Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη ΔΕΥΑΤ!

Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη ΔΕΥΑΤ!

Παλιότερες καταμετρήσεις σε χωριά του Δήμου Τρίπολης αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ. Την κεντρική εισήφηση έκανε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης και Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο οποίος ζήτησε να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης, Γιώργο Καρώνη, «να αναθέτει την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης επί υποθέσεων που χρήζουν διερεύνηση, για την διαπίστωση τέλεσης ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων από το προσωπικό της Επιχείρησης.
Οι ένορκες αυτές διοικητικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται παρουσία γραμματέως, που θα ορίζεται από τον αναλαμβάνοντα το εν λόγω έργο, προτεινομένου του Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας.
Ο αναλαμβάνων το έργο της διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης πρέπει εντός μηνός από την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάθεσής του, να υποβάλει το πόρισμα της εξέτασης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσής της ένορκης διοικητικής εξέτασης εντός της ταχθείσας προθεσμίας, μπορεί να χορηγηθεί μετά από αίτησή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο ανάλογη παράταση για την ολοκλήρωσή της.»

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΥΛΗ

Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, είπε στα μέλη του Δ.Σ.: «Κύριοι, επανερχόμαστε σε ένα θέμα το οποίο είχε απασχολήσει και παλιότερα το Διοικητικό Συμβούλιο και αφορούσε τις καταμετρήσεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τρίπολης. Συγκεκριμένα είχε ληφθεί η με αριθμό 86/2015 απόφαση, όπου αποφασίστηκε να επανεξεταστεί από την Υπηρεσία παρουσία των Διευθυντών των Υπηρεσιών και του Αντιπροέδρου ο φάκελος του αναδόχου, κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού, της εργολαβίας καταμέτρησης των Δ.Ε. Βαλτετσίου, Κορυθίου, Λεβιδίου, Μαντινείας, Σκυρίτιδας, Τεγέας και Φαλάνθου και να συνταχθεί σχετικό πόρισμα. Στο έγγραφό του ο ανάδοχος, που απευθύνει τόσο στον κ. Πρόεδρο, όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, διαμαρτύρεται για τις απευθείας αναθέσεις των καταμετρήσεων στις Δημοτικές Ενότητες διαπιστώνοντας ότι δεν προασπίζει ο κ. Πρόεδρος το δημόσιο συμφέρον και όφελος.
Είναι ένα θέμα για το οποίο δέχομαι συνεχώς επικρίσεις ότι ο φάκελος του έργου δεν είναι πλήρης και γίνεται αντικείμενο κακόβουλων σχολίων από την αντιπολίτευση, μιλώντας για «αρπαχτές».

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτό το θέμα πρέπει να πάρει τον δρόμο του, για να τελειώνει. Με ότι αυτό σημαίνει.

Σκόπιμο λοιπόν είναι να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) γι’ αυτή τη ιστορία. Έχει συζητηθεί το θέμα, έχει παραληφθεί φάκελος από μένα, έχει ελεγχθεί από μένα στο σύνολό του και ότι αυτό σημαίνει. Η πρότασή μου λοιπόν είναι να γίνει ΕΔΕ όπως ορίζει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας μας στο άρθρο 58. Δεν καλώ σε απολογία κανέναν και να πάμε κατευθείαν σε ΕΔΕ. Αυτό θα το κάνει αυτός που θα αναλάβει σύμφωνα με την παρ. 3, εδάφιο 4 του άρθρου 58 του Οργανισμού. Το τι θα κάνει, θα το κάνει σύμφωνα με τον Νόμο, ότι ορίζεται και αφού λοιπόν γίνει η ΕΔΕ, θα πρέπει αυτή μετά να έρθει στο ΔΣ.

Θα ελεγχθεί ό,τι προβλέπεται. Υπάρχει ένα έργο που έγινε διαγωνισμός, θα μελετηθούν τα έγγραφα αυτά, θα ελεγχθεί η νομιμότητά τους και η ανάθεσή του, η εκτέλεσή του, η παραλαβή του, η πληρωμή του, όλα αυτά τα πράγματα. Η ΕΔΕ, να γραφτεί στα πρακτικά, αφορά το έργο από την αρχή του μέχρι το τέλος του συγκεκριμένου έργου.

Λοιπόν επειδή με την δική μου παρουσία έγινε οποιαδήποτε συζήτηση έγινε επί του φακέλου και επί του έργου, πάμε λοιπόν τώρα να γίνει ΕΔΕ και να βγει πόρισμα. Αυτή είναι η δική μου εισήγηση. Αν έχει κάποιος αντίρρηση να καταγραφεί η άποψή του.

Άρα λοιπόν πρέπει να ληφθεί σχετική απόφαση. Προτείνω τον κ Αντιπρόεδρο να διεξάγει ΕΔΕ, η οποία θα γίνει παρουσία γραμματέως. Προτείνεται Διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας.

Υποχρέωση έχει ο καθένας αφού κληθεί, να απαντήσει επί συγκεκριμένων ερωτήσεων που θα αποφασίσει αυτός στον οποίο θα ανατεθεί, δεν υποδεικνύουμε σε αυτές τις περιπτώσεις και θερμή παράκληση να υπάρξει απόλυτη εχεμύθεια επί της διενέργειας της οποιασδήποτε ΕΔΕ. Αυτό ως κόρη οφθαλμού. Σε ένα μήνα να έχει ολοκληρωθεί. Εάν υπάρξει θέμα να μην ολοκληρωθεί μια ΕΔΕ, να υποβληθεί αίτηση από τον αναλαμβάνοντα, στο Διοικητικό Συμβούλιο να δοθεί παράταση, όπως ορίζει η νομοθεσία».

(Από τη συνεδρίαση απουσιάζαν οι Αλεξάκης, Τσιώλη, Ζαχαριάδη και Μπένος).

1 σχόλιο

  • Μαρίς
    Μαρίς Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 22:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Να κανεις και ΕΔΕ για τις απευθείας αναθέσεις του Καρώνη και τις μαϊμουδιές αναρτήσεις του,ότι ταχα ζητάει προσφορές ενώ εχει ήδη γίνει η ανάθεση

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...