Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλες φωτιές και χοροί στο γλέντι του Αγιάννη του Ριγανά στην Μεταμόρφωση! (vd)

Μεγάλες φωτιές και χοροί στο γλέντι του Αγιάννη του Ριγανά στην Μεταμόρφωση! (vd)
Χορός, μουσική, σουβλάκια, πυροτεχνήματα και μεγάλες φωτιές ήταν τα συστατικά της μεγάλης επιτυχίας που είχε η αναβίωση του εθίμου του Αγιάννη του Ρηγανά στην Τρίπολη.
Παραμονή της γιορτής, την Πέμπτη 23 Ιουνίου ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Τρίπολης και της «Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με τον κόσμο να κατακλύζει το γήπεδο του μπάσκετ.
Παιδιά και μεγάλοι, από τον χορευτικό σύλλογο «Πολιτιστικής Κληρονομιάς» έστησαν ένα παραδοσιακό γλέντι με χορούς της περιοχής.
Αμέσως μετά, η φωτιά άναψε «σε γη και ουρανό» με τα πυροτεχνήματα να γεμίζουν χρώμα και λάμψη αυτή την όμορφη νύχτα.
Η φωτιά ετοιμάστηκε, μικροί και μεγάλοι, πήδηξαν τρεις φορές πάνω από τις φλόγες, κάνοντας ευχές για καλή υγεία και απαλλαγή από κάθε κακό.
Ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης και μέλος του συλλόγου, Παναγιώτης Σκορπίδας, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βρέθηκε σε αυτή την γιορτή εκφράζοντας την επιθυμία του να συνεχιστεί και τα επόμενα χρονιά με σκοπό να γίνει θεσμός για την πόλη της Τρίπολης.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης και η αναβίωση του εθίμου έγινε από την Νίκη Προκόπου, σε συνεργασία με το εξωραϊστικό σύλλογο μεταμόρφωσης. Στο α' μέρος της εκδήλωσης έγινε η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα με ομάδα παιδιών Δημοτικού σχολείου από την Νίκη Προκόπου. (βρεφονηπιοκομος , θεατροπαιδαγωγος, ερμηνεύτρια προγραμμάτων μουσείων) και στη συνέχεια η πολιτιστική κληρονομιά κάλυψε το β' χορευτικό μέρος της εκδήλωσης. Στο γ' μέρος άναψε η φωτιά που πήδηξε ο κόσμος και τα πυροτεχνήματα.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

1 σχόλιο

  • John D Kal
    John D Kal Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 09:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει.... σουβλάκι είχε μόνο για τους ημετερους ....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...