Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες: Χρηματοδότηση ως το 2019 αναζητά ο Δήμος Τρίπολης

Ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες: Χρηματοδότηση ως το 2019 αναζητά ο Δήμος Τρίπολης

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή πρότασης από το Δήμο Τρίπολης, με τίτλο: «Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Τρίπολης» και με προϋπολογισμό 583.061,00 Ευρω στην Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου (νέο ΕΣΠΑ), με τίτλο: «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας»,.

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Τρίπολης Παυλή Δημήτριο για την υπογραφή κάθε απαραίτητου εγγράφου και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για το σκοπό αυτό.

Εγκρίθηκε επίσης η συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στην Προγραμματική Συμφωνία, με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), καθώς και το κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας σύμφωνα με το σχέδιο που επισυνάπτεται, και την αποδοχή των όρων υλοποίησης, οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά στην Προγραμματική Συμφωνία.

Ο Δήμος λειτουργεί Ξενώνα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και η Διεύθυνση Προγραμματισμού, λαμβάνοντας υπόψη τους όρους της Πρόσκλησης και τις ανάγκες λειτουργίας της Δομής έως σήμερα, υπολόγισε ότι το ύψος του προϋπολογισμού λειτουργίας για τρία έτη, ανέρχεται έως 600.000.

 Στόχος του Ξενώνα είναι να παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα.

Η χρηματοδότηση των Ξενώνων Φιλοξενίας καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών αφορά στην κάλυψη των δαπανών λειτουργίας τους (σημειώνεται ότι δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες για υποδομές και κτιριακές παρεμβάσεις) για τρία έτη, με ενδιάμεση αξιολόγηση των δομών στους δεκαοκτώ μήνες με στόχο τη βελτίωση του παραγόμενου έργου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...