Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο: Η τελική απόφαση για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη

Δημοτικό Συμβούλιο: Η τελική απόφαση για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη


Μετά από συζήτηση τριών και πλέον ωρών, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε μία ομόφωνη απόφαση για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη. Είχε προηγηθεί μία σύσκεψη, σε διπλανή αίθουσα ανάμεσα σε εκπροσώπους όλων των παρατάξεων και φορέων της περιοχής.

Η απόφαση έχει πέντε άξονες…

1.       Δεχόμαστε να φιλοξενήσουμε τον αριθμό προσφύγων – μεταναστών που μας αναλογούν και πάντως όχι πάνω από 500 άτομα σε ανθρωπινούς και αξιοπρεπείς προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, διάρκειας 4 -6 μηνών, με ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σίτιση και στέγαση.

2.       Να ακυρωθεί η απόφαση για τη ΒΙΠΕ και να αποκλειστεί η περιοχή διότι δεν καλύπτεις τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ασφάλειας και αντίκειται στους όρους δόμησης της περιοχής.

3.       Ο Δήμος Τρίπολης θα συμβάλλει στην εξεύρεση κατάλληλων χώρων απορρίπτοντας οποιοδήποτε τελεσίγραφο. Για αυτό καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις οποίες προτάσεις του μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου, για δημόσιους η ιδιωτικούς χώρους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

4.       Να ενισχυθεί με προσωπικό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και άλλες δημόσιες δομές υγείας για να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των προσφύγων.

5.       Να ενισχυθεί ο Δήμος Τρίπολης με τα απαραίτητα κονδύλια και προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας.

4 σχόλια

  • ΙΟV IOVV
    ΙΟV IOVV Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 05:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ... ΜΕΡΙΚΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ, ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΟΥΣΤΑ! ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙΟΙΣΩ ΑΠΟ ΛΕΞΕΙΣ ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ?

  • Παναγιωτης
    Παναγιωτης Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 05:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Αχ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ πατριδα μας !το μόνο σωστό μέρος για κέντρο φιλοξενίας ειναι κατα μήκος του ποταμού Έβρου ,να βλέπουν την Τουρκία απο όπου ήρθαν και αν θελουν να γυρίσουν πίσω !Γιατι άραγε οι νενεκοι πολιτικοί διασκορπίζουν τους λαθρομετανάστες σε όλη την χώρα ;θελουν οπως και δηποτε την εθνολογική αλλοίωση της πατρίδας!

  • Σάκης
    Σάκης Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 23:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Έτσι που ψήφισαν πριν από καιρό ότι δεν είναι ποινικώς κολάσιμο η παρενόχληση άρρενος μπορούν άνετα να γίνουν και τέτοια σκηνικά.
    Σοβαρά τώρα τίποτα μονιμότερο του προσωρινού.
    Μετά την νέα φραγκοκρατία (μνημόνια) έρχεται η νέα τουρκοκρατία (λαθρομετανάστευση). Οι δυτικοί θα πάρουν τις υποδομές και τους πόρους της χώρας και το ισλάμ την γη και τα ακίνητα.
    Δεν βάλαμε μυαλό με το 1204 και το 1453 και ανεχόμαστε να συμαβαίνουν αυτά και τώρα στην πατρίδα μας με την βούλα ασυνείδητων πολιτικών.

  • Κώστας
    Κώστας Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 22:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Να τους βάλετε σπίτια σάς!! Έτσι θα βγαζετε τα περίεργα γούστα σας ΤΣΑΜΠΑ!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...