Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«15181» - Η νέα Γραμμή Δημότη θα μετατρέπει τον ήχο σε κείμενο!

«15181» - Η νέα Γραμμή Δημότη θα μετατρέπει τον ήχο σε κείμενο!
Απόφαση για την υλοποίηση του συστήματος διαχείρισης των κλήσεων της γραμμής του δημότη έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, με κατά πλειοψηφία απόφασή του. Παρών ψήφισε η παράταξη Τσιαμούλου και κατά η παράταξη Νικολάου.

Η υπηρεσία αυτή θα δαπανηθεί το ποσό των 24.600 ευρώ και αφορά την ανάπτυξη της εφαρμογής διαχείρισης κλήσεων της γραμμής Δημότη (15181) και διασύνδεση με υπηρεσίες μετατροπής αρχείων ήχου σε κείμενο.

Ενδεικτικοί υπολογισμοί, σύμφωνα με το ισχύων σύστημα λειτουργίας της Γραμμής του Δημότη, ο μέγιστος αριθμός, των εισερχομένων κλήσεων που μπορούν να εξυπηρετηθούν σε ημερήσια βάση ανέρχεται στις 25 - 30 με την προϋπόθεση ότι ο υπάλληλος που είναι αρμόδιος για την εξυπηρέτηση, επί 8 ώρες μιλάει συνεχόμενο στο τηλέφωνο (πράγμα ανέφικτο).

Με την υλοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης της γραμμής τους Δημότη, οι κλήσεις ξεπερνούν (με βασική υλοποίηση και εξυπηρέτηση 5 ταυτόχρονων κλήσεων) τις 7000 σε ημερήσια βάση και μάλιστα κατά την αρχική λειτουργία της αυτοματοποιημένης ομιλίας όπου οι δημότες δεν θα είναι πλήρως εξοικειωμένοι με το αυτοματοποιημένο σύστημα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο αριθμός θα τείνει να διπλασιαστεί, μιας και οι πολίτες το μόνο που θα πρέπει να εκφωνούν, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του αιτήματος (πχ. ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν) όπου κατά μέσο όρο η διαδικασία αυτή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 30 δευτερόλεπτα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...