Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκδικάζονται οι προσφυγές κατά της "Κοινωνικής Εισφοράς" του Δήμου Τρίπολης!

Εκδικάζονται οι προσφυγές κατά της "Κοινωνικής Εισφοράς" του Δήμου Τρίπολης!
Στις 24 Μαΐου 2016 θα εκδικαστούν οι προσφυγές που έχουν γίνει κατά της απόφασης του Δήμου Τρίπολης για τη λεγόμενη «επιβολή κοινωνικής εισφοράς».

Να θυμίσουμε ότι την επιβολή ανταποδοτικού χαρακτήρα κοινωνικής εισφοράς, είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, πριν από περίπου 4 χρόνια, το 2012.

Το σκεπτικό ήταν ότι πρόκειται για μια αντιπαροχή στην τοπική κοινωνία και υπόχρεοι στην καταβολή της, ορίστηκαν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα (εταιρείες) οιασδήποτε μορφής που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε ιδιόκτητα ή μισθωμένα ακίνητα εντός της εδαφικής επικράτειας του Καλλικρατικού Δήμου Τρίπολης είτε ως κεντρικά καταστήματα είτε ως υποκαταστήματα, εφόσον τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα της προηγούμενης διαχειριστικής χρήσης, υπερβαίνουν τα 20.000.000€.

Επίσης, ορίστηκε συντελεστής της εισφοράς 0,3% επί του γινομένου της επιφάνειας των κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες ασκείται η κύρια δραστηριότητα των υπόχρεων, επί την εκάστοτε ισχύουσα τιμή ζώνης επί τον συντελεστή εμπορικότητας του δρόμου.

Εναντίον αυτής της απόφασης έχουν προσφύγει κάποιες εταιρείες και επιχειρήσεις (ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς, Βερόπουλος, Marfin) και για το λόγο αυτό, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης, όρισε δικηγόρους που θα εκπροσωπήσουν το Δήμο ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης (Τμήμα Μονομελές Β΄) κατά τη δικάσιμο των προσφυγών στις 24 Μαίου-2016, ή σε οποιαδήποτε άλλη μετά από αναβολή ή ματαίωση ορισθησομένη, προς αντίκρουση των προσφυγών αυτών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...