Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σμυρνιώτης: «Έχει μεγάλο ταλέντο στην … υποκριτική ο κ. Κακλαμάνος»!

Σμυρνιώτης: «Έχει μεγάλο ταλέντο στην … υποκριτική ο κ. Κακλαμάνος»!
Συνέχεια στην κόντρα του με τον Τάσο Κακλαμάνο, δίνει ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, με γραπτή ανακοίνωσή του.
Θυμίζουμε ότι κ. Σμυρνιώτης είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για πλαστογραφία αποφάσεων του συμβουλίου και τον καλούσε δημοσίως να παραιτηθεί.
Με τη σειρά του, ο κ. Κακλαμάνος διέψευσε ότι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα ψηφοφορίας αποφάσεων του συμβουλίου, προσκομίζοντας τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά και είπε ότι θα κάνει μήνυση στον πρώην Δήμαρχο.
Μετά τη συνέντευξη τύπου του κ. Κακλαμάνου, ο πρώην Δήμαρχος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που σε μια «έκρηξη» ευαισθησίας που όμως δεν επέδειξε όταν πριν λίγες μέρες αποκλήθηκε «φασίστας» από τον κ. Τζιούμη είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε τα εξής:
Γιατί αφού δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου  της 22.03.2016 ανακλήθηκαν τα αναρτηθέντα στις 24.03.2016 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ  αποσπάσματα  με ΑΔΑ Ω0ΨΩΗΡ-Ψ4Ε, 64ΥΥΩΗΡ-ΙΡΑ, 7Ξ20ΩΗΡ-ΨΤΙ και αντικαταστάθηκαν στις 07.04.2016 με νέα που  «ω του θαύματος» οι κ.κ. Κάμαρης και Τσούκας παρουσιάζονται και πάλι ως παρόντες στην έναρξη της συνεδρίασης,  αλλά δεν εμφανίζονται ούτε ως αποχωρήσαντες  αλλά ούτε και ως παρόντες κατά τη συζήτηση των συγκεκριμένων τριών θεμάτων.
Προφανώς ο κ. Πρόεδρος στην περμούρα του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα τους «εξαφάνισε».
Και γιατί αναρτήθηκαν και τις δύο φορές  αποσπάσματα και όχι πλήρη πρακτικά;
Τόση βιασύνη να αναθέσουμε απ’ ευθείας την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων στις Δημοτικές Ενότητες πλην Τρίπολης με κόστος 80 – 100 ευρώ ανά τόνο;
Θα ανησυχούσαμε για την υγεία του κ. Προέδρου από τη συγκινησιακή του φόρτιση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αν δεν γνωρίζαμε αντίστοιχες παρελθούσες «εμφανίσεις» του όπως π.χ. την προσπάθεια αυτοτραυματισμού του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο τότε Δήμαρχος κ. Κοτσιάνης άφηνε αιχμές για σχέσεις του με εργολάβους αποκομιδής απορριμμάτων.
Σίγουρα με τη σημερινή του «παράσταση»  αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση «έκλεψε» ένα μεγάλο ταλέντο από την υποκριτική τέχνη.
Αλλά ο κ. Κακλαμάνος μας εγκάλεσε γιατί παραδώσαμε μόνο 3.500.000 ευρώ ταμειακά διαθέσιμα έναντι  11.000.000  που παραλάβαμε το 2011 και αφού τα μόνο έργα που κατ’ αυτόν κάναμε ήταν οι αναπλάσεις του Κέντρου της Τρίπολης ύψους 4.000.000 ευρώ που είχε προετοιμάσει η Δημοτική Αρχή Κοτσιάνη.
Δηλαδή άφησε αιχμές ότι «χάθηκαν» 3.500.000.
Α. Μας είπε για ταμειακά διαθέσιμα αλλά ούτε λέξη για ανεξόφλητες  υποχρεώσεις των συγχωνευθέντων Καποδιστριακών Δήμων  έναντι  προμηθευτών, εργοληπτών, προσωπικού κ.λ.π.
Β. Προφανώς κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται  ότι από 80.000.000 ευρώ που ήταν το σύνολο των Προϋπολογισμών των συγχωνευθέντων Καποδιστριακών Δήμων το 2010 λειτουργήσαμε με προϋπολογισμούς της τάξης των 40.000.000 ευρώ ή και λιγότερα, υλοποιώντας έργα και δράσεις μόνο από Ευρωπαϊκά Προγράμματα προϋπολογισμού 23.000.000 ευρώ που μαζί με τα έργα της ΔΕΥΑΤ και του Συνδέσμου Μεθυδρίου αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.
Γ. Αν ακολουθούσαμε και εμείς την τακτική που αυτός ακολουθούσε  έναντι της Δημοτικής Αρχής Κοτσιάνη με την οποία μάλιστα είχε εκλεγεί, τότε π.χ. η ανάπλαση της Πλατείας Άρεως θα είχε οδηγήσει στην δημιουργία «υδροβιότοπου» δηλαδή θα είχαν «πέσει» πάπιες στις «λίμνες» με τα λασπόνερα που παραλάβαμε.
Δ. Σήμερα που τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι 3.800.000 και αν αφαιρέσουμε τα 600.000  της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών  για τα απορρίμματα και τις 450.000 της αδιάθετης ΣΑΤΑ του 2015 «πέφτουν» στα 2.750.000 ευρώ και αυτά χωρίς να έχει «φύγει» ούτε ένας τόνος απορρίμματα από την Αγ. Τριάδα και τον Αγ. Βλάση, σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Κακλαμάνου πρέπει και εμείς να «ισχυριστούμε» ότι «χάθηκαν» 1.050.000 χωρίς μάλιστα να κλειστεί ούτε μια λακκούβα;
Τέλος, στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας που προφανώς «ζηλώσας» την «δόξα» των κ.κ. Παυλή και Κακλαμάνου, κατηγόρησε επίσης σήμερα – ούτε συνεννοημένοι να ήταν - την Παράταξή μας για Πολιτική Αλητεία απαντάμε να μη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και να δώσει άμεσα τα στοιχεία διαχείρισης της πάγιας προκαταβολής στους Συμβούλους μας στη Δημοτική Κοινότητα κ.κ. Παν. Κοσκινά και Στ. Ζορμπαλά, όπως δημόσια έχει δεσμευτεί, εκτός και αν τα έχει στείλει για αντίγραφα στο ίδιο τυπογραφείο που «τυπώνει» ο κ Κακλαμάνος το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για την Κ.Ε.ΔΗ.Τ.»

3 σχόλια

  • Κουτάβι
    Κουτάβι Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 13:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα Κουτάβια άκουγαν αυτο το διάλογο και δεν μίλησαν.
    Ντροπή σας ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  • Γάτος
    Γάτος Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 12:23 Σύνδεσμος σχολίου

    «τι ώρα να περάσω;», «όχι, να μην έρθεις, να με πάρεις τηλέφωνο πρώτα», «μα γιατί, στο γραφείο δεν θα είσαι;», «ναι, και; μπορεί να πηδιέμαι εκείνη την ώρα». Κάργα ερωτικός χώρος το γραφείο, ιδιωτικό ή δημόσιο...

  • Που ειναι τα Τιμολόγια ρεεεεε
    Που ειναι τα Τιμολόγια ρεεεεε Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 07:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...