Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψάχνεις πάρκινγκ στην Τρίπολη; Στείλτε sms και θα βρεις!

Ψάχνεις πάρκινγκ στην Τρίπολη; Στείλτε sms και θα βρεις!
Σχεδόν έτοιμο είναι το σχέδιο για να λειτουργήσει σύστημα στάθμευσης μέσω sms στην πόλη της Τρίπολης!
Αυτό αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στην εκπομπή «Επί της ουσίας» του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ελεγχόμενη στάθμευση μέσω της οποίας ο κάθε κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης, θα έχει τη δυνατότητα με ένα απλό sms να βρει θέση για να παρκάρει.
Όποιος ψάχνει πάρκινγκ, μέσω μίας ειδικής εφαρμογής στο κινητό του, θα μπορεί να βλέπει ανά πάσα στιγμή, που υπάρχουν κενές θέσεις, να στέλνει ένα sms με τη θέση που θέλει να παρκάρει και να λαμβάνει ένα απαντητικό μήνυμα που θα του δίνει το «οκ» να σταθμεύσει στο συγκεκριμένο σημείο.
Το κόστος δεν έχει ξεκαθαριστεί όμως Δήμαρχος μίλησε για 1,48 ευρώ, χωρίς αυτό να είναι οριστικό. Η διαφορά είναι πως για τα πιο κεντρικά πάρκινγκ το ποσό αυτό θα αναλογεί σε 45 λεπτά και στα πιο μακρινά σε 1.30 ώρα.
Σύμφωνα πάντα με τον Δημήτρη Παυλή, αυτό το σχέδιο θα εφαρμοστεί πριν τελειώσει το 2015 και θα φέρει έσοδα στην πόλη, ενώ θα σταματήσει και η ταλαιπωρία του κόσμου που ψάχνει να παρκάρει.

Σε ποιους δρόμους θα εφαρμοστεί η «ελεγχόμενη στάθμευση» στην Τρίπολη!- www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

  • Ιωάννα
    Ιωάννα Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 10:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην Καλαμάτα πληρώνεις 50 λεπτά την ώρα μέσα στο κέντρο της πόλης, και σε απόλυτα οργανωμένο και λειτουργικό χώρο στάθμευσης. Το λιγότερο απαράδεκτο!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...