Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκθεση Ρατσιστικής Βίας με αναφορά στην ... Τρίπολη!

Έκθεση Ρατσιστικής Βίας με αναφορά στην ... Τρίπολη!
Την ετήσια έκθεση για το 2015 παρουσίασε σήμερα το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, στην οποία αναλύονται τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους από τις 35 οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο.
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015, το Δίκτυο κατέγραψε, μέσω συνεντεύξεων με τα θύματα, 273 περιστατικά ρατσιστικής βίας με περισσότερα από 300 θύματα. Στα 75 περιστατικάστοχοποιήθηκαν μετανάστες-ριες ή πρόσφυγες λόγω εθνικής ή εθνοτικής προέλευσης, θρησκείας ή χρώματος. Στα 185 περιστατικά στοχοποιήθηκαν ΛΟΑΤKI[1] (σε 10 περιστατικά εξ αυτών, τα θύματα στοχοποιήθηκαν ως ακτιβιστές). Σε 5 περιστατικά στοχοποιήθηκαν υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είτε λόγω της δράσης τους υπέρ των προσφύγων ή/και των μεταναστών-ριών, είτε λόγω της αντισημιτικής τους δράσης. Σε 5 περιστατικά στοχοποιήθηκαν ιεροί ή συμβολικοί χώροι ή χώροι συλλογικοτήτων. Τέλος, για πρώτη φορά καταγράφηκαν 1 περιστατικό κατά μέλους της μουσουλμανικής μειονότητας και 2 περιστατικά κατά παιδιών Ρομά. Τα στοιχεία παρουσίασε η Βοηθός Συντονίστρια του Δικτύου, Τίνα Σταυρινάκη.
 
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Στην έκθεση η μοναδική αναφορά στην Τρίπολη, γίνεται, χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω στοιχεία.
«Γεωγραφική διασπορά: 172 περιστατικά έλαβαν χώρα στην Αττική, κυρίως σε περιοχές της Αθήνας, αλλά καταγράφηκαν περιστατικά και σε περιοχές όπως η Βούλα, το Γαλάτσι, 185 75 Λόγος στοχοποίησης ΛΟΑΤΚΙ Μετανάστες-ριες και πρόσφυγες 8 η Γλυφάδα, το Καβούρι, ο Μαραθώνας, τα Μέγαρα και ο Χολαργός. 25 περιστατικά καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι αξιοσημείωτη η διεύρυνση της δυνατότητας καταγραφής από το Δίκτυο σε ολόκληρη την επικράτεια. Καταγράφηκαν περιστατικά στο Αγρίνιο, στην Αίγινα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Βέροια, στο Βόλο, στη Δράμα, στην Έδεσσα, στην Ηγουμενίτσα, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο Κρήτης (7 περιστατικά), στη Θάσο, στη Θήβα, στην Ιστιαία, στα Ιωάννινα, στην Καβάλα, στην Κέρκυρα, στο Κιλκίς, στην Κομοτηνή, στην Κω, στη Λέσβο, στη Ρόδο, στη Μύκονο, στη Ναύπακτο, στην Ξάνθη, στην Πάρο, στην Πάτρα (11 περιστατικά), στην Πέλλα, στην Πιερία (Κατερίνη), στο Ποσίδι, στη Σαλαμίνα, στα Τρίκαλα, στην Τρίπολη
Όλη η έκθεση ΕΔΩ: report_2015gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...