Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΕΔΗΤ: Δεν έχει υπογραφεί σύμβαση για τον έλεγχο – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Χάθηκε η ρύθμιση στο ΙΚΑ;

ΚΕΔΗΤ: Δεν έχει υπογραφεί σύμβαση για τον έλεγχο – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Χάθηκε η ρύθμιση στο ΙΚΑ;
Δεν θα μπορούσε να γίνει δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να συζητηθεί το θέμα της ΚΕΔΗΤ!


Για άλλη μία φορά, είπε ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης, ότι δεν ήρθε το πόρισμα της ΚΕΔΗΤ στο συμβούλιο και πρότεινε να συγκροτηθεί μία επιτροπή για να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτών.

Η πρότασή του είναι η επιτροπή να αποτελείται από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ Δώρα Μπρακουμάτσου, ένας εκπρόσωπος από κάθε δημοτική παράταξη και η προϊσταμένη της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ο κ. Σταματόπουλος και η Θεοδώρα Τυροβολά.

«Αν δεν γίνει δεκτή, θα συνεχίσουμε να απέχουμε» είπε ο πρώην Δήμαρχος.

Ο Τάσος Κακλαμάνος είπε ότι προέτρεψε τους επικεφαλής να πάνε εκεί και να επισκεφτούν από κοντά τους ελεγκτές και να τους ρωτήσουν πότε τελειώνουν.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συσταθεί μία επιτροπή αλλά δεν μπορεί να υποκατασταθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς.

«Πήγαμε στην ΚΕΔΗΤ και σήμερα και την προηγούμενη εβδομάδα στην ΚΕΔΗΤ και δεν βρήκαμε ελεγκτές. Έχουν να πάνε εδώ και μία εβδομάδα» είπε ο Κώστας Τζιούμης. Για να προσθέσει ότι οδηγείται η ΚΕΔΗΤ σε διάλυση και κλείσιμο, με υπαλλήλους που είναι απλήρωτοι επί μήνες. Επίσης, είπε ότι υπάρχουν χρέη προς το ΙΚΑ πάνω από 100.000 ευρώ και χάθηκε η ρύθμιση. «Βαρέθηκα να λέτε θα έρθει, δεν θα έρθει το πόρισμα. Υπάρχει μία εταιρεία ορκωτών που κάνει έλεγχο. Αυτή η εταιρεία δεν έχει υπογράψει σύμβαση με την ΚΕΔΗΤ. Πως μπαίνουν και ψάχνουν τιμολόγια;»

«Η ΚΕΔΗΤ έχει ταλαιπωρήσει πολύ το δημοτικό συμβούλιο και τους συμπολίτες μας. Έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν. Αν δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, τότε πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος.

«Έχουμε εξαντλήσει την επιχειρηματολογία μας για την ΚΕΔΗΤ» είπε η Αντωνία Γιαννούλη.

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε το ζήτημα είναι η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και τόνισε πως αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη διαχείριση.

«Οι ορκωτοί λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης έπρεπε να είναι κάθε μέρα εκεί για να τελειώσουν τον έλεγχο» είπε ο Κώστας Ταλούμης, που είναι μέλος της διοίκησης στην ΚΕΔΗΤ. «Να δώσετε εντολή κύριε Δήμαρχε να τελειώσουν τον έλεγχο για τη θητεία του τελευταίου χρόνου για να μπορέσει να ξανασυνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο».

Ο Δήμαρχος είπε ότι η ΚΕΔΗΤ δεν ήταν ποτέ εύρωστη και ότι όλες οι εκταμιεύσεις της ΕΕΤΑΑ έχουν πάει στους εργαζομένους. «Δεν είναι ότι μας έστειλαν χρήματα και δεν τα δώσαμε. Το συμβούλιο δεν λειτουργούσε με ευθύνη του Προέδρου (Τσούκα) που δεν είχε επικοινωνία με συμβούλους. Τώρα, το συμβούλιο έχει νέα πρόεδρο και δεν υπάρχει λόγος να μην λειτουργεί. Οι ορκωτοί δουλεύουν μέσω των υπολογιστών και δεν είναι κατ΄ ανάγκη η φυσικά παρουσία εδώ. Ναι, δεν ήταν εδώ τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν γίνεται ο έλεγχος έτσι. Η σύμβαση με τους ορκωτούς δεν έχει υπογραφεί διότι δεν έχει συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΤ. Έχει νομιμότητα, διότι είναι μειοδότες και έχουν λάβει τη σχετική εντολή.»

Στη δευτερολογία του, ο Κώστας Τζιούμης μίλησε για πολιτική ευθύνη του Δημάρχου που κρατούσε τον κ. Τσούκα στη θέση του ο οποίος ήταν επιλογή του.

«Δεν γνωρίζω αν χάθηκε η ρύθμιση για τις 100 δόσεις στο ΙΚΑ» απάντησε ο Δήμαρχος, ο οποίος είπε ότι στηρίζει το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την απόπειρα να ψηφιστεί η πρόταση Σμυρνιώτη για τη συγκρότηση επιτροπής που θα ελέγξει παραστατική και κίνηση λογαριασμών επιχείρησης. «Διαφωνώ κάθε με συμμετοχή υπαλλήλων» είπε ο Δήμαρχος.

Μετά από ένα … αλαλούμ αρκετών λεπτών, διέκοψε για διάλλειμα ο Τάσος Κακλαμάνος.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος είπε ότι η προϊσταμένη του οικονομικού κ. Νεκταρία Αλεξοπούλου θα έχει την υψηλή εποπτεία στην ΚΕΔΗΤ, από το Νοέμβριο και μετά. Όλα τα υπόλοιπα, τα θεωρώ εκ του πονηρού. Έχουν κληθεί όλες οι ελεγκτικές αρχές, δεν έχει κανένα νόημα να παρεμβαίνουν ή να δημιουργούνται εντυπώσεις.

Την πρόταση Σμυρνιώτη ψήφισε η παράταξη Σμυρνιώτη και καταψήφισαν η παράταξη του Παυλή. Παρών ψήφισαν οι παρατάξεις Τζιούμη, Τσιαμούλου, Γιαννούλη και Νικολάου. Επομένως, η πρόταση για επιτροπή απορρίφτηκε.

Ακολούθησε η αποχώρηση της παράταξης Σμυρνιώτη που είπε ότι «ελπίζω η νέα Πρόεδρος να δώσει τα στοιχεία στον κ. Ταλούμη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...