Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο εντυπωσιακός Επιτάφιος με τις 550.000 πέρλες στην Τρίπολη! (vd)

Ο εντυπωσιακός Επιτάφιος με τις 550.000 πέρλες στην Τρίπολη! (vd)
Τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βασιλείου, με τις 550.000 πέρλες, έγιναν σήμερα στην Τρίπολη.
Τα τελευταία χρόνια, ο στολισμός του Επιταφίου, αποτελεί «είδηση» σε όλη την Ελλάδα!
Ειδικά, πέρυσι ο στολισμός με τις πέρλες προκάλεσε αίσθηση από τη μία ως την άλλη άκρη της χώρας.
Ο Επιτάφιος θα βρίσκεται στο Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης, τη Μεγάλη Παρασκευή.
 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
Αν και το σχέδιο μπορεί να φαίνεται εύκολο και απλό στην πραγματοποίησή του, εν τούτοις ἡ εφαρμογή του είναι μια άλλη διαδικασία, εντελώς διαφορετική και γεμάτη εκπλήξεις. Χρειάστηκαν πάνω από 550.000 πέρλες διαφόρων μεγεθών.
Ἡ φετινή βασική σύνθεση του Επιταφίου αποτελείται από τέσσερις παραστάσεις πελεκάνων: «Ὥσπερ Πελεκάν τετρωμένος τήν πλευράν Σου, Λόγε».
Οι τέσσερις πελεκάνοι στέκουν επιβλητικά στις τέσσερις παραστάδες του Επιταφίου, ζωογονώντας με το αίμα τους τους μικρούς πληγωμένους νεοσσούς τους. Προσφέρουν το αίμα τους, όπως ο Χριστός, και σύμφωνα με τον υμνογράφο, «σους θανόντας παίδας εζώωσας, επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρουνούς». Τα κεντρικά σημεία του Επιταφίου έχουν κοσμηθεί με την επιγραφή κεντημένη με πέρλες, η οποία αναγράφει «Ώσπερ Πελεκάν», στο κόκκινο χρώμα του αίματος.
 
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Προϊστάμενος Μητροπολιτκού Ναού Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, π. Ιωάννης Σουρλίγγας, έδωσε την απάντηση του για το κόστος αλλά και για τις «κατηγορίες» περί πρόκλησης στο στολισμό, λέγοντας πως «πρόκειται για ελάχιστο κόστος με πέρλες του κιλού από το Μοναστηράκι και μ’ ένα από τα πιο φτηνά λουλούδια».
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...