιδεα να χορεψουν τοσοι χορευτες μαζι απο διαφορους συλλογους χωρις καν να μπορουν να δειξουν την λεβεντια τους στους ελληνικους χορους ανετα επανω στην πλατεια και στο κοσμο;Δεν γνωριζει αυτος που το σκεφτηκε οτι η ελληνικη λεβεντια στο χορό ειναι η ανεση του χωρου;Και μην πει ο τυπος οτι δεν μας επερνε η ωρα;Ντροπη του

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...