Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μικρούτσικος και Αντωνοπούλου χόρεψαν το Άστρος ... στο φτερό του καρχαρία! (vd)

Μικρούτσικος και Αντωνοπούλου χόρεψαν το Άστρος ... στο φτερό του καρχαρία! (vd)

Το αιώνιο καράβι που ταξιδεύει με σκαρί τους στίχους του Νίκου Καββαδία, του Άλκη Αλκαίου και άλλων μοναδικών δημιουργών και με πανιά τη μουσική του τεράστιου Θάνου Μικρούτσικου πέρασε την Κυριακή το βράδυ από το Άστρος και με καπετάνισσα την μούσα Ρίτα Αντωνοπούλου παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα του αφήνοντας με τον καλύτερο τρόπο πίσω την νοσταλγία εκπνοής και του φετινού καλοκαιριού.



Στίχοι και ρυθμοί αγαπημένοι που σιγοτραγουδούνταν από το σύνολο σχεδόν των χιλιάδων παρευρισκόμενων καθ” όλη τη διάρκεια της συναυλίας, διασκευασμένοι από τον ίδιο τον δημιουργό τους και εκτελεσμένοι με το ίδιο άσβεστο πάθος και συγκίνηση που ταρακουνάει χρόνια τώρα τις ακουστικές συνειδήσεις του καθενός. Όπως στις αρχές της δεκαετίας του ’80 που ο Θάνος Μικρούτσικος είχε αφήσει ξανά το στίγμα του στο Άστρος, συνοδευόμενος τότε από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Τραγούδια στοιχειωμένα στις γυναικείες φωνές των πρώτων εκτελέσεων τους από «ιερά τέρατα» του πενταγράμμου όπως η Μαρία Δημητριάδη, αποδόθηκαν ξεχωριστά και ξεσηκωτικά από την καθιερωμένη πλέον ελπιδοφόρα παρουσία της έντεχνης σκηνής, Ρίτα Αντωνοπούλου.

Το αέναο ηχητικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και σημεία-ωδές σε μουσικές υπάρξεις που χάραξαν την πορεία του καλλιτέχνη αλλά και την μουσική ιστορία της χώρας, όπως οι αναφορές στον Βασίλη Τσιτσάνη, την Φλέρυ Νταντωνάκη και τον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο. Ο μεγάλος δημιουργός και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυνόδευτοι, με τον πολυδιάστατο Θύμιο Παπαδόπουλο να εναλλάσσεται στους ήχους των πνευστών του, τον Γιάννη Γρυπαίο στο μπάσο, τον Άκη Γαβαλά στα ντραμς και όλα αυτά να έχουν οργανωθεί και να φέρουν την σφραγίδα του έμπειρου παραγωγού Μάνου Τρανταλίδη.

Η καταπληκτική βραδιά που προμήνυσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τάκης Μαντάς, μπορεί να άφησε ενθουσιασμένο το κοινό, πιάνοντας το νήμα από την αντίστοιχη περσινή που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, ανέβασε όμως ακόμη περισσότερο τον πήχη για ότι επόμενο ακολουθήσει.



DSC_0002 DSC_0005 DSC_0007 DSC_0013 DSC_0017 DSC_0028 DSC_0033 DSC_0035 DSC_0047 DSC_0061 DSC_0074 DSC_0088 DSC_0092 DSC_0097 DSC_0102 DSC_0111 DSC_0116 DSC_0118 DSC_0120 DSC_0122 DSC_0123

Πηγή - www.astrosnews.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...