Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολύς κόσμος στην έκθεση με φωτογραφίες από τις αρχές του 20ου αιώνα για το Φάρο του Άστρους!

Πολύς κόσμος στην έκθεση με φωτογραφίες από τις αρχές του 20ου αιώνα για το Φάρο του Άστρους!
Με αθρόα συμμετοχή κόσμου (εκατοντάδες οι επισκέπτες) ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23/8/2014, με ιδιαίτερη επιτυχία, η «Έκθεση φωτογραφικού & αρχειακού υλικού για το ΦΑΡΟ του Άστρους & τη θαλασσινή ιστορία του τόπου».


Η ΕΚΘΕΣΗ άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 16/8 με την παρουσίαση της ιστορίας του ΦΑΡΟΥ και τη σχέση του Παραλίου Άστρους με τη ΘΑΛΑΣΣΑ, από μέλη του ΟΜΙΛΟΥ ΠΥΡΑΜΙΑ, καθώς και του ρόλου, της σημασίας και της ανάγκης διάσωσης των Φάρων από το στέλεχος της Υπηρεσίας Φάρων κ. Παναγιώτη Χιώτη.

Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα για το Φάρο και την ιστορία του, για τη ναυσιπλοΐα και για την αλιεία!

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επισκέπτες της Έκθεσης είχαν την ευκαιρία να αναπολήσουν τις ωραίες εποχές που το Παράλιο Άστρος αποτελούσε τη μοναδική πύλη της Βόρειας Κυνουρίας, αλλά και οι νεώτεροι να ενημερωθούν για τους τρόπους και τα μέσα διακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς την ενδοχώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα σχόλια στο βιβλίο επισκεπτών της Έκθεσης ενισχύουν την ανάγκη ανάδειξης - διάδοσης της ιστορίας μας καθώς και της εν γένει διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ» ευχαριστεί τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους κ. Κωνσταντίνο Λιλή για την παραχώρηση των χώρων του Σχολείου, όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση.

Ευχαριστίες οφείλονται ιδιαιτέρως στον κ. Παναγιώτη Χιώτη για την παρουσία του και την εμπεριστατωμένη ομιλία του στο Άνοιγμα της Έκθεσης καθώς και για το ενδιαφέρον του για τη διάσωση του Φάρου του Άστρους.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...