Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το βιβλίο για τη Γενοκτονία των Ποντίων σκόρπισε συγκίνηση στην Τρίπολη! (vd)

Το βιβλίο για τη Γενοκτονία των Ποντίων σκόρπισε συγκίνηση στην Τρίπολη! (vd)
Έχοντας ήδη στο βιογραφικό του πολλά επιτυχημένα ιστορικά μυθιστορήματα, ο Γιάννης Καλπούζος επιστρέφει για να αφηγηθεί τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσα από μια μυθοπλαστική ιστορία, έρωτα και προδοσίας, με σκηνικό την Ιστορία και αυτούς που ξεσηκώθηκαν τολμώντας να «χορέψουν» καταμεσής της αρχαίας γης τον πυρρίχιο (Σέρρα*) κόντρα στη θέληση των ισχυρών της εποχής.
Το Βιβλιοπωλείο ΩΡΑ, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, ο Σύλλογος Ποντίων Αρκαδίας και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κάλεσαν το αναγνωστικό κοινό που γέμισε το Μεγάλο Καφενείο την Πέμπτη, 26 Μαΐου, για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου Σέρρα, Η ψυχή του Πόντου".
Ο συγγραφέας, αφού παρουσίασε το επίσημο βίντεο του βιβλίου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη (Το Νησί), διάβασε αποσπάσματα σκορπώντας συγκίνηση σε όλη την αίθουσα.
Τέλος, μίλησε με το κοινό και υπέγραψε βιβλία στους αναγνώστες.
*Σέρρα (χορός πυρρίχιος): Οι γρήγορες κινήσεις του σώματος, η σύσφιξη των χορευτών μεταξύ τους, η βίαια στροφή των ποδιών στο δάπεδο, οι συσπάσεις των μυών του σώματος, ο ενθουσιασμός που καταλαμβάνει τους θεατές όταν βλέπουν τους χορευτές, όλα αυτά προσδίδουν αίγλη και πρωτοτυπία στο χορευτικό αυτό σύμπλεγμα. Μπορεί κάποιος να κατατάξει τον Πυρρίχιο μεταξύ των διασημοτέρων χορών.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

1 σχόλιο

  • Σπύρος
    Σπύρος Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 23:25 Σύνδεσμος σχολίου

    αλήθεια οι Πόντιοι τι υποδοχής έτυχαν όταν γύρεψαν άσυλο στην Ελλάδα : μαντέψτε .......,αλλά τώρα μας συγκινούν , συγκινούν αυτούς που μένουν απαθείς μπροστά στο σύγχρονο δράμα των Σύρων, μας λέει κάτι η λέξη "υποκρισία";

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...