Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχεται στην Τρίπολη! (vd)

Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχεται στην Τρίπολη! (vd)
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με θεματικό περιεχόμενο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα από ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, απ’ όλο τον κόσμο, θα γίνει στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Τρίπολης, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Tο Φεστιβάλ με τίτλο “ΑRCADIAN SCREENINGS” θα διεξαχθεί το τετραήμερο 10-13 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη αλλά και σε Μεγαλόπολη, Τεγέα, Λεβίδι και Δημητσάνα.
Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ, η 10η Δεκεμβρίου, επιλέχθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή, διότι είναι η Παγκόσμια ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως την έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, διότι το “ΑRCADIAN SCREENINGS” επιδιώκει να καθιερωθεί ως Κινηματογραφικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και να μετεξελιχθεί σε θεσμό.
Τους θεματικούς άξονες του Φεστιβάλ παρουσίασαν στην Τρίπολη, στα γραφεία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Tripolis-Arcadia 2021, ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής διεκδίκησης Γιώργος Χριστοδουλόπουλος και ο Συντονιστής του Φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος.

«Πολιτιστική Πρωτεύουσα»: Η αλήθεια για το ποσό που θα χρειαστεί για την υποψηφιότητα!- www.kalimera-arkadia.gr

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι "η ανάδειξη και η υπεράσπιση μέσα από τον πολιτισμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι η σύγχρονη όψη του Διεθνούς Αρκαδικού Ιδεώδους που αποτελεί την αξιακή και ιδεολογική βάση της Τρίπολης για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021".
Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι "θα φιλοξενηθούν 25 ταινίες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με την προσφυγική κρίση να είναι η θεματική αιχμή της πρώτης διοργάνωσης. Στην εξέλιξή του, το Φεστιβάλ θα συμπεριλάβει και διαγωνιστικό μέρος με βραβείο "Κώστας Γαβράς", του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη (από τα Λουτρά Ηραίας), ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών θα ανακοινωθεί την 1η Δεκεμβρίου.
Δείτε το βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...